![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In clipa in care te lasi si tu de toata zeama urat mirositoare pe care voios si superspiritual o diseminezi p'acilea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Spune-mi te rog, cu ce anume greșesc eu ? Unde am greșit ? Vreau să mă îndrept. În numele Domnului, îți cer să mă ajuți și să mă îndrepți. Ajută-mă dacă greșesc. Dacă am învățat o minciună în acest topic, în acest forum, ajută-mă, dacă am căzut ridică-mă, îndreaptă-mă. Am nevoie de ajutorul tău, de sprijinul și ridicarea ta. Dacă sunt oiță rătăcită, te rog găsește-mă și adu-mă la staulul lui Hristos. Vorbesc la modul cel mai serios ! Dacă greșesc, te rog ajută-mă. Iar dacă nu greșesc... Dacă gândești limpede, tu ca persoană, ca om, rațional, ce iubește, ce simte, ce se întreabă, dacă nu greșesc, de ce nu te lași ajutat ? De ce nu te lași sprijinit, ridicat ? De ce urăști, în loc să te lași îndreptat ? De ce tu, ca mulți neo-protestanți vă vedeți atât de superior? Oare crezi că-i bine? Iar dacă nu te vezi superior, de ce nu iubești sincer și curat ? Spune-mi, frate drag, cu ce greșim noi ortodocșii ? Fi deschis și spune-mi sincer, aici în topic, cu ce greșim ? Ce rău facem ? De ce nu o să ne mântuim ? De ce ne urăști atât de mult ? Iar dacă nu ne urăști, vorbește sincer, din inimă, arată-ne ce rău facem și ajută-ne sau lasă-te ajutat. Uite, suntem adunați aici în numele Lui. Spuneam înainte că facem război în cuvânt, dar e o exprimare copilărească. În cuvânt nu te războiești, ci iubești sau urăști, urmărești un interes, întotdeauna. Ce minunat ar fi, de-ar fi toți în interesul lui Hristos. Dar uite, fiindcă suntem aici, și am ales în libertatea noastră, nu ne face nimeni nici un rău, nu avem de ce să ne temem, hai să ne deschidem inima și să vorbim și dacă eu greșesc, să mă ajuți și dacă tu greșești, să te ajut. Arată-mi că mă iubești, și că iubești pe Domnul. Vorbește despre doctrina ta penticostală și arată-mi că nu-i greșită. Dacă vei reuși, voi deveni penticostal, pentru că eu n-am nimic cu voi, vă iubesc, dar trebuie să-l văd, să-l simt, să-l înțeleg pe Domnul la voi, iar dacă ești sincer cu tine și mă iubești, atunci te rog arată-mi cu ce greșesc eu ca ortodox, iar dacă nu greșesc și nu greșim noi cu nimic, iubind, devino tu ortodox. De cine te temi, de ce te temi ? Nu o să te jignesc, nici pe tine, nici credința ta, dar te rog nu mă jigni nici tu pe mine sau credința mea. Am încercat să arăt unde greșesc oamenii care cred în mărturisirile neo-protestante. De ce? Fiindcă-i iubesc. Vreau să mor pentru ei, dacă știu că ei vor veni la mântuire, pe calea adevărată și vie, îmi dau bucuros viața, fie și numai pentru unul. Unul salvat. Vreau să reușesc să arăt oamenilor înșelările demonilor din neo-protestantism. Și vreau să se vindece oamenii. Să avem încredere în Domnul, care lucrează prin oameni, prin vasele Sale, dacă vede că iubim, vrem să fim salvați. Putem fi salvați mai ușor, cu cât iubim mai tare, mai mult. Nu întâmplător ești aici, pe forum, cu noi, să lupți cu întunericul, cum și noi luptăm. Fi sincer cu tine și iubește. Nu vreau să fim prefăcuți și să glumim aiurea. Știu că suferit, am suferit și eu, și asta ne facem să iubim mai mult. Dar dacă suferința ta aduce mânie și ură împotriva altor oameni, orice ar face ei, atunci nu ești a lui Hristos. Frățior, iubind, hai să vorbim. Fi sincer, nu e Duhul Sfânt în Sfintele Icoane ? Iar dacă e, cu ce greșim ? Dacă nu greșim, de ce nu devi ortodox ? Dacă iubești sincer și curat, de ce nu devii ortodox ? Iubiții mei frățiori, vă iubesc atât de mult, voi credeți că sunt siropos, sau mint, sau mă joc, dar nu, vă iubesc nespus de mult... Voi de ce nu mă iubiți ? Măcar jumate din cât vă iubesc eu...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 07.07.2016 at 23:34:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sta nimeni sa citeasca atat, incearca sa fii mai concis.
|
||||
|
||||
![]()
Dacă mă iubește, va citi.
Cine mă iubește, frate sau soră, din orice cult ar fi, orice om care caută pe Domnul Hristos, va citi. Va citi tot ce am scris în topicul acesta. Cu ochii dragostei. Și-L va găsi pe Hristos ! Va veni pe calea cea mântuitoare. Și se va mântui !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 07.07.2016 at 23:50:25. |
|
||||
|
||||
![]()
dragi colegi, ce treaba are "zeama urat mirositoare" a femeii cu icoana? Suntem pe topicul dedicat icoanelor si nu...unor chestii ale femeii. Sa revenim la subiect
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am sperante extrem de mici ca omul poate indrepta pe un alt om. Tot ceea ce pot sa fac este sa zic cateva cuvinte inspirate la timpul potrivit, cu nadejdea ca Duhul Sfant va face o indreptare in inima interlocutorului meu. Cel care convinge de greseala si ne indreapta pe noi si pe cei din jurul nostru, sotie, sot, copii, colegi, prieteni, etc., este Duhul Sfant. Numai El. Dupa cum zicea Mantuitorul Hristos "Și El, venind, va vădi lumea de păcat". Citat:
Alti ortodocsi nu se vor mantui. Pentru ca doar poarta numele de crestin dar nu-L cauta pe Hristos si nici Imparatia Lui. Ci lucrurile acestei lumi. Citat:
Doctrina penticostala nu are absolut niciun cusur. Insa rareori oamenii vin in penticostalism sau in ortodoxie atrasi de doctrina corecta. De obicei convertirile au loc atunci cand: - un om simte dragostea in actiune a unei comunitati.Sa crezi ca doi oameni stau de vorba la o masa sau pe un forum si unul il convinge pe celalalt ca detine doctrina corecta si, poc, are loc o trecere dintr-o biserica in alta, este o simpla iluzie. Citat:
Nu. Pentru ca ma cred deja. Eu apreciez sincer ravna ta. Si cred ca esti un cautator de Dumnezeu. Faptul ca te faci vulnerabil, te zbati, pui intrebari, incerci sa convingi, mie imi transmite mesajul ca iti pasa de viata ta spirituala. Si asta inseamna mult. Ca dai deseori cu bata in balta nu e o atat de mare problema. Toti invatam prin greselile pe care le facem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
OK, gata cu off-topicele. |
|
|||
|
|||
![]()
Spui niste prostii mai mari decat tine.
De fapt, nu e prima data. Si vrei sa ma fii si credibil in fata celor de alta credinta, doar pentru ca iti place sa te joci cu cuvintele.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Uite ce aspri au fost Apostolii și ce duri au fost în cuvinte, cu acest eretic : Faptele Apostolilor, 8 : 20. Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani. 21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu. 22. Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale, 23. Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești. Trebuia dat răspunsul acesta? Da, trebuia dat, așa dur și aspru cum era. Așa li s-a dat în Duhul Sfânt și în iubirea lor să răspundă. Așa trebuia îndreptat pentru faptele deosebit de grave ce le-a făcut, cu care și-a pierdut mântuirea. S-a îndreptat Simon Magul, ereticul? Sfinții Părinți au văzut prin Duhul Sfânt li s-a arătat și spun că nu s-a îndreptat, ci a ajuns acasă a ridicat mâinile la cer și întro stare de exaltare și-a imaginat că a primit har și pe Duhul Sfânt și a început să amăgească, să mintă oamenii cu învățături mincinoase. Așa fac și majoritatea "cultelor creștine" de azi. Așa sunt de creștine, cum a fost și Simon Magul, primul eretic. Noi să nu urmărim să schimbăm ceva la oameni, să convertim, vedem în răspunsul dur dat de Apostoli, că ei nu asta urmăreau, ci îndreptarea omului, vindecarea lui, noi să urmărim doar să mărturisim și să apărăm. Atât. Mai departe, cine vrea aude împlinește și se mântuiește, cine nu, nu. Ni se va da nouă, ce să spunem în ceasul acela, să arătăm ereziile, sau alte nebunii sau să întărim credința și dragostea între frați, cu mângăiere sau cu dojană. Sămânța minții noastre (oricum ar fi mintea noastră), cade pe tot felul de inimi. Sămânța lui Hristos sau a Satanei (din mintea noastră), se seamănă pe inima iubitoare de Hristos sau înșelată de Satana (a altor oameni). Ce contează este ca noi să fim vindecați, ca să putem vindeca. Nu să ni se pară că suntem vindecați. Că și unui guru hindus, i se pare că e vindecat și crede cu tărie minciuna demonilor și ne vrea să devinăp creștin. La fel un eretic, ce nu vrea să vină în Biserică. La fel un ateu, care nu vrea să audă de Dumnezeu și el e convins că crede adevărat. Și... la fel un creștin, care prine experiența harului, îi dovedește mincinoși pe ceilalți, iar ei vor avea de ales: să devină creștini, sau... spune Scriptura că îi lasă Dumnezeu pe mai departe în nebunia minții lor. Cu ce-i de vină Domnul sau creștinul că aceia nu au ascultat pe vasul Domnului? Sămânța cea bună, a fost semănată, dar a căzut pe pământ sterp de dragoste, de pocăință, de lacrimi, de credință. Cu cei de vină Domnul, că Apostolii nu sunt primiți? Important este noi să fim un izvor al dragostei și credinței și să ne punem în mâinile Domnului. Spune: ""cei ce nu văr vor primi pe voi, ieșind din cetatea aceea, scuturați praful de pe picioarele voastre, să fie mărturie lor în ziua Judecății". Hristos spune: "cei ce vă ascultă pe voi, pe Mine mă ascultă și pe Cel ce M-a trimis pe Mine, iar cei ce se leapădă de voi, se leapădă de Mine și de Cel ce M-a trimis pe Mine." Cu ce mint în ce spun ? Citat:
Asta înseamnă să crezi corect. Asta înseamnă să fi pe calea mântuitoare, isihastă, a luminării, a nevoinței, a îndumnezeirii. Asta, nu alta. Cine cunoaște bazele acestei credințe, nu o va schimba niciodată, fiindcă se va înnoi, cine iubește va înmulți virtutea și mântuirea în viața lui, nu va ieși din Biserica lui Hristos. Cei care au ieșit și au plecat la alte culte și biserici, nu au fost niciodată a lui Hristos, de aceea au ieșit. Asta-i calea lui Hristos, asta-i Biserica Lui. Nu minciunile hristoșilor mincinoși. Nu sunt 5 Biserici, nu sunt 5 căi înguste și grele, care duc la mântuire, nu sunt 5 adevăruri ! Biserica e numai Una. E Biserica. Atât. E Calea. E Hristos, Mirele ei și Capul ei și Mântuitorul ei. Restul bisericilor sunt minciuni. De la demoni sunt ele și cei ce cred în ele nu se vor mântui. Dacă mint, te rog îndreptează-mă. Iar dacă nu mint, ridică-te și să nu mai păcătuiești. Vino și vei fi viu ! Citat:
Trebuie să ne dorim să fim sfinți, deși păcătuim, să luptăm împotriva păcatului cu dragoste și să ne sfințim. Sunt membru și mădular al Bisericii, prin mine și prin toți ortodocșii, adică creștinii fără erezie, lucrează Hristos, suntem vase ale Domnului, de lemn sau de aur, dar suntem ai Domnului, suntem semănători, și vrem pe cât mai mulți să fie ca noi ! Vino și fi și tu. Și vei fi viu. Și te vei mântui. Altfel, nu te vei mântui. Nu te forțez, dar te chem și te avertizez.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|