![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Ce fel de pastori sunt reprezentativi pentru cultul penticostal?... ca asta incerc sa aflu...si tot negi in continuu orice, arati cu degetul spre altceva...si tot asa. Cum e pastorul din comunitatea ta, sustine astfel de jocuri de cuvinte aiurea, sustine manifestari diverse, sau nu? Nu ma intereseaza acum subiectul preotilor ortodocsi care gresesc atat de tare, incat ti-e rusine sa scrii cum, dar specific...ma intereseaza diferenta dintre pastorii penti pe care tu ii vezi ca ne fiind reperezentativi pentru credinta ta, si pastorii care sunt reprezentativi, ma intelegi au ba? Citat:
Pastorii aia dau explicatii, dar astia bunii...reprezenativi pentru cultul tau, ce explicatii dau, bune nu? Ori daca in masa credinciosii penticostali sunt indemnati sa faca jocuri de cuvinte, sa repete la plesneala niste litere, sunete, sau silabe...e de rau, sper ca poti recunoaste acest lucru, nu? Asta nu poate fi dar, esti de acord...sau tot nu? Nu vorbesti nici nimic de experienta ta, care vorba aia...e legata direct de darul primit, de ce nu? Cum ai inceput tu sa vorbesti?...te-am mai intrebat acest lucru, si nu spui nimic.
|
||||
|
||||
![]()
Tousi as vrea sa inteleg ceva, cati dintre penticostali primesc"darul" in modurile expuse mai jos?
"Departe de a fi dăruite liber și spontan, fără amestecul omului - așa cum s-ar cuveni unor adevărate daruri ale lui Dumnezeu -, vorbirea în limbi poate fi provocată, având prin urmare un caracter previzibil, de o anumită tehnică a "rugăciunii" concentrate în grup, însoțită de cântări protestante, care creează o atmosferă psihică foarte sugestivă ("Vine! El vine! "), care culminează cu o "punere a mâinilor", și care alteori nu constă decât din purul efort fizic de a repeta la nesfârșit anumite cuvinte (Koch, p. 24), sau chiar sunete dezarticulate. O persoană a recunoscut că, asemenea multor altora, după ce a vorbit în limbi, "rosteam adesea silabe fără sens în efortul de a-mi provoca fluxul rugăciunii în limbi" (Sherill, p. 127); eforturi care, departe de a fi descurajate, sunt recomandate cu zel de către penticostali. "A scoate sunete pe gură nu înseamnă, desigur, "a vorbi în limbi", dar acest gest poate constitui un act onest de credință, pe care Duhul Sfânt îl va onora dăruindu-i acelei persoane puterea de a vorbi într-o altă limbă" (Harper, p. 11). Un alt pastor protestant spune: "Se pare că greutatea inițială de a vorbi în limbi nu este altceva decât conștiința că tu ești acela care trebuie "să vorbească" în continuare, cu orice preț... Primele silabe și cuvinte pot să-ți sune ciudat la ureche. Ele pot fi rostite cu greutate sau pot fi chiar nearticulate. E posibil să crezi chiar că le inventezi. Dar în măsura în care vorbești fără oprire si cu credință... Duhul va alcătui pentru tine o limbă de rugăciune și de laudă (Christenson, p. 130). Un "teolog" iezuit ne povestește cum a pus el în practică aceste sfaturi: "După micul dejun am simțit că ceva mă trage aproape irezistibil către capela unde m-am așezat să mă rog. Luându-mă după descrierea lui Jim, despre cum a primit el darul limbilor, am început să rostesc încet, numai pentru mine: "La, la, la, la". Spre marea mea uluire a urmat o mișcare rapidă a limbii și buzelor însoțită de un sentiment extraordinar de devoțiune interioară" (Gelpi, p. 1)."
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Articolul e prea lung, am mai spus-o. Daca citesti doar sfarsitul poti spune cu ingaduinta ca e pozitia BO si o respecti. Te gandesti insa ca o afirmatie precum: "Darurile Duhului Sfant sunt dăruite ... nu prin dorința oamenilor" ar trebui argumentata putin. Scriptura ne spune ca oamenii ar trebui sa-si doreasca aceste daruri si sa ceara Duhul Sfant. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce zice tipul e o tampenie, iarta-mi termenul te rog. Darurile Duhului Sfant pot fi cerute dar primirea lor nu poate fi "provocata" in nici un fel si prin nici o metoda. Ca omul poate sa se roage, ca poate sa cante, ca Presbiterii pot sa-si puna mainile peste el toate acestea se pot intampla si sunt biblice. Dar noi nu-l putem forta pe Dumnezeu sa ne daruiasca ceva. Citat:
Sunt unii insa care dorind sa "ajute" fac asa ceva. Citat:
Se intampla, eu stiu ce sa zic...Da-i si tu un telefon sa te-nvete melodia. Intr-o zi eu sau tu sau altcineva va incepe sa cante. E cineva vinovat ca Dumnezeu va vrea sa lucreze in vreun fel? Citat:
El vorbeste din prisma omului care primeste darul. Trebuie insa subliniata si prezenta Duhului Sfant in cadru. Nu este doar ceea ce zice el mai sus, dar ceea ce zice nu spune rau si de multe ori asa se intampla. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() In cazul vostru darul e privit ca o rugaciune adusa de crestini, in limbi straine (!?!)...ori in cazul nostru e un dar menit sa raspandeasca/faca cunoscut Cuvantul lui Dumnezeu unor neamuri, persoane care nu il cunosc, dar nicidecum insotite de manifestari variate, sau de orice alta natura...dar asta stii deja. Voi cereti darurile Duhului Sfant, sau ...numai pe acesta al vorbirii in limbi?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta!Numai bine!
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 20.05.2010 at 21:34:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este un om al lui Dumnezeu, tanar, integru, inteligent, destul de smerit dar inca mai incape :), cunoaste foarte bine Biblia si o predica cu har. Este un om care incurajaza postul si rugaciunea, crede ca darurile duhovnicesti nu au incetat si motiveaza biserica spre cautarea si practicarea lor. Hraneste, calauzeste si protejeaza turma pe care Dumnezeu i-a incredintat-o. Este foarte taios cand este vorba de falsuri in ceea ce priveste Lucrarea Duhului Sfant. In nici un caz nu incurajeaza tertipuri de felul "sa faca jocuri de cuvinte, sa repete la plesneala niste litere, sunete, sau silabe". De curand, intr-unul din cazuri a fost nevoit sa excomunice un membru care se dadea profet dar proorociile nu se implineau si viata lui nu dovedea integritate. Acestia sunt pastorii penticostali pe care ii apreciez si ii sustin. Last edited by penticostalulmantuibil; 20.05.2010 at 21:40:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
OK Andrusca, multumesc si eu, multe binecuvantari... |
|
|||
|
|||
![]()
acum vrio 10 ani in urma in ardeal o trupa de sectari dadeau anunturi repetate despre evenimentul botezului a citor-va insi care nu prea le aveau cu biserica ,majoritari romulani.au lipit ei si afise chear si pe stilpul de curent electric de la casa parohiala vezi doamne preotul satului numai asta ar fi vrut sa vada sectari facind "ciupabaie".veni ziua sortita si la podul nou construit peste riul ce trece prin afara localitatii urma sa se desfasioare evenimentul care a intrat in istoria localitatii.curiosii erau pe pod printre ei ma numaram si eu care nu eram prea curios dar am zis daca celalalte le-am vazut inca una tot acolo e.de partea stinga era acel pastor ce vam spus intro povestioara mai veche scupiila cum ii spuneau niste cunostinte dar de aceasta data era imbracat cu o haina neagra lunga cu ceva dungulite albe.cind mergeam eu la adunari era in costum.pastorul mai avea inca doi sectari care ii aduceau acele fiinte la cufundarea in apa si care le duceau indarat in tufele de arini unde improvizasera cabina de schimb a costumatiei.pretendenti erau imbracati in alb imaculat mama ce mai contrasta cu culoarea romulanilor.dar nu asta era problema de partea dreapta era corul adhoc intre care si vrio citiva din aia de predica pina se rosesc.incepe evenimentul in deschidere pastorul perdica de mama focului norocul cel mare ca intre el si auditoriu era distanta destul de mare, se spun rugaciuni se cinta totul decurge ca la carte ne spunea ce importanta are acel eveniment ne sfatuia staruitor sa urmam exemplu samd.la un moment pastorul imtra in apa pina la mijloc caci era un pic de adincitura in riu este adusa prima femeie insotita de cei doi spre a fi ajutata sa nu alunece cumva lucru f.normal este cufundata in apa de trei ori daca nu ma insel si apoi scoasa afara dar ce a fost element de circ in momentul scoaterii din apa haina din pinza acea imaculata i sa lipit de corp vazindu-se toate cele ale ei in toata splendoarea lor vri-o citiva betivi ce erau prezenti chear au aplaudat din palme.a urmat cea de a doua la fel acelea-s imagini actrita diferita adevarul ca erau tinere si aratau bine erau imagini parca desprin-se dintrun film sexi pt.adulti.ce a mai urmat nu mai stiu datorita faptului ca urmau barbatii ,un gospodar mai de seama zice:no hai sa merem ca o fost destul.au mai ramas putini auditori in special betivii care probabil mai vroiau ceva scene.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|