Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2009, 21:25:24
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
:):):) Iar în privința sectei adventiste sufletele care vorbesc sunt doar simple simboluri?
Problema aceasta s-a mai discutat si pe alt topic. La fel de simbolic cum vorbea si sangele lui Abel din pamant.
Vechi 25.08.2009, 22:01:46
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Ma rog... poti folosi si timpul prezent si cel viitor chiar, datele problemei nu se schimba. Sfintii care au mijlocit/mijlocesc/vor mijloci sunt tot de pe pamant si tot vii.
Mă rog... poate o fi mințit Hristos atunci!!!
Ioan 5.24 "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață."

Ioan 6.46 "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață veșnică."

Filipeni 1. 23 "23.Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; "
Vechi 25.08.2009, 22:28:43
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Trimiterea era cu privire la ultima discutie, si anume la mijlocirea sfintilor.

Textul din Apoc. 6 era o discutie mai veche, dar pe alt topic, cel despre starea omului in moarte. Insa daca tot ati adus discutia, explicati-mi si mie cum pot niste suflete sa strige si ce sa imbrace cu hainele albe, ele nefiind trupuri...
De amanuntele astea te poticnesti tu si ai tai!!? Ratiunea fara credinta si smerenie cu care talcuiti voi Biblia v-a adus la atata ratacire. Toate sunt cu putinta la Dumnezeu. Ti-am mai explicat ca sufletul omenesc fiind de natura spirituala se aseamana cu ingerii care la fel nu au trupuri si totusi ii gasim de atatea ori in Biblie si imbracati si vorbind si facand tot felul de minuni. Ei , care tot asa nu au trup, cum de fac aceste lucruri?
Vechi 25.08.2009, 22:57:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Mă rog... poate o fi mințit Hristos atunci!!!
Ioan 5.24 "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață."
Nu a mințit, doar că nu L-ați înțeles.

Are viață veșnică. Declarația aceasta este mai mult decât o făgăduință cu privire la viața veșnică viitoare; ea este o asigurare că credinciosul poate începe să se bucure acum și aici de viața care este veșnică în calitate, deoarece este unit spiritual cu Domnul Său, de Cărui viață se împărtășește. Duhul lui Dumnezeu primit în inimă, este începutul vieții veșnice.
3. "Și aceasta este viața veșnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis." (Ioan 17)

S-a mutat. Literal, „a trecut”. Trecerea de la moarte la viață nu este numai o transformare corporală la învierea viitoare, ci și o experiență prin care fiecare creștin adevărat a trecut deja și de ale cărei roade continuă să se bucure. Din punct de vedere spiritual, schimbarea crucială de la moarte la viață are loc atunci când un om este născut din nou (vezi Efeseni 2,5; Coloseni 2,13; 3,1; vezi la Ioan 1,13; 3,5).
Vechi 25.08.2009, 22:59:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Ti-am mai explicat ca sufletul omenesc fiind de natura spirituala se aseamana cu ingerii care la fel nu au trupuri si totusi ii gasim de atatea ori in Biblie si imbracati si vorbind si facand tot felul de minuni. Ei , care tot asa nu au trup, cum de fac aceste lucruri?
Și eu am mai spus: nu trebuie să comparăm natura umană cu cea a îngerilor, sunt creaturi diferite.
Vechi 25.08.2009, 23:31:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Și eu am mai spus: nu trebuie să comparăm natura umană cu cea a îngerilor, sunt creaturi diferite.
Vino maistre cu citate, nu vorbe goale. ,,Ce este omul de -Ti amintesti de el? Cu putin l-ai micsorat pe el fata de ingeri,, spune psalmistul David. Cand ingerul ii spune Sf Ap Ioan sa nu i se inchine caci sunt amandoi slujitori nu mai erau creaturi diferite?!
Vechi 25.08.2009, 23:49:51
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Sfintii care au gustat moartea asteapta in morminte venirea Domnului si invierea dreptilor, cand impreuna cu dreptii in viata la acel moment escatologic se vor ridica la cer. Nimeni nu o va lua inaintea celorlalti. Asa spune apostolul Pavel.
Daca te referi la textul din epistola I catre Tesaloniceni interpretarea mi se pare fortata. Textul are in vedere inviierea trupurilor noastre.
Vechi 25.08.2009, 23:51:36
Banned

Implicit

Citat:
Vino maistre cu citate, nu vorbe goale.
Sa vina cu citate cel ce sustine ca sunt creaturi identice, sau foarte asemanatoare.

Citat:
,,Ce este omul de -Ti amintesti de el? Cu putin l-ai micsorat pe el fata de ingeri,, spune psalmistul David.
Acest citat sustine tocmai ca nu sunt fiinte asemanatoare

Citat:
Cand ingerul ii spune Sf Ap Ioan sa nu i se inchine caci sunt amandoi slujitori nu mai erau creaturi diferite?!
Ba erau. Faptul ca ambele fapturi slujesc nu demonstreaza natura lor identica.
Vechi 25.08.2009, 23:54:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Daca te referi la textul din epistola I catre Tesaloniceni interpretarea mi se pare fortata. Textul are in vedere inviierea trupurilor noastre.
De ce sa fie fortata? Invierea nu inseamna readucerea la viata? Asta presupune ca starea lor anterioara era moartea. Devenim cu totul ilogici daca iesim din aceasta ecuatie. viata=viata, moartea=moarte.
Vechi 26.08.2009, 00:16:41
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa vina cu citate cel ce sustine ca sunt creaturi identice, sau foarte asemanatoare.

Acest citat sustine tocmai ca nu sunt fiinte asemanatoare
Ba erau foarte asemanatoare inainte de caderea in pacat caci spune: Cu putin l-ai micsorat pe el fata de ingeri, nu spune ,,l-ai facut,, si a ramas asa. Ingerii ii slujesc pe oameni, mai ales pe Sfinti care prin asceza, rugaciune plina de smerenie ii intrec, ajungand cu mult mai presus de ei. Dar voi nu cititi Vietile Sfintilor care sunt o prelungire la ,,Faptele Apostolilor,,. De accea sunteti atat de rataciti.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CASATORIE ALBA nicoleta23 Stiri, actualitati, anunturi 79 05.07.2021 13:02:53
'CALUGARIA ALBA' Nosam Nunta 65 03.12.2020 14:32:51
Calugaria alba Angela Calugarul 169 06.01.2018 22:37:30
Casatoria alba Adriana_Crestina Nunta 7 11.08.2011 21:32:25