Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2018, 11:19:14
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Personal, cred că s-au rugat în limbi autentice
Te-am rugat de trei ori acelasi lucru: in ce limba crezi tu ca s-au rugat romanii?
Petru cunostea aramaica. Dar tu zici ca romanii nu s-au rugat in aramaica.

In ce limba crezi tu ca s-au rugat romanii?

Last edited by Penticostalul Traditional; 07.02.2018 at 16:27:07.
Vechi 07.02.2018, 11:43:19
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul

In ce limba crezi tu ca s-au rugat romanii?
În alte limbi decât limba latină ori ebraică, limbi pe care le cunoșteau și unii și alții.
Vechi 07.02.2018, 12:06:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În alte limbi decât limba latină ori ebraică, limbi pe care le cunoșteau și unii și alții.
Aha, in Urdu.
Da, ai dreptate.

Ai spune orice prostie, doar doar vei putea schimba in minciuna, adevarul lui Dumnezeu.

Nu exista nicio limba pe care sa o cunoasca si romanii din casa lui Corneliu si evreii veniti cu Petru. In cel mai fericit caz, greaca. Insa nu era nicio minune ca niste romani sa vorbeasca greaca. Nimic. Nada.
Vechi 07.02.2018, 14:20:53
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am scris greșit, din repezeală.
Reformulez:
”În alte limbi decât limba latină ori ebraică, căci aceste limbi le cunoșteau și unii și alții.”
Vechi 07.02.2018, 14:33:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Am scris greșit, din repezeală.
Reformulez:
Reformulezi zadarnic si aiuritor.
Reformuleaza spunand ce limba crezi tu ca s-a vorbit acolo! Puteau iudeii prezenti in casa lui Corneliu, sa inteleaga limba chineza?
Vechi 07.02.2018, 15:56:02
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Reformulezi zadarnic si aiuritor.
Reformuleaza spunand ce limba crezi tu ca s-a vorbit acolo! Puteau iudeii prezenti in casa lui Corneliu, sa inteleaga limba chineza?
Nu.
Iudeii prezenți nu au înțeles limbile, dar au înțeles prorocia, de aceea au concluzionat că ”măresc pe Dumnezeu”.
Vechi 07.02.2018, 17:59:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Cei care vorbeau in limbi stiau EXACT ceea ce vorbeau
... dar stiau ceea ce vorbeau.
Ai dreptate, prietene. Pentru ca asta inseamna vorbirea in limbi: sa vorbesti o limba cunoscuta, sa stii ce spui, sa incerci sa comunici in limba straina pe care ai invatat-o la scoala.

Asta crezi tu inseamna vorbirea in limbi, asa-i?
Vechi 07.02.2018, 21:49:08
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
se pare ca nu stii nimic despre biserica din ierusalim, altfel n-ai lalai-o in halul asta.
Probabil nu stiu acelasi lucruc a si tine, pentru ca eu nu citesc istorii false. Sfantul Apostol Iacob a fost omorat de Irod, atat e de stiut.
Vechi 07.02.2018, 22:06:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc pentru osteneala de a ma descrie. Dar NU o accept, nu te supara.
Oamenii de buna credinta s-au lamurit si cine esti tu si cine sunt eu. Nu e cazul sa ne atacam. Nu foloseste nimanui si nu convinge pe nimeni.

Postarile noastre, ceea ce spunem si felul in care o spunem, vorbesc suficient desprte noi.
Dar tu mi-ai cerut sa raspund la asta, eu ti-am raspuns acum. Doar tu ataci, eu nu te-am atacat niciodata primul.
Citat:
Nu am denaturat niciodata.
Nu ai nici macar un singur exemplu de denaturare.
Faci asta in aproape fiecare mesaj, nu e nevoie de un singur exemplu. Ca tu crezi altceva e tot o denaturare.
Citat:
NU ma intereseaza ce spune autorul adventist.
Importanta este porunca Bibliei: - vestiti minunile lui Dumnezeu paganilor din toate neamurile! Faceti de cunoscut marimea Numelui Lui!
Parerea ta personala si talcuirea ta nu are nicio valoare, poate in cultele neoprotestante au valoare parerile personale. In Sfanta Scriptura scrie ca evreii au primit porunca sa-i nimiceasca pe cei cuceriti in Tara Sfanta, nu sa-i converteasca. Am analizat ce spune si referinta ta, acel scriitor adventist, toate citatele si argumentele. Nu exista niciun argument, toate sunt eronate. In citatele date de tine nu e vorba de convertire, am mai scris.
Vechi 07.02.2018, 22:30:11
Senior Member

Implicit

Citat:
Normal ca tot in limbile popoarelor se rugau si il laudau pe Dumnezeu in alte limbi.
Doar ca nimeni din sala nu intelegea ceea ce se rugau ei.
Scrie ca vorbeau in limbi. Si am dat si citatul unde scrie ce vorbeau, nu era vorba de rugaciuni. In rest asa este, vorbeau intr-o limba straina care nu era cunosta de ceilalti, asta am spus si eu de la inceput.
Citat:
Si in limba romana si in toate celelalte limbi, vorbirea este formata din "sunete si silabe" care formeaza cuvinte.
Astea sunt faze de gradinita, ti-am mai raspuns la asta odata. Sunetele si silabele formeaza cuvine, cu inteles, nu sunt doar silabe.
Citat:
Tu nu stii ce afirma penticostalii.
Dar poti sa ma intrebi pe mine.
Iar iti rapund cu drag.
Asta e un neadevar, ti-am dat de mai multe ori ce spun penticostali mai vechi de cat tine. Pentru ca stii asta, sustii in mod deliberat un neadevar.
Citat:
Penticostalii vorbesc in limbi straine exact ca in Scripturi.
Problema e ca tu nu stii cum era vorbirea in limbi in Scripturi.
Pentru ca nu poti crede ceea ce citesti in Scripturi. Personal incep sa cred ca nu ai voie sa crezi ceea ce citesti in Scripturi ci ai voie sa crezi doar ceea ce iti interpreteaza un om cu autoritate bisericeasca.
Alte neadevaruri, deliberate. Penticostalii nu vorbesc in limbi straine, o spun chiar ei. Stim cum era vorbirea in limbi, chiar tu ai afirmat ca ai ajuns sa crezi ca vorbeau in limba unui popor de atunci. Eu cred ce spune Sfanta Scriptura, nu cred doar neadevarurile tale spune in mod deliberat, ca sa iti sustii credinta cultului. Cineva care nu este in adevar are doar doua variante: sa creada adevarul atunci cand il aude sau sa minta, ca sa isi justifice neadevarul.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10