![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dani2004, nu inteleg...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dovezi? Afara de parerea personala, care nu se pune...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
am explicat mai detaliat aici
Vorbirea in limbi a fost data pentru binevestirea evangheliei neamurilor si arata incredintarea si binevestirea ei[a Evangheliei] si unirea tuturor neamurilor in Dumnezeu, ca toate sa vorbeasca aceiasi limba in Dumnezeu, adica dreapta si dumnezeiasca credinta.Dreapta credinta sa fie marturisita de limbile neamurilor.Asta a aratat vorbirea in limbi.Vorbirea in limbi a incetat a mai fi un dar general pentru ca scopul ei si-a atins tinta.Vorbirea in limbi a fost un dar pentru vremea aceia, un semn al celor ce aveau sa vina... aratand vorbirea aceleiasi limbi de toate neamurile care sunt in Dumnezeu, "limba" Duhului Sfant.Acum acest dar a incetat ca utilizare generala si comuna.A incetat vorbirea in limbi.Asta nu inseamna ca s-a si desfiintat.Doar ca nu mai e nevoie de ea, cum era atunci pentru binevestirea Evangheliei... Vorbirea in limbi mai apare cu exceptii in cazuri mai izolate in diferite momente si circumstante dar cu un scop... Nu cum e la secte... Vorbire in limbi grupa mare la kilogram , o vorbire generala si comuna... si fara nici un rost si inteles... In special vorbirea in limbi penticostala este diabolica... feriti-va de ea... Asta pentru ca avem penticostali pe forum... Glumeam... toate vorbirile in limbi sectare sunt diavolesti... 1Cor 13:8Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; |
|
|||
|
|||
![]()
Deja de prin secolul II-III acest dar a inceput sa fie tot mai necomun...
|
|
|||
|
|||
![]()
Exemplul parintelui Efrem Sirul este exemplul unui caz singular intr-o anumita circumstanta...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Hai sa incerc eu: "Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi, Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși."Marcu 16 sau "Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței. Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh; Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor. Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește" 1 Cor 12 mai vrei dovezi? Ca mai am...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raspunsul e acelasi. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu, parintele Efrem doar o data a zis ceva in limba lui Vasile cel Mare, dupa cum este relatat in acea povestire.
Se dadeau daruri, dar vorbirea in limbi nu s-a mai dat... Last edited by Danut7; 20.05.2010 at 17:59:15. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|