Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2008, 14:47:12
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Casiana
Doamne ajuta!
Pai cu toata rusine trebuie sa recunosc ca nicodata in rugaciunile mele nu am cerut putere si vointa pentru a ma mobiliza in acest sens.
Am cerut putere sa pot accepta voia Sa insa acest lucru nu l-am avut prezent in rugaciunile mele.
Rusinos dar adevarat.
Slava Domnului ca ti-ai dat seama! Lasa acum rusinea, si incepe sa ceri puterea! Biruinta o are doar Hristos si doar El o daruieste celor care vin la El sa o ceara!

Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 12:23:22
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

O carte foarte interesanta care ofera o viziune deosebita asupra modului in care trebuie facuta rugaciunea: SCOALA RUGACIUNII, Antonie de Suroj
Reply With Quote
Vechi 08.05.2008, 13:05:30
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
O carte foarte interesanta care ofera o viziune deosebita asupra modului in care trebuie facuta rugaciunea: SCOALA RUGACIUNII, Antonie de Suroj
Parintele Teofil Paraian scria ca de modul cum ne rugam putem sa ne dam seama cat de avansati suntem in viata duhovniceasca.
Si darul rugaciunii putem sa il cerem .Odata dobandit ne izbavim de multe ispite ,chiar daca apar altele apoi.
Iar o carte f.buna despre rugaciunea lui Iisus ,"O noapte in pustia Sf.Munte" de arh.Hieroteos Vlachos.
Acolo scrie despre roadele rugaciunii si cum sa ne rugam noi mirenii.

Reply With Quote
Vechi 21.05.2008, 10:44:52
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Rugaciunea este calea de cunoastere a lui Dumnezeu. Nu putem fi indiferenti fata ea ! Este hrana a sufletului, este mangaiere, aduce lumina, aduce tarie! Trebuie sa o experimentam, sa o traim ca sa putem sa intelegem aceste cuvinte!

Cunoasterea lui Dumnezeu se face prin revelatia existenta si prin rugaciune - (Cum Il cunosc pe Dumnezeu? - http://iosifcristian.blog.com/)!
Reply With Quote
Vechi 21.05.2008, 10:46:20
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Rugaciunea este calea de cunoastere a lui Dumnezeu. Nu putem fi indiferenti fata ea ! Este hrana a sufletului, este mangaiere, aduce lumina, aduce tarie! Trebuie sa o experimentam, sa o traim ca sa putem sa intelegem aceste cuvinte!

Cunoasterea lui Dumnezeu se face prin revelatia existenta si prin rugaciune - Cum Il cunosc pe Dumnezeu? - http://iosifcristian.blog.com
Reply With Quote
Vechi 12.07.2008, 20:54:34
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexandra28
eu ma rog foarte bine cu muzica de la athos,cu betisoare parfumate si cu lumanarea aprinsa.insa cred ca cea mai puternica rugaciune este cea facuta cu lacrimi,cand iti dai tot sufletul pentru iertarea pacatelor.
nu cred ca sunt indicate acele betisoare parfumate, sunt de origine hindu care stim ca se inchina oricui numai lui Hristos nu. noi avem tamaia binemirositoare, in varietate mare si care se gaseste in toate magazinele bisericesti.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2008, 21:15:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Important ca rugaciunea sa ne intre in sange, in sensul ca, fiecare sa-si organizeze timpul in asa fel, ca ea, rugaciunea, sa nu lipseasca in fiece zi. Asa cum nu uitam cele pur lumesti, rugaciunea trebuie sa faca parte zilnic , din viata noastra.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2008, 21:31:59
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Important ca rugaciunea sa ne intre in sange, in sensul ca, fiecare sa-si organizeze timpul in asa fel, ca ea, rugaciunea, sa nu lipseasca in fiece zi. Asa cum nu uitam cele pur lumesti, rugaciunea trebuie sa faca parte zilnic , din viata noastra.
"Si pe cand se ruga Iisus intr-un loc,cand a incetat ,unul dintre ucenicii Lui I-a zis:Doamne,invata-ne sa nerugam,cum a invata si Ioan pe ucenicii lui.
Si le-a zis:cand va rugati,ziceti:Tatal nostru care esti in ceruri,sfinteasca-se numele Tau,vie imparatia Ta,faca-se voia ta,precum in cer,asa si pe pamant.Painea noastra cea spre fiinta,da-ne-o noua astazi,si neiarta noua greselile noastre,caci si noi iertam celor ce ne gresesc noua.si nu ne duce pe noi in ispita,ci ne izbaveste de cel rau"

Luca,cap 11,v1-5
Reply With Quote
Vechi 12.07.2008, 22:15:45
mirelat
Guest

Implicit

Ce vrei sa spui Jane, ca tu zici numai Tatal Nostru si nimic altceva?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2008, 22:53:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

"Cand va rugati, iertati ori ce aveti impotriva cuiva, ca si Tatal vostru cel din cerurh sa ierte voua greselile voastre"(Marcu ) ."voi cand va rugati sa nu bolborositi ca paganii; caci ei socotesc ca pentru multa lor vorba vor fi auziti. Nu va asemanati lor, caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta mai inainte de a cere voi de la dansul"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugati-va Hartford Umanitare 41 02.11.2012 21:12:06
Va rog, rugati-va pt. Andrada eu-cristina83 Umanitare 2 01.10.2011 17:43:32
cum va rugati voi lui Dumnezeu? ingerul_pazitor Generalitati 19 07.08.2010 00:13:19
Rugati-va ptr. mine T-Bone Rugaciuni 10 19.08.2007 20:59:18
Rugati-va pt. Alexandr| Alina-Ana_Truta Umanitare 4 29.07.2007 13:04:26