![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
ARHIEPISCOP AVERCHIE (+ 1976, Biserica Ortodoxa Rusa din Afara Rusiei)
“Nu tot ceea ce poarta numele sfint si drag de Ortodoxie este si ortodox: exista si falsa ortodoxie de care trebuie sa ne temem si sa fugim ca si de foc. Adevarata Ortodoxie e numai aceea care nu accepta si care nu permite prin nimic, nici in invatatura, nici in practica, nici un fel de inovatie care contrazice Cuvintul lui Dumnezeu si hotaririle Bisericii Sobornicesti.” |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sigur, cu trenul, cu trenul. Dar mie mi-ar lua cam o ora jumate sa ajung, alta ora jumate sa ma intorc, plus vreo 20 de euro pe bilet. In fiecare duminica? Remember, sunt studenta, banii nu cresc in copac la mine. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si de fapt am intuit corect: preotul american , desi om admirabil, este destul de lumesc (in sens de.. of, greu de explicat). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prefera filozofia unor oameni ca Paraian, decat invatatura Sfintilor cu adevarat Ortodocsi, cum a fost Episcopul Averchie de Jordanville! |
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noesisaa, banuiesc ca tu faci asa pentru ca ti-a zis duhovnicul. Am auzit aceasta parere; eu stiam insa ca numai in caz de pericol de moarte ne putem impartasi la catolici. Si credeam ca la catolici se spune cum zici tu. Dar in fine, exista mai multe acceptiuni poate.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 28.03.2010 at 00:11:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum na..daca era vorba ca faceai hatarul comoditatii (biserica mai aproape) in dauna elementului duhovnic asta ar putea naste sentimente de culpabilitate.. Desi e greu sa spui ca este o biserica ortodoxa "mai duhovniceasca" decat alta. Poti ridica obiectii la tipicul slujbei (rar totusi..) sau la predica (mai degraba) insa cam atat. Eu nu stiu daca m-as putea ruga intr-o biserica catolica ca substitut pentru una ortodoxa desi cand am inceput sa merg la biserica (cam impropriu spus) mai intai am inceput prin a frecventa liturghia romano-catolica. Acum cativa ani am intrat intr-una greco-catolica (credeam ca e ortodoxa) si din start am simtit ca "ceva nu e in regula"... Cineva cu care eram s-a repezit deja la icoane insa aveam un sentiment ca "nu e ca acasa" si nu cred ca era o chestiune de suprafata. Am gasit si biserica ortodoxa pe urma..era putin mai incolo si mult mai putin ortodoxa in aparente (specific ardelenesc) dar ca acasa.. :) Sper sa nu se simta nimeni jignit, e doar o experienta persoanala, altii cum se vede mai sus au avut o experienta relativ opusa. Desi sigur ca parerile sunt impartite, e greu de spus obiectiv de cineva cat/ce este subiectivism si sentimentalism si cat/ce experienta duhovniceasca la fiecare. Last edited by AlinB; 28.03.2010 at 00:44:57. |
|
||||
|
||||
![]()
Noesisaa, daca Sfintii Parinti zic clar sa nu avem comuniune in nici un fel cu ereticii (adica papistasii, coptii, protestantii, s.a.m.d) de ce noi ne credem mai "desptepti" si "credinciosi" si nu'i ascultam?
Dar de ce nu mergeti si la musulmani sau jidovi vazand absenta Bisericilor Ortodoxe... doar ne rugam la acelasi "dumnezeu"! Ce conteaza ce a zis pr Teofil Paraian? Atata timp cat vocea lui e impotriva invataturilor Sfintilor Parinti, chiar nu trebuie sa'l urmam... Auzi... "Biserica in trecut a fost exclusivista"... asta e pura erezie! |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am adus acum aminte de Elena "Va iubesc". POvestea ca merge o ora dus si o ora intors, ca sa ajunga la biserica. Imi e tare dor de cuvintele ei calde.
Noesis, te rog gandeste-te, ce vrei sa faci de acum inainte. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 04.04.2012 23:55:18 |
|