![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Intre ierarhii astia care au parasit BOR au fost si episcopi?Vad ca mitropolia slatioara nu precizeaza , vorbeste de niste preoti, calugari, stareti , ieromonarhi, etc.Intrebarea asta nu e numai pentru Romania ci pentru BOSV din toata lumea.Au fost episcopi care s-au rupt de BO si daca au fost damii pe nume sa-i cercetez.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În anul 1955, Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România, recunoscută prin actul Ministerului Cultelor nr. 38955 din 03 august 1945 și funcționând sub denumirea de Cult Creștin Tradiționalist, în conformitate cu Canonul Întâi al Sfântului Vasilie cel Mare, și urmând principiul iconomiei bisericești, acceptă ca validă hirotonia episcopului Galaction Cordun, cel care în acel an (1955) va reveni la Biserica Ortodoxă de Stil Vechi. În această vreme, un alt episcop din cadrul Bisericii Ortodoxe de stil nou (B.O.R.) manifestă și el simpatie față de Biserica Tradițională, ocârmuită de ieromonahul Glicherie Tănase. Este vorba de episcopul Atanasie Dincă Bârlădeanul, hirotonit în 1945 și exclus din B.O.R. de către patriarhul Justinian Marina și sinodul său, în anul 1948, din motive politice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa inteleg ca'n 2 minute ai citit ambele site-uri?
Spune-mi te rog, ce materiale ai vizionat pana acum despre schimbarea calendarului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am luat la cunostiinta situatia despre calendare.Asta nu are legatura cu ce am intrebat eu aici. Deci pana la urma cum e cu succesiunea apostolica in BOSV? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da-mi trimitere exacta la succesiunea apostolica.Cu asta incepem, apoi ne mai uitam si pe altceva.
|
|
||||
|
||||
![]()
N-ai prins "smecheria"... Pe site-ul acela e mai mult text, deci creste posibilitatea de "abureala". Asa un raspuns scurt, aici pe forum, e destul de limpede... :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine a fost nevasta lui Cain? | catalin755 | Generalitati | 23 | 13.08.2012 22:19:46 |
Cine a fost la manastirea ghighiu? | ingerul_pazitor | Generalitati | 6 | 08.08.2010 20:28:43 |
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? | ghost7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 16.02.2010 13:11:53 |
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 19:36:20 |
|