Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2008, 13:26:58
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

[COLOR=black][SIZE=3]Sfâna Scriptură care a fost creația Bisericii ne învață că Biserica este “temelia adevărului” și trupul lui Hristos, nu Sfânta Scriptură. Sfânta Scriptură s-a născut și a fost desăvârșită după Biserică, nu invers și nici nu s-au născut deodată. [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Col 1.18 Și El (Hristos) este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate.[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]1 Tim.3.15 “[/COLOR]casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului”[/SIZE]
[SIZE=3]Prin faptul că susții tu și sectanții tăi, că au fost “2000 de ani de rătăcire” îți bați joc și de Biserică și de Sfânta Scriptură care spune că “Biserica este stâlp și temelie a adevărului” și îți bați joc de Hristos care e capul Bisericii, al trupului, iar trupul Său nu avea cum să fie corupt 2000 de ani chiar dacă oamenii care îl slujeau aveau păcatele lor.[/SIZE]
Totul ar fi limpede daca nu ati face, in mod obsesiv, confuzie intre Biserica lui Hristos si biserica ortodoxa. Vorbiti de o biserica "stalpul si temelia adevarului". Care este aceasta. Ca biserica ortodoxa nu-i, in mod clar. M-am convins incercand sa cunosc Pravila Bisericeasca si invataturile Sfintilor Parinti. Am vazut ca biserica ortodoxa are minciuni si-n Pravila Bisericeasca, recunoaste partial scrierile anumitor Sfinti Parinti (selecteaza), si nu ia in considerare multe versete sau capitole din Sfanta Scriptura (alta selectie). Asa arata "biserica, stalpul si temelia adevarului"?
Vechi 14.10.2008, 13:32:06
Banned

Implicit

[quote=geo.nektarios;95686 Fiti seriosi! Daca nu ai fost fidel credintei Ortodoxe, crezi ca vei fi fidel Adventismului? [/quote]

Voia mea este sa-i fiu fidel lui Dumnezeu. Cu El am incheiat un legamant, la botez. Nu am facut nici un legamant cu adventismul. Daca biserica adventista nu se va mai calauzi dupa Sfanta Scriptura, o parasesc, cu regret dar fara sa stau pe ganduri.
Vechi 14.10.2008, 13:44:59
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Totul ar fi limpede daca nu ati face, in mod obsesiv, confuzie intre Biserica lui Hristos si biserica ortodoxa. Vorbiti de o biserica "stalpul si temelia adevarului". Care este aceasta. Ca biserica ortodoxa nu-i, in mod clar. M-am convins incercand sa cunosc Pravila Bisericeasca si invataturile Sfintilor Parinti. Am vazut ca biserica ortodoxa are minciuni si-n Pravila Bisericeasca, recunoaste partial scrierile anumitor Sfinti Parinti (selecteaza), si nu ia in considerare multe versete sau capitole din Sfanta Scriptura (alta selectie). Asa arata "biserica, stalpul si temelia adevarului"?
unde ai vazut tu selectie in Sf.Scriptura in Biserica Ortodoxa? da-mi argumente CLARE si CONCRETE!!! Ma mir ca din necredinciosul care ai fost ai devenit un zelos eretic!!!
Sa iti fie rusine ca te bagi cu nerusinare in Dogmele Bisericii Ortodoxe! S-a bagat careva in "forumu" tau? te-ai bagat ca sa tulburi pe toti!!! Mai esti si obraznic pe langa asta!!!
Vechi 14.10.2008, 13:56:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
unde ai vazut tu selectie in Sf.Scriptura in Biserica Ortodoxa? da-mi argumente CLARE si CONCRETE!!! Ma mir ca din necredinciosul care ai fost ai devenit un zelos eretic!!!
Sa iti fie rusine ca te bagi cu nerusinare in Dogmele Bisericii Ortodoxe! S-a bagat careva in "forumu" tau? te-ai bagat ca sa tulburi pe toti!!! Mai esti si obraznic pe langa asta!!!

Recunosc ca m-am bagat cu "nerusinare". Dar am facut-o cu un scop. Ca sa fiu mai bine inteles, vin cu o rugaminte: haideti sa desfiintam prapastia asta dinte noi. Nu este corect ca unii sa se intituleze ca facand parte din "Una biserica, soborniceasca, apostoleasca, mantuitoare,etc" sau din "biserica, stalpul si temelia adevarului",etc. iar altii sa fie numiti "sectanti", "eretici", "rataciti", etc.

Nu ar fi rau sa transformam aceasta balacareala, intr-o frumoasa si constructiva dezbatere de idei. Daca doriti. Daca nu, continuam tot asa.

Sunteti invitat pe forumurile adventiste.

Referitor la selectia din Sfanta Scriptura: daca vreti exemple concrete, alegeti o anumita tema sau subiect (ex:inchinare la sfinti, moarte, inviere, etc).
Vechi 14.10.2008, 14:06:23
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Recunosc ca m-am bagat cu "nerusinare". Dar am facut-o cu un scop. Ca sa fiu mai bine inteles, vin cu o rugaminte: haideti sa desfiintam prapastia asta dinte noi. Nu este corect ca unii sa se intituleze ca facand parte din "Una biserica, soborniceasca, apostoleasca, mantuitoare,etc" sau din "biserica, stalpul si temelia adevarului",etc. iar altii sa fie numiti "sectanti", "eretici", "rataciti", etc.

Nu ar fi rau sa transformam aceasta balacareala, intr-o frumoasa si constructiva dezbatere de idei. Daca doriti. Daca nu, continuam tot asa.

Sunteti invitat pe forumurile adventiste.

Referitor la selectia din Sfanta Scriptura: daca vreti exemple concrete, alegeti o anumita tema sau subiect (ex:inchinare la sfinti, moarte, inviere, etc).
...aaa, tu vi cu ispiteala....???? Vino cu argumente contra Sf.Icoane! I sa vedem, ce ai de spus?
Vechi 14.10.2008, 14:08:08
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
...aaa, tu vi cu ispiteala....???? Vino cu argumente contra Sf.Icoane! I sa vedem, ce ai de spus?
... si legat de selectia gasita de tine din Sf.Scriptura, te rog vino si ne arata!!! nu te fa ca ploua, ca cu mine ai de furca!
Vechi 14.10.2008, 14:46:00
Banned

Implicit

Citat:
... si legat de selectia gasita de tine din Sf.Scriptura, te rog vino si ne arata!!! nu te fa ca ploua, ca cu mine ai de furca!

Ce spuneti daca o sa va dezamagesc si nu o sa ma sperii deloc?
Vechi 14.10.2008, 15:27:50
Banned

Implicit

Citat:

Nu vin cu nici o ispiteala. Chiar nu-mi place treaba asta in care joc rolul acuzatorului. Dar... daca m-am bagat..

La subiectul pe care l-ati ales, pot gasi mai mult adaugiri la Sfanta Scriptura. Dar sunt si versete pe care le ocoliti sau le comentati dupa bunul plac.

"Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vre-o infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti"(Porunca a doua- Iesirea 20:4,5).

Se stie cum interpretati aceste versete asa ca vin cu altele pe care sigur le ocoliti. Aceste versete ajuta la o explicare corecta a poruncii a doua.
"Fiindca n-ati vazut nici un chip in ziua cand v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, VEGHEATI CU LUARE AMINTE ASUPRA SUFLETELOR VOASTRE, CA NU CUMVA SA VA STRICATI, SI SA VA FACETI un chip cioplit, sau o infatisare a vreunui idol, SAU CHIPUL VREUNUI OM SAU CHIPUL VREUNEI FEMEI...(Deuteronom 4:15,16)

"S-au falit ca sunt intelepti si au inebunit. SI AU SCHIMBAT SLAVA DUMNEZEULUI NEMURITOR INTR-O ICOANA CARE SEAMANA CU OMUL MURITOR..."(Romani 1:23)
Vechi 14.10.2008, 19:07:52
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Sfânta Scriptură opreste închinarea la chipuri cioplite si la alte asemănări văzute (les. 20, 4; Lev. 26, 1; Deut. 5, 8; Fapte 17, 29). Dar prin aceasta opreste numai închinarea întemeiată pe socotinta că însăsi aceste chipuri trebuie cinstite ca dumnezei, adică opreste închinarea la idoli. Nu opreste însă cinstirea unor semne si înfătisări ale lui Dumnezeu si ale sfintilor, când această cinstire nu rămâne la materia din care sunt făcute, ci duce gândul nostru la Dumnezeu sau la sfântul închipuit prin ele. Am văzut la capitolul despre cinstirea sfintelor moaste cinstirea ce se dădea unor brâie si stergare de pe trupul Apostolului Pavel. In Vechiul Testament ni se spune despre doi heruvimi sculptati, asezati deasupra chivotului Legii, sau de heruvimii brodati în catapeteasma din lăcasul sfânt (les. 25, 18-22; 26, 31 etc.).
18. Apoi sa faci doi heruvimi de aur; si sa-i faci ca dintr-o bucata, ca si cum ar rasari din cele doua capete ale capacului;
19. Sa pui un heruvim la un capat si un heruvim la celalalt capat al capacului.
20. si heruvimii sa-i faci ca si cum ar iesi din capac. Heruvimii acestia sa fie cu aripile întinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar fetele sa si le aiba unul spre altul; spre capac sa fie fetele heruvimilor.
21. Apoi sa pui acest capac deasupra la chivot, iar în chivot sa pui legea ce îti voi da.
22. Acolo, între cei doi heruvimi de deasupra chivotului legii, Ma voi descoperi tie si îti voi grai de toate, cate am a porunci prin tine fiilor lui Israel.

Inaintea lor se tămâia si se faceau închinăciuni (losua 7, 6; les. 30, 1, 7, 8).
6. Atunci Iosua si-a sfasiat vesmintele sale, a cazut cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului si a stat asa pana seara si el si batranii lui Israel si si-au presarat pulbere pe capetele lor.
7. Atunci a zis Iosua: "O, Doamne Dumnezeule, de ce a trecut robul Tau poporul acesta peste Iordan? Oare, ca sa-l dai in mainile Amoreilor si sa ne pierzi? Mai bine ramaneam sa locuim de cealalta parte de Iordan!

Precum ne ajutăm de cuvânt ca să ne ridicăm la cele mai presus de cuvânt, tot asa ne folosim si de icoană, ca să ne ridicăm mai presus de icoană. Si precum Dumnezeu vrea ca auzul nostru să se sfintească prin cuvinte curate, asa vrea ca si vederea noastră să se sfintească prin icoane cuvioase, ca prin amândouă aceste simtiri superioare, să pătrundă în suflet gânduri curate.
Vechi 15.10.2008, 11:35:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Sfânta Scriptură opreste închinarea la chipuri cioplite si la alte asemănări văzute (les. 20, 4; Lev. 26, 1; Deut. 5, 8; Fapte 17, 29). Dar prin aceasta opreste numai închinarea întemeiată pe socotinta că însăsi aceste chipuri trebuie cinstite ca dumnezei, adică opreste închinarea la idoli. Nu opreste însă cinstirea unor semne si înfătisări ale lui Dumnezeu si ale sfintilor, când această cinstire nu rămâne la materia din care sunt făcute, ci duce gândul nostru la Dumnezeu sau la sfântul închipuit prin ele. Am văzut la capitolul despre cinstirea sfintelor moaste cinstirea ce se dădea unor brâie si stergare de pe trupul Apostolului Pavel. In Vechiul Testament ni se spune despre doi heruvimi sculptati, asezati deasupra chivotului Legii, sau de heruvimii brodati în catapeteasma din lăcasul sfânt (les. 25, 18-22; 26, 31 etc.).
18. Apoi sa faci doi heruvimi de aur; si sa-i faci ca dintr-o bucata, ca si cum ar rasari din cele doua capete ale capacului;
19. Sa pui un heruvim la un capat si un heruvim la celalalt capat al capacului.
20. si heruvimii sa-i faci ca si cum ar iesi din capac. Heruvimii acestia sa fie cu aripile întinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar fetele sa si le aiba unul spre altul; spre capac sa fie fetele heruvimilor.
21. Apoi sa pui acest capac deasupra la chivot, iar în chivot sa pui legea ce îti voi da.
22. Acolo, între cei doi heruvimi de deasupra chivotului legii, Ma voi descoperi tie si îti voi grai de toate, cate am a porunci prin tine fiilor lui Israel.

Inaintea lor se tămâia si se faceau închinăciuni (losua 7, 6; les. 30, 1, 7, 8).
6. Atunci Iosua si-a sfasiat vesmintele sale, a cazut cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului si a stat asa pana seara si el si batranii lui Israel si si-au presarat pulbere pe capetele lor.
7. Atunci a zis Iosua: "O, Doamne Dumnezeule, de ce a trecut robul Tau poporul acesta peste Iordan? Oare, ca sa-l dai in mainile Amoreilor si sa ne pierzi? Mai bine ramaneam sa locuim de cealalta parte de Iordan!

Precum ne ajutăm de cuvânt ca să ne ridicăm la cele mai presus de cuvânt, tot asa ne folosim si de icoană, ca să ne ridicăm mai presus de icoană. Si precum Dumnezeu vrea ca auzul nostru să se sfintească prin cuvinte curate, asa vrea ca si vederea noastră să se sfintească prin icoane cuvioase, ca prin amândouă aceste simtiri superioare, să pătrundă în suflet gânduri curate.
Pe noi, care cautam sa pazim toate cele zece porunci, din recunostinta si dragoste pentru Dumnezeu, ne numiti pazitori ai legamantului vechi. Iar dvs. veniti cu imagini simbolistice, din sanctuarul vechi-testamentar, ca sa argumentati o "inventie" care a aprut prin sec IV; ma refer la icoane. Este bine sa studiati tot ceea ce se petrecea la sanctuar. Veti vedea descris in mod minunat, planul de Mantuire a lui Dumnezeu, pentru oameni. Toate simbolurile de acolo si-au gasit implinire la Cruce.

"Vederea noastra sa se sfinteasca prin icoane cuvioase". Sfanta Scriptura ne arata ca "vederea noastra se sfinteste" cand privim la lucrurile facute de insusi Dumnezeu, nu de mana omului.
"Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu...se vad lamurit, de la facerea lumii cand te uiti cu bagare de seama in ele LA LUCRURILE FACUTE DE EL. Asa ca nu se pot dezvinovati"(Romani 1:19,20).

Sunt un iubitor al drumetiilor montane. Deseori, am ajuns in locuri de o frumusete care iti taia rasuflarea. Involuntar spuneam:"Doamne, numai Tu ai putut sa faci asa ceva!". Dar nu trebuie sa urci pana-n varf de munte ca sa vezi lucrarea minunata a lui Dumnezeu. Uitati-va, "cu bagare de seama" in jurul dvs. Poate veti ajunge sa nu mai insultati lucrarea lui Dumnezeu cu lucrari omenesti. Un fir de iarba ne vorbeste mai mult despre maretia lui Dumnezeu decat orice pictura "sfintita".
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Convertirea unui adventist la ortodoxie kesarion_breb Secte si culte 12 02.08.2010 16:33:30