Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.11.2012, 20:16:29
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si buletinul actual este f. biometric ca sa nu mai vorbim ca este integrat intr-un sistem informatic.
Limiteaza libertatea?
A cui, cum si de ce?
pai vrajitoarea cand i-a dat marul Albei ca Zapada i-a spus ca-i otravit???

nu stiu cat il simpatizezi pe Danion, dar sa stii ca in cartea lui Zorii Apocalipsei descrie tema cu cipurile cu claritate, smerenie si fara a intoarce inavataturile Sfintilor Parinti in favorea proprie pentru a-si justifica anumite neputinte personale (asa cum din pacate multi din cei cu titulul de teologi sau profesori ortodocsi au facut-o in ultima vreme referitor la subiectul actelor cu cipuri).
Si ce patesc cei ce nu primesc semnul fiarei am aflat deja: moarte muceniceasca cumplita in lipsuri de cele trebuincioase.... ((((
Ce patesc cei ce accepta, scrie Sf. Ioan Evanghelistul in urmatorul capitol din Apocalipsa: “Si al treilea inger a venit dupa ei, strigand cu glas puternic: Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, in potirul mâniei Sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se siue in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei. Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus.” (Apoc.14,9-12)

Macar acestea luandu-le in seama, nu putem sa afirmam ca recentele avertismente, fata de aceste sisteme noi de identificare numerica si electronica a persoanelor umane, ar fi nefondate sau ca ar avea o miza mica si ca s-ar face o zarva inexplicabil de mare in raport cu miza lor.

Sa ascultam de cuvintele intelepte ale Batranilor nostri, care ne indeamna azi sa fim pregatiti, cu duh de rugaciune, bucurosi, drepti si senini si sa cercetam proorociile, ferindu-ne de orice infatisare a raului, pentru ca să ni se potriveasca si cuvintele: „Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos.” ( I Tes.5,23)
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:25:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Argumentul este că s-ar forma un sistem de supraveghere care ar putea fi accesibil la un moment dat și unor răuvoitori, care se pot folosi de datele tale personale, mult mai ușor accesibile în felul ăsta.
Pai sa o luam asa:
Sistemul exista si la ora actuala?
Sigur ca da.
Care e scopul sau?
De a limita infractionalitatea.
Este/poate fi folosit si in scopuri infractionale?
Categoric - stim ca avem o justitie cam problematica.

Acum sa punem in balanta avantajele si dezavantajele:
Ar trebui sa desfiintam justitia si politia pentru ca sunt succeptibile la abuzuri?
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:28:15
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Nu stiu cum se va face aceasta din punct de vedere tehnic, dar nu putem sa nu observam ca exista o preocupare constanta si sustinuta in aceasta directie. In ce scop? Sa fie cea mai prozaica dorinta de putere, din dorinta despotica, de sorginte demonica, intalnita in toate epocile istorice, de a avea stapanire asupra altora???
va rog sa aduceti lamuriri daca eu cumva am nimerit ca musca-n lapte cu aceasta problema si negresit voi recunoaste aici, public, ca am fost o nesabuita!!
E vorba doar de informatizare, tendință firească pe care o împărtășesc și băncile, din rațiuni practice, evident. Costurile și riscurile scad mult în felul ăsta. Informatica este acum ceea ce a însemnat pe la 1400 invenția tiparului. A adus o schimbare enormă în lume; o schimbare mare aduce și informatica, iar nouă ne este, în mod firesc, teamă de schimbări, pentru că nu știm ce ne vor aduce. Ne simțim în nesiguranță și dobândim fobii.

Scapi de frică atunci când începi să înțelegi, când începi să te familiarizezi cu noul. Iar ca să nu simți că-ți este amenințată credința, că tehnologia e una dintre multele fețe ale „vicleanului” , e important să-ți cunoști bine credința. Să știi în Cine ai crezut, să-L cunoști cât mai bine, să te încrezi în El și să știi că nimeni n-are nicio putere asupra ta dacă te ferești de păcat.
Să te temi mai mult de atacurile dinlăuntru decât de cele din afară.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:30:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
pai mai intai am cam tremurat gasind Cuvantul Domnului prin care-mi zice: "Pentru ca esti numai caldicel si nu esti nici rece, nici fierbinte, te voi varsa din gura mea."(Apocalipsa 3, 16).
sigur, caut sa implinesc cat de mult pot toate sfaturile duhovnicului, sa am rabdare (desi sunt iute la manie), sa fac milostenie, sa fiu de ajutor... la un moment dar chiar aveam impresia ca am inaintat oarecum in credinta, vazand ca rugile la Sfantul Mina mi-au fost auzite... pana cand in primavara imi spune cineva in mall cand plateam cu cardul, ca sunt o materialista si ca fara indoiala voi fi prima la implantul cu cip!! si nu era vreun cersetor ceva, ci om in toata firea... in cateva secunde nici nu l-am mai zarit prin multime. vorba lui insa a avut un impact mare asupra linistii sufletului meu!! de atunci sunt foarte alarmata la gandul nu cumva zac (ma complac) in duhul lejer al lumii care devine tot mai "toleranta" cu orice imoralitate, justificand-o ca fiind experienta lui "asta a fost sa fie"!!
nu cunosc foarte bine Vechiul Testament (o singura data l-am citit) dar undeva se mentioneaza de Regele Solomon ca primea un fel de taza pentru tezaurul templului într-un singur an de 666 talanti de aur...
tot in V.T. profetul Ieremia zice ca Hristos va fi tradat pentru 30 de arginti!! suma a fost exacta!! m-am mirat cum iudeii cunoscand atat de bine Legea, puteau sa-i dea lui Iuda in noaptea aceea fix 30 de arginti!! probabil si cifra asta fatidica 666 are tot legatura cu iudeii, daca ne uitam mai departe si vedem ca omul nelegiuirii va iesi din semitia lui Dan, care va fi sarpe la drum, vipera la poteca, inveninand piciorul calului, ca sa cada calaretul.
Lucrurile sunt in stransa legatura de mii de ani! as indrazni sa spun din clipa cand ingerul cazut i-a declarat Razboi lui Dumnezeu!! de atunci nemernicul cauta sa ne inghita, racnind ca un leu...
se vorbeste de un nou razboi (Doamne apara si pazeste!), multi cauta printre profetii unde scrie ca stelele au cazut din cer iar luna nu si-a mai dat lumina ei...se merge pana acolo incat se spune ca Turcia va disparea de pe fata pamantului!! nu stiu nimic despre razboi, dar nici confortabil nu ma simt!
..nici un argument pana aici.

Citat:
Habar am cum se calculeaza nenorocitul de 666 din cardurile cu cip,
Cu multa imaginatie si dezinformare.

Citat:
dar sunt deja foarte multe situatii in care nu poti cumpara sau vinde daca nu esti in posesia unui numar al unui sistem (bancar, social). Cand se va generaliza aceast tip de identificare numerica a omului, cei ce ar refuza-o, ar putea fi pusi in situatia de muri in lipsuri cumplite.
Sa nu uitam banii - si ei sunt o inventie numerica.
Cine nu ii are, ar putea fi pusi in situatia de a muri in lipsuri cumplite.

Citat:
Nu stiu cum se va face aceasta din punct de vedere tehnic, dar nu putem sa nu observam ca exista o preocupare constanta si sustinuta in aceasta directie. In ce scop? Sa fie cea mai prozaica dorinta de putere, din dorinta despotica, de sorginte demonica, intalnita in toate epocile istorice, de a avea stapanire asupra altora???
Si ingineria foloseste numerele. Si o face din ce in ce mai bine si mai sofisticat.
Sa fie si asta de sorginte demonica?
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:31:32
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai sa o luam asa:
Sistemul exista si la ora actuala?
Sigur ca da.
Care e scopul sau?
De a limita infractionalitatea.
Este/poate fi folosit si in scopuri infractionale?
Categoric - stim ca avem o justitie cam problematica.

Acum sa punem in balanta avantajele si dezavantajele:
Ar trebui sa desfiintam justitia si politia pentru ca sunt succeptibile la abuzuri?
Bineînțeles că nu. Dar dacă îmi va trece vreodată prin cap să mă retrag prin munți, neștiut decât de Dumnezeu, aș prefera să nu port sub piele un cip care să indice cuiva unde mă aflu.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:36:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
nu stiu cat il simpatizezi pe Danion, dar sa stii ca in cartea lui Zorii Apocalipsei descrie tema cu cipurile cu claritate, smerenie si fara a intoarce inavataturile Sfintilor Parinti in favorea proprie pentru a-si justifica anumite neputinte personale (asa cum din pacate multi din cei cu titulul de teologi sau profesori ortodocsi au facut-o in ultima vreme referitor la subiectul actelor cu cipuri).
Danion a sustinut sus si tare timp de mai bine de 6 luni ca noile permise de conducere au cip, stie el dintr-o sursa supersecreta si sigura.
A fost invitat sa verifice - e f. simplu de altfel, nu a facut-o si a continuat sa dezvolte o intreaga teorie paranoida cu pretentii de teologie despre cipuri.

Cand s-a prins si el cum stau de fapt si-a recunoscut public greseala (altii n-au facut-o nici in ziua de azi) si a comutat pe alte domeniu, din pacate la fel de prost inspirat (stilismul).

Citat:
Macar acestea luandu-le in seama, nu putem sa afirmam ca recentele avertismente, fata de aceste sisteme noi de identificare numerica si electronica a persoanelor umane, ar fi nefondate sau ca ar avea o miza mica si ca s-ar face o zarva inexplicabil de mare in raport cu miza lor.
Recente avertismente care?

Si totusi puntea de legatura intre apocalipsa si numere care este?

Numarul "666" nu stie nimeni sa-l intrepreteze - e drept, pareri sunt gramada dar certitudine niciuna.

Citat:
Sa ascultam de cuvintele intelepte ale Batranilor nostri, care ne indeamna azi sa fim pregatiti, cu duh de rugaciune, bucurosi, drepti si senini si sa cercetam proorociile, ferindu-ne de orice infatisare a raului, pentru ca să ni se potriveasca si cuvintele: „Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos.” ( I Tes.5,23)
Si cum se traduce asta in practica prin 'refuza cardul bancar'?
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:38:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Bineînțeles că nu. Dar dacă îmi va trece vreodată prin cap să mă retrag prin munți, neștiut decât de Dumnezeu, aș prefera să nu port sub piele un cip care să indice cuiva unde mă aflu.
Nici macar nu exista asa ceva, sau e posibil de realizat cu tehnologia actuala.
Dar au unii o imaginatie..

Si apropo, chiar daca l-ai avea, nu te-ar impiedica nimeni sa-l scoti.

Mai degraba ai putea sa te sperii de ideea unui colier electronic - asta e posibil, se foloseste si nu e asa usor de scos.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 21:10:04
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Recente avertismente care?

Si totusi puntea de legatura intre apocalipsa si numere care este?

Numarul "666" nu stie nimeni sa-l intrepreteze - e drept, pareri sunt gramada dar certitudine niciuna.

Si cum se traduce asta in practica prin 'refuza cardul bancar'?[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=7N8po...feature=relmfu

deja sunt vremuri tulburi, de dezbinare.... in asemenea vremuri e foarte usor sa fii haios, pus pe sotii...dar pot cadea chiar preoti, duhovnici si chiar “blogerii” anti-cip!! la o adica Nepriceputu are dreptate: cand te retragi la rugaciune "in camaruta" ta e bine sa fii nestiut de oameni!! am vazut cum urechile se inclina spre ce vor sa auda si fac judecatile imediat, parintele Rafail Noica, parintele Coman, ierarhi, patriarhi, au fost rapid transati si discreditati in postarile citite in aceste zile pe unele bloguri. nu este bine deloc!! cine are ochii deschisi poate deosebi graul de neghina (cumparatura cu banul jos fata de cea cu cipul - momentan bagat in card -)!! Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa rabdam! Cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit, zice Hristos!!
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 21:24:55
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
cine are ochii deschisi poate deosebi graul de neghina (cumparatura cu banul jos fata de cea cu cipul - momentan bagat in card -)!!
De fapt, grâul va fi deosebit de neghină la Judecată, de către Hristos. În privința cipurilor temerea mea e că, dacă Aghiuță are vreun amestec în treaba asta, atunci ceea ce face este să ne abată atenția, făcându-ne să dăm importanță unor aspecte neînsemnate, ca nu cumva să le luăm în seamă pe cele duhovnicești; să ne tulburăm, să ne contrazicem și să ne certăm (eventual), ca nu cumva să ne găsim liniștea.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2012, 19:24:29
dorinastoica14
Guest

Implicit

RUGACIUNEA STARETILOR DE LA OPTINA IMPOTRIVA INSEMNARII CU SEMNUL LUI ANTIHRIST:Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzește-ne de înșelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, și ne izbăvește de toate uneltirile lui. Acoperă-ne pe toți și pe toți dreptmăritorii creștini de mrejele lui cele viclene, în tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi, Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica de Dumnezeu și să ne depărtăm de Tine și de Biserica Ta cea sfântă. Dă-ne Doamne, mai bine să pătimim și să murim pentru sfânt numele Tău și Credința cea adevărată, decât să ne lepădam de Tine și să primim semnul mârșavului Antihrist și să ne închinăm lui. Dă-ne nouă, zi și noapte, lacrimi să plângem greșalele noastre și îndură-Te de noi, Doamne, în ziua Infircoșatoarei Tale Judecăți. Amin.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip antoniap Generalitati 1174 05.06.2015 11:04:59
Crestinul Ortodox si sfarsitul lumii dgs010243 Generalitati 4 21.11.2012 19:35:00
Cum trebuie sa fie crestinul din ziua de astazi? iRoDiOn Spiritualitatea ortodoxa 25 10.08.2012 17:35:13
Crestinul si ziua onomastica stela lie Intrebari utilizatori 3 10.01.2011 20:48:11
Crestinul ortodox iubeste pe toti ca pe sine insusi indiferent de rasa si religie mihailt Generalitati 16 03.09.2009 10:11:02