![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Traditie, tu faci parte dintr-o secta? Imi pari prea ciudat cu ideea ta ca nu exista celule, plus ca ai mai afirmat ca tu intineresti fizic odata cu trecerea anilor, si intr-un final poate ne vom trezi cu tine ca de 18 ani la varsta de 80! Eu sunt uimit de astfel de experiente, dar poate ca tu chiar crezi ori iti place sa visezi la cai verzi pe pereti si la fantezii de genu ca la batranete vei arata ca la 20 de ani.
|
|
|||
|
|||
![]()
Esti foarte ciudat, plus ca ai mai spus ca razboiul duhovnicesc continua si dincolo, chiar daca ajungem in Rai. Pai atunci de ce ne mai obosim atat pe pamant? Sfintii cum de s-au invrednicit sa ajunga in Rai? Oare ei se mai lupta si acolo cu ispitele? Astea sunt deja erezii, sa ma ierti ca ti-o spun! ??? Sau poate nu am inteles bine ce ai vrut sa spui, se poate si asta, nu exclud...dar as vrea sa stiu si eu ce ar spune un preot daca ar citi ce scrii tu pe forumul asta. ???
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Treaba cu întinerirea e pentru mine la fel de concreta cum e faptul ca exist. Daca tu numesti asta cai verzi pe pereti, eu îmi dau seama ce întuneric e în mintea ta, sa faci aprecieri fara sa verifici despre ce e vorba, de pilda sa ma cunosti. Daca m-ai vedea nu mi-ai da mai mult de 20 si ceva de ani. Lupta cu patimile continua si dincolo, dar nu mai are duritatea de la început, când patimile sunt înradacinate. E de fapt un exercitiu placut. Si aceasta nu începe dupa ce murim ci despatimirea ne aduce tot mai mult spre aceasta, astfel ca înca din aceasta lume sunt oameni care traiesc bucuria nepatimirii. Nu se poate sa dispara înclinatia spre patimi fiindca nu suntem roboti. Duhovnicul e rânduit pentru spovedanie si ca sa te ajute sa nu cazi în rataciri. Dar în astfel de cazuri ce ar putea sa zica, "trebuie sa crezi în celule" sau "ai datoria sa îmbatrânesti". Ia spune, Trupul Domnului a fost alcatuit din celule? Ca sa spui ca e împotriva Ortodoxiei ce zic, ar trebui si sa arati în ce. |
|
|||
|
|||
![]()
Traditie...
invatatura ortodoxa nu se ocupa de celule, dar nici nu le desconsidera asa cum nici pe oamenii de stiinta nu-i desconsidera (cel putin, nu pe toti). daca spunem ca exista celule, nu inseamna ca negam existenta lui Dumnezeu. tu esti prima persoana de la care "aud" ca stiinta este nula, ba chiar impotriva invataturilor ortodoxe. :dontgetit: ce sfinti parinti au respins absolut orice afirmatie a stiintei? becul din casa ta a fost conceput tot datorita stiintei... este util omului si nici nu-i afecteaza credinta acestuia. |
|
|||
|
|||
![]() Sfintii Parinti tagaduiau filozofia, adica stiinta lumeasca: „Pentru ce vă spun acestea? Pentru că e vorba să cercetez alcătuirea lumii și să contemplu universul nu pe temeiul principiilor filosofiei lumii, ci pe temeiul învățăturilor pe care Dumnezeu le-a dat lui Moise, slujitorul Lui, Care i-a vorbit lui Moise aievea, nu prin enigme. De aceea trebuie neapărat ca cei care doresc să vadă aceste mărețe lucruri să aibă exercitată mintea lor pentru înțelegerea învățăturilor ce ne stau în față.” (Sf. Vasile cel Mare, Hexaimeron) „…tot așa nici soarele nu se arată vreodată noaptea, pentru că luna cu lumina ei e îndestulătoare să lumineze întunecimea nopții. Fiecare dintre stihii își păstrează drumul său și nu-și depășește propria măsură; ascultă de porunca Stăpânului și-și împlinește lucrarea ei… (Sf. Ioan Gură de Aur, Omilii la Facere) Vezi mai mult la http://www.geocities.com/prdanbadulescu/trei_ierarhi.html Nu ma preocupa daca stiinta este nula sau nu. Ea este o credinta (un set de convingeri) care îi face pe adeptii ei sa stea departe de Hristos. orice doctrina, chiar si cea crestina, constituie un baraj mintal care opacizeaza ridicarea sufletului la Dumnezeu, dar doctrinele false, inclusiv stiinta, pe lânga ca sunt nefolositoare, intoxica sufletele si le abat de la calea vietii prin încetosarea mintii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Da, si Iisus a avut celule, pentru ca s-a nascut din Sfanta Maica Sa, care a fost si ea om totusi, nu? Ca doar si Iisus a fost ispitit ca un om in desert de catre diavol, si El a simtit durerea fizica a cuielor batute in membre si toate cate le-a trait ca un om, dar biruindu-le ca un Dumnezeu! ;) |
|
|||
|
|||
![]()
Ma nulitate, cand o sa vad ca ma respecti ca pe alti membri ai formului atunci iti raspund.
|
|
|||
|
|||
![]() Iata ce caricaturi produce mandria, un puradel de 20 ani care se lauda cu anturajul lui (semn ca nu a avut nici o satisfactie adevarata in viata) vorbeste cu infumurare didactica unuia cu 16 ani mai in varsta. |
|
|||
|
|||
![]() Ma nefericitule, eu am studiat lucrurile de care vorbesc, atat cele duhovnicesti cat si cele stiintifice, de 16 ani preocuparea mea a fost rugaciunea si cunoasterea lui Dumnezeu. Tu de unde ai tupeul asta sa vorbesti despre lupta cu patimile? De unde cunosti tu asa bine ce este stiinta si tehnologia, ce ai studiat? Poti da niste titluri? Care e ultima carte pe care ai citit-o? Cat timp dedici studiului? Eu practic dedic studiului peste 8 ore zilnic, lucrari legate de domeniul meu profesional, grafica care presupune cunoasterea tuturor fenomenelor din lumea materiala, deci practic tot ce tine de structura lumii. Tu cu ce iti ocupi ziua de stii atat de multe despre religie? |
|
|||
|
|||
![]()
Am vrut sa spun: "Tu cu ce iti ocupi ziua de stii atat de multe despre stiinta?"
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
sa alinam batranetea unor batrane greu incercate | Alidana | Umanitare | 0 | 28.03.2011 23:13:30 |
Cum privim batranetea | Alidana | Umanitare | 8 | 03.03.2011 20:12:23 |
|