Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2025, 04:05:39
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Chiar nu văd ce vină are Germania care nici armată nu mai are

Citisem că 55% e rata de retur,

Pai iar le separi ca la jocul de carti. Nu uita de termenul "Occidentul Colectiv" care reflecta perfect unitatea lor. Nici macar nu zic a noastra, am vrea noi..., ci a lor. Este mai mult decat evident.
Revenind, "Primavara araba" le apartine in totalitate este a lor a tuturor in mod colectiv.
Nu vorbeam de refugiati someri( aia sunt ceilalti nepasatori care doar fac paguba in buget, desi nimanui nu-i pasa) ci de nemti someri si mai tarziu din lipsa de locuri de munca decente trecuti la asistati social, evident , la alt nivel de indemnizatii, nu ca la noi. Iar situatia se inrautateste.

Cei 55% s-ar putea sa reflecte media pe tara, dar iti spun sigur ca exista enclave unde supermaketele raman cu foarte multi bani din aceste garantii eco.
La tara la mine vanzatoarea de la magazinul satesc ii trimite la plimbare pe cei care vin cu saci. Ii repede pe amarati de nu se vad. Cica, duceti-va la Kaufland, Lidl, samd in orasul K si le predati acolo.
Desi este obligata prin lege sa le returneze garantia , nu o face decat sporadic, cateva sticle acolo si gata, ca cica n-are loc de depozitare... barbi, plus esti obligat sa cheltui banii la ea unde preturile prezinta un adaos substantial fata de oras.
Vechi 23.02.2025, 08:38:57
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
La tara la mine vanzatoarea de la magazinul satesc ii trimite la plimbare pe cei care vin cu saci. Ii repede pe amarati de nu se vad. Cica, duceti-va la Kaufland, Lidl, samd in orasul K si le predati acolo.
Desi este obligata prin lege sa le returneze garantia , nu o face decat sporadic, cateva sticle acolo si gata, ca cica n-are loc de depozitare... barbi, plus esti obligat sa cheltui banii la ea unde preturile prezinta un adaos substantial fata de oras.
Depinde și ce cumpără lumea, am văzut mulți cu saci întregi de bere la pet la ei, cine mai bea apă și răcoritoare iarăși are, dar cine bea din sticle de 5l aia e.

La oraș majoritatea își reciclează deși e insalubru să stai cu atâtea mizerii și așa e făcut circuitul ca să iei din magazin, să nu-ți mai ceri banii înapoi.

Nu știu dacă câștigă supermarketul că nu se reciclează sau firma care îmbuteliază și pune un preț mai mare, supermarketul câștigă că te oprești să cheltui la el.

Totuși nu cred că dacă ai sticle de 100 de lei, le dai foc la sat, decât să le reciclezi, există sate unde s-au făcut la drumul principal magazine de tip supermarket și reciclează acolo.

Cred că unele pet-uri se pierd și că nu le recunoaște senzorul mașinii de reciclat deși au sigla cu reciclare.
Vechi 24.02.2025, 09:38:55
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:
Cred că unele pet-uri se pierd și că nu le recunoaște senzorul mașinii de reciclat deși au sigla cu reciclare.
Intr-adevar, senzorul de reciclare este un chin uneori. Învârt la sticla respectiva și, se pare ca trebuie sa ma las păgubaș și sa merg mai departe, punandu-le pe celalte.

Deși, vad ca din ultima perioada s-au mai actualizat senzorii și par sa ia mai bine sticlele.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 24.02.2025, 11:11:30
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andrew Vezi mesajul
Intr-adevar, senzorul de reciclare este un chin uneori. Învârt la sticla respectiva și, se pare ca trebuie sa ma las păgubaș și sa merg mai departe, punandu-le pe celalte.

Deși, vad ca din ultima perioada s-au mai actualizat senzorii și par sa ia mai bine sticlele.
Vara trecută nu mi-a luat la Lidl dozele de suc de lămâie freeway și sticlele de Mojito din oferta lor, unele le-am ținut și le-am reciclat la alt aparat la alt supermarket. Alea de Mojito le-am aruncat dar trebuia să le țin.

Am mai avut o sticlă cu suc pt sport la care nu-i recunoștea eticheta SGR, am ținut-o, am încercat mai mult timp din când în când până a mers.
Am mai avut de la Drogerie Markt o sticlă de apă ce nu o vedeau aparatele Lidl, și am reciclat-o în altă parte.

Supermarketurile câștigă și din sticlele fără etichetă, încă se mai vând după 2 ani de când e legea că trebuie etichetate, pe care le aduc oamenii sau cei care culeg din gunoaie și le abandonează acolo în lăzile lor că nu merg.

Sunt zeci sute de sticle/zi așa câștig pt ei, pe care ei le predau contra cost la firmele care preiau sticlă și plastic.

E business mare în reciclare, 55% rata de reciclare e pt că sunt oameni care culeg din gunoaie, sau patroni care aduc de la restaurante, baruri,cafenele, cantine, săli de fitness, dacă n-ar fi ei ar fi vreo 40% sau mai puțin.

E posibil ca peste câtva timp garanția să nu mai fie 0.50 de bani ci 1 leu, 1,5 șamd.

Last edited by Iorest; 24.02.2025 at 11:36:20.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2025, 17:10:09
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
1 Alea de Mojito le-am aruncat dar trebuia să le țin.

2 E posibil ca peste câtva timp garanția să nu mai fie 0.50 de bani ci 1 leu, 1,5 șamd.
1. Eu din principiu, nu de bani le duc la administratie si ii deranjez, tocmai pentru ca scartaieturile clientilor sa-i puna pe ganduri. Trebuie mereu deranjati si obligati sa se atinga si ei de zoaiele care se scurg altfel nu se face nimic.

2. Da, de fapt este o scumpire progresiva. Dar asta este economia de piata pe care am ales-o, cu ea defilam.
Nu poti sa-ti alegi DOAR ce vrei tu din perioada domniei lui Nea Nicu si sa ignori restul cum ar vrea golanii stricati din varf.
Centralizarea dinainte de 89 venea pachet cu de toate! Bune si Rele!
Vechi 24.02.2025, 20:37:27
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Eu din principiu, nu de bani le duc la administratie si ii deranjez, tocmai pentru ca scartaieturile clientilor sa-i puna pe ganduri. Trebuie mereu deranjati si obligati sa se atinga si ei de zoaiele care se scurg altfel nu se face nimic.
Până la urmă e un drept că ai plătit în plus pe garanție când le-ai cumpărat, eu am aruncat vreo 2 sticle nu era stres, trebuia să le țin și să le fi încercat la alte aparate de reciclare, dar era mai scumpă benzina și timpul pierdut.
Tocmai ce era ciudat că gama lor de rahat nu era recunoscută, era vară și era cald, am încercat Mojito cu lămâie fără alcool.
E bine că în oraș mai sunt unde nu au aparate și ți le ia manual, măcar nu mai e cu senzorul.

Citat:
2. Da, de fapt este o scumpire progresiva. Dar asta este economia de piata pe care am ales-o, cu ea defilam.
Nu poti sa-ti alegi DOAR ce vrei tu din perioada domniei lui Nea Nicu si sa ignori restul cum ar vrea golanii stricati din varf.
Centralizarea dinainte de 89 venea pachet cu de toate! Bune si Rele!
100% se va scumpi garanția SGR se va zice că e nesatisfăcător procentul de reciclare tot din vina lor - cozi, sticle nemarcate, eroare senzor.
Dacă n-a veni nici cei cu afaceri horeca, săli de fitness unde e hidratare masivă și căutătorii din gunoaie, procentul ar fi la vreo 30%.

E nasol că doar o firmă are monopol, e ajutor de stat ce se întâmplă U.E. nu mai dă infrigement că nu e concurență în domeniul reciclării, vezi că aici cu SGR e o cartelizare stat- firma care reciclează și defilează în piață.

Nu se știe ce se întâmplă cu plasticul și sticla abandonate de client în lăzile lor, se adună mii pe an la un singur hipermarket mai tranzitat.
Vechi 28.02.2025, 00:56:57
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit unde duce multiculturalismul

Un celebru teatru din Paris riscă să intre în faliment după ce 200 de migranți l-au ocupat abuziv. Stau acolo de 3 luni

...situația de la Gaîté Lyrique – unul dintre cele mai istorice locuri de artă din capitala Franței – a devenit „atât de explozivă” încât retragerea până vineri este singura opțiune.

Aproximativ 200 de bărbați tineri au ocupat teatrul în decembrie anul trecut, după ce managementul le-a oferit bilete gratuite la o conferință intitulată „Refugiații sunt bineveniți în Franța”.

Însă, la finalul evenimentului, migranții – majoritatea provenind din fostele colonii franceze din Africa de Vest – au refuzat să părăsească incinta.

Spectacolele au fost anulate rapid, provocând pierderi financiare semnificative pentru teatru, în timp ce scenele și auditoriul au fost transformate în spații improvizate de dormit.

În prezent, 446 de persoane locuiesc ilegal în teatru, cei mai mulți pretinzând că sunt minori sub 18 ani și solicitând locuințe permanente.

Autoritățile locale au contestat aceste declarații, afirmând că majoritatea sunt adulți, cunoscuți deja de poliție și care anterior trăiau pe străzi.

Colectivul Tinerilor din Parcul Belleville, grupul care a organizat ocuparea clădirii, a denunțat testele de vârstă ca fiind „rasiste și abuzive”.

Această situație a dus la o promiscuitate de nesuportat, declanșând violențe în creștere, potrivit managementului, care acum riscă falimentul.

_____

Culmea e că știrea e pe protv post ultra progresist, mai au și tupeu după ce fac tapaj de falsă ospitalitate să acuze că situația nu e umanitară.

Oare marea cultură franceză de care bat atâta monedă și pe care o divinizează francezii mai mult decât creștinismul, va fi zdrobită sub forța brută a primitivismului ?

Last edited by Iorest; 28.02.2025 at 00:59:41.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2025, 01:15:55
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Oare marea cultură franceză de care bat atâta monedă și pe care o divinizează francezii mai mult decât creștinismul, va fi zdrobită sub forța brută a primitivismului ?
Da, paradoxal, aceiasi lideri ai culturii si administratiei franceze au decis sa implementeze, planificat si programat pas cu pas transformarea Frantei dintr-una civilizata intr-una primitiva la nivel de Le Miserable!. Dar noo, daca iei leprele corupte la intrebari Nici Ustoroi n-au Mancat si Nici Gura nu le Pute.
Priveste doar la scandalul legat de viata privata a lui Macrou Prajit si ai sa realizezi ca faza cu refugiatii squateri in cladirea teatrului este doar o consecinta a dezastrului cultural general.

BRAVO LOR! Doamne Ajuta-i!
Daca era Doamne fereste sa locuiesc pe strada fix la fel as fi procedat. Da-i...in m.m.(incolo) M-au adus aici in Franta, trebuie sa-mi asigure un nivel decent de trai.

Last edited by cozia; 28.02.2025 at 01:19:38.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2025, 21:10:03
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
BRAVO LOR! Doamne Ajuta-i!
Daca era Doamne fereste sa locuiesc pe strada fix la fel as fi procedat. Da-i...in m.m.(incolo) M-au adus aici in Franta, trebuie sa-mi asigure un nivel decent de trai.
Nu m-aș bucura nici teoretic de răul altor țări occidentale, fiindcă ce e azi la ei peste câtva timp se va externaliza și în România, și așa ne pasează cote de imigranți.

Și așa nu avem nevoie de livratori periculoși care nu știu regulile de circulație pe trotinetă sau bicicletă, să fim serioși ne cumpăram și înainte de ei direct din magazin și nu ne stoca ANAF-ul toate comenzile online.
Nu avem nevoie nici de construcțiile de blocuri fără ecart stradal, fără locuri de joacă, fără stații, fără trotuare, fără structură de rezistență consolidată, cu lucrări de mântuială la partea electrică.
Avansul imobiliar haotic nu ne ajută la nimic.

La fel și la restaurante să se închidă naibii, dacă nu pot ține coșmelia și nu pot impune angajaților din Bangladesh norme de igienă să se spele pe mâini înainte să umble în mâncare.
Vechi 05.03.2025, 15:35:15
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Cand credeai că le-ai văzut pe toate în Ro

Două familii, condamnate la cinci luni de închisoare, pentru că fac homeschooling cu copiii lor. Decizia nu este definitivă

Două familii din Bihor au primit câte 5 luni de închisoare, cu amânare timp de doi ani, pentru că și-au retras copiii de la școală pentru a face homeschooling, a decis Judecătoria Oradea, informează EduPedu.

Cele două familii au primit sentința „pentru împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu”, după ce liceul de la care au fost retrași cei trei copii ai familiilor a depus sesizare la Biroul de siguranță școlară cu privire la faptul că ”școala la care părinții doresc să-și transfere copiii nu este acreditată și nu este reglementată de legislația în vigoare, elevii neputând fi urmăriți privind traseul educațional.”

În plus, părinții sunt obligați să se prezinte la Serviciul de Probațiune Bihor la date fixate și să comunice orice schimbare de domiciliu sau loc de muncă. Sentința este identică pentru fiecare părinte și nu este definitivă.

Principala acuză a statului român este aceea că nu poate urmări traseul educațional al copiilor.

Liceul de la care au fost retrași copiii au făcut sesizare la Biroul de siguranță școlară în 2022, cu privire la faptul că ”școala la care părinții doresc să-și transfere copiii nu este acreditată și nu este reglementată de legislația în vigoare din […], elevii neputând fi urmăriți privind traseul educațional.”

De ce este asta o atribuție a statului, nu este clar.

Este vorba despre cazul familiei Cornean (foto), despre care R3media a relatat la vremea respectivă.

Alături de ei au mai fost condamnați și Paula și Adrian Duma. Ambele familii sunt din Oradea.

„Acest mod de a face dreptate este abuziv. Vom ataca sentința și vom merge cât de departe vom putea, ca să demonstrăm că este un abuz și o formă de intimidare”, a spus Darius Cornean pentru Bihoreanul.

Tags
curente, evenimente, interpetari, opinii