Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2008, 21:05:24
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Fragmentul tau imi aminteste de pliantul care mi l-a dat preotul ieri cand a binecuvantat casa.Apropo la voi a venit preotul sa va binecuvanteze casele?(chiar asa scria si in anunt)

Hristos Se naste,slaviti-L!Hristos din ceruri,intampinati-L! Hristos pe pamant,inaltati-va!Cuvintele astea chiar sunt extraordinare...
Sa fi binecuvantat Alin si toata generatia ta ! In voi este sperantat continuitatii si trairirii Ortodoxiei . Voi trebuie sa duceti mai departe traditia noastra Ortodoxa si pe nimeni cu nimic sa nu-i lasati sa va rataceasca de turma lui Hristos.
Vechi 21.12.2008, 23:28:35
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=green][SIZE=3]Johnny Marks[/SIZE] [/COLOR]

[COLOR=green]Have a holly, jolly Christmas;[/COLOR]
[COLOR=green]It's the best time of the year[/COLOR]
[COLOR=green]I don't know if there'll be snow,[/COLOR]
[COLOR=green]but have a cup of cheer.[/COLOR]
[COLOR=green]Have a holly, jolly Christmas;[/COLOR]
[COLOR=green]And when you walk down the street[/COLOR]
[COLOR=green]Say Hello to friends you know[/COLOR]
[COLOR=green]and everyone you meet.[/COLOR]

[COLOR=green]Oh, ho, the mistletoe[/COLOR]
[COLOR=green]hung where you can see;[/COLOR]
[COLOR=green]Somebody waits for you;[/COLOR]
[COLOR=green]Kiss her once for me.[/COLOR]
[COLOR=green]Have a holly jolly Christmas,[/COLOR]
[COLOR=green]and in case you didn't hear,[/COLOR]
[COLOR=green]Oh by golly, have a holly,[/COLOR]
[COLOR=green]jolly Christmas this year.[/COLOR]
Vechi 21.12.2008, 23:57:37
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

"Hristos se naste,slaviti-L,Hristos din ceruri intampinati-L,Hristos pe pamant inaltati-va,cantati Domnului tot pamantul,si cu bucurie laudati-L noroade ca s-a proslavit!"
...sper ca l-am redat bine,tocmai fredonam in cantec acestea,criind pe forum.(din aduceri aminte de zeci de ani).Sunt foarte frumoase cantarile sarbatorilor,troparele si condacele acestora,pacat ca in biserica nu prea se retin,astfel ca mirenii nu prea au posibilitatea sa cante acasa.Sunt extraordinar de frumoase!
Vechi 22.12.2008, 07:38:50
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=green]NASTEREA DOMNULUI[/COLOR][COLOR=green] Troparul & Condacul [/COLOR]

[COLOR=green]„Nasterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, rasarit-a lumii lumina cunostintei. Ca întru dânsa cei ce slujeau stelelor de la stea s-au învatat sa se închine Tie, Soarelui dreptatii, si sa te cunoasca pe Tine, Rasaritul cel de sus. Doamne, slava Tie !” [/COLOR]

[SIZE=3][COLOR=green]„Fecioara astazi pe Cel mai presus de fiinta naste, si pamântul pestera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu pastorii slavesc si magii cu steaua calatoresc. Ca pentru noi S-a nascut prunc tânar, Dumnezeu Cel mai înainte de veci”[/COLOR][/SIZE]

http://colinde.org/

[COLOR=green]Ascultați colinde românești și străine.[/COLOR]
Vechi 22.12.2008, 10:20:30
adrian2008 adrian2008 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Red face DA,Mos Craciun exista !

Acum un secol si ceva, pentru ca a vrut sa afle adevarul gol-golut despre Mos Craciun, o fetita din New York, Virginia O’Hanlon, a trimis o scrisoare ziarului “The Sun”:
“Am opt ani si unii dintre prietenii mei spun ca Mos Craciun nu exista.
Tata zice ca tot ce se scrie in “Sun” e adevarat. Spuneti-mi, va rog, exista Mos Craciun?”.
Scrisoarea i s-a parut redactorului sef atat de importanta, incat i-a cerut unui editorialist cu experienta, Francis P. Church, sa raspunda chiar pe prima pagina.
“Virginia, micii tai prieteni de joaca nu au dreptate. Multi copii cred numai ceea ce vad. Ei cred ca exista numai ceea ce pot pricepe cu spiritul lor de copil. Ca apartine unui om mare sau unui copil, spiritul uman, in general, e mic. In cosmos s-ar pierde ca o insecta marunta. O minte de furnica nu e de ajuns pentru a cuprinde si a intelege tot adevarul.
Virginia, Mos Craciun exista asa cum exista iubirea, daruirea, cinstea, credinta, sinceritatea, respectarea cuvantului dat. Si numai pentru ca toate acestea exista viata noastra este frumoasa si senina. Fara Mos Craciun lumea ar fi atat de trista! Fara el n-ar mai exista, nici o fetita ca Virginia, nici credinta, nici poezia! N-ar exista nimic din ceea ce ne face viata atat de frumoasa. Chiar si lumina copilariei, ar pali.
Mos Craciun exista! Altfel n-am putea crede in basme. Sigur, in ajun, ai putea cere tatalui tau sa puna oameni sa-l caute si sa-l prinda. Probabil ca n-ar reusi sa-i dea de urma. Si? Ce-ar dovedi asta? Nici un om nu-l poate vedea asa de usor. Asta nu dovedeste nimic. Lucrurile cele mai importante si mai frumoase sunt adeseori invizibile. Cati oameni au avut norocul sa vada zanele dansand in luminisuri sub razele lunii? Si totusi, ele exista! A-ti imagina toate minunile si a le mai si vedea, asta nu poate nici cel mai intelept om din lume. Indiferent cat vezi, nu vezi niciodata totul. Ai putea sa desfaci un caleidoscop si sa cauti minunatele figuri ascunse acolo. Vei gasi doar cioburi colorate. De ce? Exista mereu un val care acopera lumea adevarata si pe care nu-l poate destrama nici cea mai mare putere din lume. Numai credinta, poezia si iubirea il pot ridica putin, atat cat sa vedem frumusetea si splendoarea de dincolo.Vei intreba: “Acesta este adevarul gol-golut despre Mos Craciun”?. Virginia, nimic pe lumea asta nu este mai adevarat si mai trainic!
Mos Craciun traieste si va trai vesnic! Va exista peste zece ani si peste zece mii de ani, pentru a umple de bucurie inimile copiilor ca tine si fiecare inima primitoare.
Craciun Fericit, Virginia, al tau Francis Church.”
Scrisoarea e din 1897. Au trecut 110 ani de atunci. Pana la incetarea aparitiei ziarului “Sun”, in 1950, articolul a fost reprodus in fiecare an, de Craciun, pe prima pagina a ziarului.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2008, 18:12:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian2008 Vezi mesajul
Acum un secol si ceva, pentru ca a vrut sa afle adevarul gol-golut despre Mos Craciun, o fetita din New York, Virginia O’Hanlon, a trimis o scrisoare ziarului “The Sun”:
“Am opt ani si unii dintre prietenii mei spun ca Mos Craciun nu exista.
Tata zice ca tot ce se scrie in “Sun” e adevarat. Spuneti-mi, va rog, exista Mos Craciun?”.
Scrisoarea i s-a parut redactorului sef atat de importanta, incat i-a cerut unui editorialist cu experienta, Francis P. Church, sa raspunda chiar pe prima pagina.
“Virginia, micii tai prieteni de joaca nu au dreptate. Multi copii cred numai ceea ce vad. Ei cred ca exista numai ceea ce pot pricepe cu spiritul lor de copil. Ca apartine unui om mare sau unui copil, spiritul uman, in general, e mic. In cosmos s-ar pierde ca o insecta marunta. O minte de furnica nu e de ajuns pentru a cuprinde si a intelege tot adevarul.
Virginia, Mos Craciun exista asa cum exista iubirea, daruirea, cinstea, credinta, sinceritatea, respectarea cuvantului dat. Si numai pentru ca toate acestea exista viata noastra este frumoasa si senina. Fara Mos Craciun lumea ar fi atat de trista! Fara el n-ar mai exista, nici o fetita ca Virginia, nici credinta, nici poezia! N-ar exista nimic din ceea ce ne face viata atat de frumoasa. Chiar si lumina copilariei, ar pali.
Mos Craciun exista! Altfel n-am putea crede in basme. Sigur, in ajun, ai putea cere tatalui tau sa puna oameni sa-l caute si sa-l prinda. Probabil ca n-ar reusi sa-i dea de urma. Si? Ce-ar dovedi asta? Nici un om nu-l poate vedea asa de usor. Asta nu dovedeste nimic. Lucrurile cele mai importante si mai frumoase sunt adeseori invizibile. Cati oameni au avut norocul sa vada zanele dansand in luminisuri sub razele lunii? Si totusi, ele exista! A-ti imagina toate minunile si a le mai si vedea, asta nu poate nici cel mai intelept om din lume. Indiferent cat vezi, nu vezi niciodata totul. Ai putea sa desfaci un caleidoscop si sa cauti minunatele figuri ascunse acolo. Vei gasi doar cioburi colorate. De ce? Exista mereu un val care acopera lumea adevarata si pe care nu-l poate destrama nici cea mai mare putere din lume. Numai credinta, poezia si iubirea il pot ridica putin, atat cat sa vedem frumusetea si splendoarea de dincolo.Vei intreba: “Acesta este adevarul gol-golut despre Mos Craciun”?. Virginia, nimic pe lumea asta nu este mai adevarat si mai trainic!
Mos Craciun traieste si va trai vesnic! Va exista peste zece ani si peste zece mii de ani, pentru a umple de bucurie inimile copiilor ca tine si fiecare inima primitoare.
Craciun Fericit, Virginia, al tau Francis Church.”
Scrisoarea e din 1897. Au trecut 110 ani de atunci. Pana la incetarea aparitiei ziarului “Sun”, in 1950, articolul a fost reprodus in fiecare an, de Craciun, pe prima pagina a ziarului.
Timp de 30 de ani a fost reprodus articolul respectiv. Am scris despre asta la Topicul" Adevarul despre Mos Craciun". El Mos Cracium cel rosu si cu barba, tras de Reni pe saniuta lui este lansat de Coca Cola pentru publicitate. Sa-l iubim pe Mos Craciun , dar sa nu uitam nici cand ca nu-l serbam pe Mos Craciun ci serbam Nasterea Domnului si asta trebuie sa stie mai intai de toate, copiii, copiilor nostri. Sarbatori fericite !
Vechi 22.12.2008, 19:51:06
eduardd
Guest

Smile

Craciunul... imi amintesc cum, pe vremea lui Ceuasescu mama ne imbraca pe toti 4 in alb si ne trimetea la Pr. Penisoara Dumnezeu sa il ierte prietenul tatii, sa ne impartaseasca. Ne intrebau unii..unde mergeti asa frumos imbracati? Noi, invatati de mama spuneam la cofetarie.. Imi mai amintesc diminetile de craciun cu portocale si banane ( de la ratie) cu bomboane fondante puse sub perna de mama saraca..bani de cadorui si de pom nu prea avea... Craciunul? Colaci si nuci, mere si obraji imbujorati.. Nu prea stiam eu de bucuria nasterii ci mai mult de bucuria cozonacilor si sfarsitul postului.. Oare copii mei cand vor avea varsta mea ce isi vor aminti?
Reply With Quote
Vechi 22.12.2008, 20:02:31
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Reply With Quote
Vechi 22.12.2008, 20:29:51
dorinastoica14
Guest

Implicit

Foarte frumos Tigrule! Asta de B U C U R I E.Sa ai un Craciun plin de har.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2008, 20:33:19
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Foarte frumos Tigrule! Asta de B U C U R I E.Sa ai un Craciun plin de har.

MULTUMESC.Sarbatori fericite si Domnul sa iti umple sufletul cu caldura tie si familiei tale.

Hristos se naste,slaviti-L!!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuria lumeasca jenica Pocainta 17 22.11.2011 01:39:04
Bucuria postului Marius22 Generalitati 22 21.06.2011 20:54:21
Bucuria crestinului Rodica50 Intrebari utilizatori 1 26.03.2011 23:14:21
Bucuria crestina NECTARIE Generalitati 8 06.01.2011 18:54:50
CARTILE - Bucuria mea! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 23 24.02.2009 01:00:06