![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De unde stii ca Maica Domnului a intrat in Sfanta Sfintelor? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub soare nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti" (Faptele apostolilor 4:12 - este vorba despre Domnul Iisus Hristos). "Caci este un singur Dumnezeu si este UN SINGUR MIJLOCITOR INTRE DUMENZEU SI OAMENI: OMUL IISUS HRISTOS"(1 Timotei 2:5) "Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva DECAT PE IISUS HRISTOS SI PE EL RASTIGNIT"(1 Corinteni 2:2). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
21. Iar El a zis ei: Ce voiesti? Ea a zis Lui: Zi ca sa sada acesti doi fii ai mei, unul de-a dreapta si altul de-a stanga Ta, intru imparatia Ta. 22. Dar Iisus, raspunzand, a zis: Nu stiti ce cereti. Puteti, oare, sa beti paharul pe care-l voi bea Eu si cu botezul cu care Eu Ma botez sa va botezati? Ei I-au zis: Putem. 23. Si El a zis lor: Paharul Meu veti bea si cu botezul cu care Eu Ma botez va veti boteza, dar a sedea de-a dreapta si de-a stanga Mea nu este al Meu a da, [SIZE=3][COLOR=Red]ci se va da[COLOR=Navy] celor [/COLOR]pentru care s-a pregatit de catre Tatal Meu. [/COLOR][/SIZE]Matei 20 Cine sunt acestia doi ,,[SIZE=3][COLOR=Red]pentru care s-a pregatit de catre Tatal Meu.,,??? Sunt Maica Domnului, Imparateasa [/COLOR][/SIZE]cum o numeste in Duh proorocul David [COLOR=Navy],,Statut-a [SIZE=3]Imparateasa [/SIZE]de-a dreapta Ta, imbracata in haina aurita si prea infrumusetata.,,(Ps 44,11)si Sfantul Ioan Botezatorul, ,,cel mai mare dintre cei nascuti din femeie,, dupa cum l-a numit Insusi Hristos. Iata cine e Maica Domnului, Imparateasa, tot asa cum si Sfanta Elena, mama Sfantului Imparat, cel intocmai cu Apostolii, Constantin cel Mare este numita impreuna cu fiul ei Sfintii Imparati... Cum crezi tu ca ar fi lasat putreziciunii si mortii Cel ce este Invierea si Viata pe Maica Sa care este cea mai Sfanta persoana care a trait pe pamant? [/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Maica Domnului impreuna cu sfintii lui Dumnezeu au posibilitatea, în cer, de a mijloci la Dumnezeu pentru oameni si de a contribui la mantuirea acestora. Aceasta se arata luminat din cuvantul Apocalipsei, care.zice: Si cand (Mielul) a luat cartea, cele patru fiinte si cei douăzeci si patru de bătrani au cazut înaintea Mielului, avand fiecare alăută si cupe de aur pline cu tamaie, care sunt rugăciunile sfintilor (Apoc. 5, 8). Asadar rugaciunile sfintilor sunt duse la Dumnezeu, iar sfintii nu se roaga numai pentru ei, ci si pentm oameni, dupa cum am aratat mai sus ca s-a rugat Avraam pentru Abimelec, Moise pentru popor si dupa cum se ruga marele Apostol Pavel pentru crestinii din Filipi, catre care scrie: Multumesc Dumnezeului meu, ori de cate ori îmi amintesc de voi, caci totdeauna, în toate rugăciunile mele, ma rog pentru voi toti, cu bucurie (Filip. 1, 3-4). Si iarasi: Multumim lui Dumnezeu totdeauna pentru voi toti si vă pomenim în rugăciunile noastre, aducandu-ne aminte neîncetat, înaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, de lucrul credintei voastre... (I Tes. 1, 2-3). Si iarăsi: Pentru aceasta, ne si rugam pururea pentru voi, ca Dumnezeul nostru să va facă vrednici de chemarea Sa... (II Tes. 1, 11). Si iarasi: Nu încetez a multumi pentru voi, pomenindu-vă în rugăciunile mele, ca Dumnezeu... sa va dea vouă duhul întelepciunii... (Efes. 1, 16-17). Si iarăsi: Aceasta si cerem în rugaciunea noastra: desăvarsirea voastră (II Cor. 13, 9). lar lui Timotei îi scrie: Multumesc lui Dumnezeu, Caruia ii slujesc din strămosi, cu cuget curat, că te pomenesc neîncetat, zi si noapte, în rugăciunile mele (II Tim. 1,3). De asemenea, în Vechiul Testament este scris: ...iar robul Meu, Iov, [COLOR=Red]să se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi îngaduitor, [/COLOR]ca sa nu Mă port cu voi dupa nebunia voastră, întrucat n-ati vorbit despre Mine asa de drept cum a vorbit robul Meu, Iov (lov 42, 8). Deci iată, din cele de pana aici se vede clar că sfintii au posibilitatea să mijlocească la Dumnezeu cele spre mantuirea noastră, precum si faptul că ei si în viată, cat si după moarte, se roagă în cer pentru cei de pe pămant, mijlocind pentm ei cele spre folos, după cele scrise în Sfanta Scriptură: Acesta este iubitorul de frati, proorocul lui Dumnezeu, Ieremia, care mult se roagă pentru popor si pentru sfanta cetate (II Mac. 15, 14). Si Daniel prin vedenie se ruga lui Dumnezeu (Dan. 10, 11-21). De asemenea, Dumnezeu trimite pe îngerii Săi în ajutorul celor ce se roagă Lui (Fac. 24, 7). Dumnezeu trimite pe îngerul Său la Daniel si îl scapă din gura leilor (Dan. 6, 23). Si marele Apostol Pavel arată că îngerii sunt slujitorii lui Dumnezeu, pe care El îi trimite spre ajutorul celor ce vor să mostenească mantuirea (Evrei 1, 14). Cine primeste pe sfinti, primeste pe Hristos (Matei 10, 40-41). Asadar, din mărturiile scripturistice de mai sus ti-am arătat că sfintii si îngerii pot să mijlocească la Dumnezeu pentru noi, oamenii, prin rugaciunile lor, ca niste prieteni ai lui Dumnezeu (loan 15, 14), ca niste iubiti ai lui Dumnezeu (Dan. 10, 19) si ca niste casnici ai lui Dumnezeu (Efes. 2, 19).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Va indemn dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii"(1 Timotei 2:1). Rugaciunea de mijlocire este o datorie, a noastra, a tuturor, nu doar a ingerilor sau a sfintilor. Dar ce vrea sa spuna versetul: "Caci este un singur Dumnezeu, si ESTE UN SINGUR MIJLOCITOR INTRE DUMNEZEU SI OAMENI: OMUL IISUS HRISTOS"(1 Timotei 2:5).? Aici, sfintii sau Maica Domnului sau ingerii, sunt exclusi. |
|
|||
|
|||
![]()
Draga vasinec, va multumesc ca ne-ati dat ocazia sa marturisim despre Fecioara Maria, Maica Domnului.
Pe tine nu putem sa te convingem, caci te invarti in cerc cu explicatiile tale. Dar am dorit sa-ti multumesc, caci ce e mai frumos decat sa-I marturisesti pe Domnul Dumnezeul nostru si pe Maica Sa, Fecioara Maria, Maica Domnului. Slava Tie, Dumnezeu nostru, slava Tie! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Orice duh, care nu marturiseste pe Iisus, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist"(1 Ioan 4:3). Si noi iti multumim ca ne-ati dat ocazia sa-L marturisim pe Mantuitorul. "Si porunca Lui este sa credem in Numele Fiului Sau Iisus Hristos, si sa ne iubim unii pe altii, cum ne-a poruncit El" (1 Ioan 3:23) "Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata"(1 Ioan 5:12) |
|
||||
|
||||
![]()
Domnule Vasinec,
Cu tot respectul, de ce-ti pierzi vremea pe forumuri ortodoxe si nu ne lasi in credinta noastra? L-am mai intrebat si pe Marmat daca ne considera eretici, fara sanse la mantuire, dar nu mi-a raspuns (probabil ca n-a vazut). Asa credeti voi, ca daca ii cinstim pe Sfinti si pe Fecioara si avem icoane in casa si in biserici, daca ne facem semnul crucii si avem cele sapte taine, atunci suntem pe calea gresita? Mai bine roaga-te pentru noi si noi ne vom ruga pentru voi, iar Dumnezeu sigur ii va asculta pe cei care-I sunt prieteni.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la intrebarea pe care i-ati pus-o lui Marmat. Pot sa va raspund din "manualul doctrinelor biblice adventiste". Nu numim pe nimeni eretic si consideram ca orice om are sanse la mantuire. Suntem convinsi ca vor fi multi ortodocsi mantuiti si, de asemenea, vor fi adventisti care vor rata mantuirea. Judecata este a lui Dumnezeu si El va sti sa rasplateasca fiecaruia, cu dreptate. Parerea mea: un ortodox plin de dragoste pentru Dumnezeu si pentru semenii sai este mai placut Domnului decat un adventist blindat de teologie, dar fara dragoste. Singurul avantaj pe care il au adventistii este acela ca au o cunoastere mai aproape de adevarurile Sfintei Scripturi. Mai trebuie sa puna in practica ceea ce cunosc. Acolo avem ceva probleme. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai dreptate daca spui ca ortodocsii in general nu cunosc Scripturile ca si voi. Noi nu prea avem cateheze, studii biblice (mai rar gasesti o biserica ortodoxa unde se practica asa ceva), pe cand la altii se organizeaza. Adica se poate daca exista interes, daca se vrea! Acum, cine este mai aproape de adevar, asta se tot discuta pe forum de ceva timp incoace... :) Vom vedea la sfarsit, daca vom fi vrednici sa vedem.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|