Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2012, 21:18:04
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Vedeți ? În așa hal v-a amețit de cap propaganda anti-ortodoxă a sectei dumneavoastră, încât ați ajuns să identificați aspecte specifice cultului ortodox cu noțiunea biblică de "închinare la idoli".

Să știți de la mine că nu trebuie să aprindem lumânări și/sau să pupăm idolul, pentru a fi vinovați de idolatrie. Se poate și altfel, ca de exemplu când substituim autorității instituită verbatim de Dumnezeu ("Cine de voi ascultă...") autoritatea Bibliei, pe care, culmea, tot aceștia au fost chemați să o scrie și să o interpreteze.
Asta e.Mama tuturor ereziilor e "sola scriptura " .Probabil ca "scriptura" inca se mai scrie si azi .Noi am uitat ca Dumnezeu vorbeste si prin oameni..Pentru mine cuvintele astea ale lui Vasile cel Mare au aceeasi valoare cu ce este scris in Biblie :
""Thou threatenest me with the confiscation of property, but it means nothing for the man who possesses nothing, unless thou desirest to receive this modest clothing and a few books which make up all my estate. Exile? - but I do not know it, since I am not limited by space. If this ground on which I stand right now does not belong to me, then the whole earth belongs to God, Whose temporary guest I am. Torments? - but they do not have power over one not having flesh, except perhaps for the first blow, which thou art free to make. Death? - but it will be deliverance for me, since it will quickly bring me to God, for Whom I live and to a greater extent have died, and to Whom I hasten to come...Tell the Emperor that neither violence nor persuasion will force me to accept a wrong teaching."
Vechi 17.01.2012, 21:23:18
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Vedeți ? În așa hal v-a amețit de cap propaganda anti-ortodoxă a sectei dumneavoastră
"Secta" mea nu are nevoie de propagandă anti-ortodoxă, o realizează cu destul succes însăși ortodoxia, e drept cu ajutorul malițios al presei și cu aportul involuntar al campionilor ortodoxiei de pe acest forum.

Citat:
încât ați ajuns să identificați aspecte specifice cultului ortodox cu noțiunea biblică de "închinare la idoli".
Domnule, am specificat cu câteva postări mai devreme că închinarea la idoli nu înseamnă doar plecăciune în fața "chipurilor cioplite", respectiv chipurile cioplite (fără ghilimele) din catolicism, ci spiritualizarea acestei porunci divine ne învață mai mult. Exemplu: poți să-ți faci idol dintr-un fotbalist, dintr-un copil, ori chiar dintr-o idee. Cum e această dogmă a ”nemuririi sufletului” care după ce că e nebiblică mai e și absurdă.

Citat:
Să știți de la mine că nu trebuie să aprindem lumânări și/sau să pupăm idolul, pentru a fi vinovați de idolatrie. Se poate și altfel, ca de exemplu când substituim autorității instituită verbatim de Dumnezeu ("Cine de voi ascultă...") autoritatea Bibliei, pe care, culmea, tot aceștia au fost chemați să o scrie și să o interpreteze.
Autoritatea Bibliei e dată de Cuvântul lui Dumnezeu rostit "verbatim" în el, de Cuvântul lui Dumnezeu Întrupat prezent în paginile ei prin învățătură și exemplu și de inspirația Duhului Sfânt asupra scribilor omenești. Iată deci o Întreită autoritate substituită de impostura unor "apostoli". Nu-i pot numi altfel pe cei ce se erijeză în apostoli învățând o "altă Evanghelie". Vestea bună a Evangheliei (Evanghelia=vestea cea bună) ne învață că morții dorm așteptând dimineața glorioasă a arătării Domnului și a învierii lor, iar această "altă Evanghelie" vrea să ne amețească cu vinul Babilonului, adică să ne dea vestea proastă că morții se perpelesc în Purgatoriu, în Iad, ori în cel mai bun caz se "duc la Domnul".
Vechi 17.01.2012, 21:45:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, daca nu porti ochelari, ar trebui sa-ti cumperi. Iar daca porti, ar trebui sa-i schimbi.
Deocamdată am renunțat la ochelarii de cal, adică interpretarea inflexibil literalistă a profețiilor Apocalipsei. Acea interpretare care vede în Cer suflete sub formă de fantome. Căci numai fantome pot fi numite niște ființe moarte ce strigă de sub altar. Păi domnule, aceasta e soarta unor martiri ai credinței? Să stea în Cer înghesuiți sub un altar, plini de sânge și strigând după justiție!
Vechi 17.01.2012, 21:49:58
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
vestea proastă că morții se perpelesc în Purgatoriu, în Iad, ori în cel mai bun caz se "duc la Domnul".
Deci am ajuns până aici, încât să ne batem joc de Raiul lui Dumnezeu.

Săracii sfinți ! Ce soartă amărâtă le-a rezervat credința în ortodoxie...

În loc să "doarmă" liniștiți, cu sufletul mort, așa cum învață biserica adventistă de ziua a șaptea (de care mulți dintre ei nici n-aveau cum să audă, că s-au născut cu sute sau mii de ani mai devreme decât această "biserică"), în loc să doarmă cu sufletul mort, spuneam, ei au avut ghinionul să meargă la Domnul, să fie în prezența Creatorului Universului, în sânul lui Avraam, cum învață Scriptura.

Doamne, ce ghinion, ce soartă crudă.
Vechi 17.01.2012, 21:55:08
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Deocamdată am renunțat la ochelarii de cal, adică interpretarea inflexibil literalistă a profețiilor Apocalipsei. Acea interpretare care vede în Cer suflete sub formă de fantome. Căci numai fantome pot fi numite niște ființe moarte ce strigă de sub altar. Păi domnule, aceasta e soarta unor martiri ai credinței? Să stea în Cer înghesuiți sub un altar, plini de sânge și strigând după justiție!
amine, chiar demonstrezi ca ai ochelari de cal. Unde scrie ca sufletele martirilor stau INGHESUITE sub altar si ca sunt PLINE DE SANGE? Vad ca voi adventistii veniti cu COMPLETARI la Biblie. Asa v-a invatat "profetul" vostru?
Si daca tot aduceti voi adventistii in discutie cuvantul FANTOME te intreb: SCRIE IN BIBLIE CA NU AR EXISTA FANTOME? Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 17.01.2012 at 21:58:59.
Vechi 17.01.2012, 22:02:39
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Probabil ca "Scriptura" inca se mai scrie si azi
Canonul Bibliei a ramas deschis?
Vechi 17.01.2012, 22:02:41
Banned

Implicit

Citat:
Deci am ajuns până aici, încât să ne batem joc de Raiul lui Dumnezeu.
Nu domnule, Purgatoriul nu este Raiul și nici "al lui Dumnezeu", este doar o plăsmuire omenească (să nu-i zic ”drăcească” că o să spuneți iar că-mi bat joc).

Citat:
Săracii sfinți ! Ce soartă amărâtă le-a rezervat credința în ortodoxie...

În loc să "doarmă" liniștiți, cu sufletul mort, așa cum învață biserica adventistă de ziua a șaptea (de care mulți dintre ei nici n-aveau cum să audă, că s-au născut cu sute sau mii de ani mai devreme decât această "biserică"), în loc să doarmă cu sufletul mort, spuneam, ei au avut ghinionul să meargă la Domnul, să fie în prezența Creatorului Universului, în sânul lui Avraam, cum învață Scriptura.
... și sub jertfelnic cum vă "învață" tot Scriptura - ați uitat să pomeniți.
Vechi 17.01.2012, 22:08:11
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu domnule, Purgatoriul nu este Raiul și nici "al lui Dumnezeu", este doar o plăsmuire omenească (să nu-i zic ”drăcească” că o să spuneți iar că-mi bat joc).
Nu despre Purgatoriu era vorba, ci despre Rai.

Dumneavoastră ați insultat în mod deliberat pe toți ortodocșii și catolicii și protestanții de pe forum (ca să nu mai spun că l-ați insultat pe Dumnezeu) atunci când v-ați referit la ajungerea unui suflet în Rai drept, citez,

în cel mai bun caz se "duc la Domnul".
Vechi 17.01.2012, 22:10:43
Banned

Implicit

Citat:
amine, chiar demonstrezi ca ai ochelari de cal.
Nu știu cine e amine, cât despre mine am spus că i-am dat jos pe când m-am despărțit de ortodoxie.

Citat:
Unde scrie ca sufletele martirilor stau INGHESUITE sub altar si ca sunt PLINE DE SANGE? Vad ca voi adventistii veniti cu COMPLETARI la Biblie.
Păi știi mătăluță cam cât de lejer se poate sta sub altar? Acolo unde curg necontenit valuri de sânge... și unde sfârâie cărbunii aprinși. Imaginea aceasta seamănă mai mult cu Infernul lui Dante, decât cu Raiul lui Dumnezeu... dar mă rog... de vină e oculistul nu pacientul păcălit.

Citat:
Si daca tot aduceti voi adventistii in discutie cuvantul FANTOME te intreb: SCRIE IN BIBLIE CA NU AR EXISTA FANTOME?
Chiar de fantome nu scrie, însă scrie de "fantasme" și "năluci"... aa și să nu uit: scrie și de copaci care vorbesc! Dacă scrie "la Biblie", cu siguranță trebuie să credem indiferent în ce context scrie de ele...
Vechi 17.01.2012, 22:16:28
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Nu știu cine e amine, cât despre mine am spus că i-am dat jos pe când m-am despărțit de ortodoxie.

Păi știi mătăluță cam cât de lejer se poate sta sub altar? Acolo unde curg necontenit valuri de sânge... și unde sfârâie cărbunii aprinși. Imaginea aceasta seamănă mai mult cu Infernul lui Dante, decât cu Raiul lui Dumnezeu... dar mă rog... de vină e oculistul nu pacientul păcălit.

Chiar de fantome nu scrie, însă scrie de "fantasme" și "năluci"... aa și să nu uit: scrie și de copaci care vorbesc! Dacă scrie "la Biblie", cu siguranță trebuie să credem indiferent în ce context scrie de ele...
Ai lasat ochelarii ortodocsi de cal si ai luat altii adventisti de asini.sufletele se aflau sub altar pt ca martirii au fost o jertfa pt credinta crestina. Si apropos, daca in Biblie nu scrie de fantome ca nu ar exista, atunci de ce le contesti existenta? Si inca ceva, tot in Bibli ca si asinii au vorbit (episodul cu Valaam vrajitirul). Si asta a fost o metafora? Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 17.01.2012 at 22:21:52.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31