Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2011, 15:07:07
vintage
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DianaCornea1983 Vezi mesajul
Din cate inteleg dumneavoastra ati dori ca femeile sa suporte bataile si inselatul doar pentru ca, din experienta d-voastra barbatii le suporta la randul lor? Nu sunt de acord cu ceea ce spuneti!
Dupa parerea mea, barbatii violenti si curvari sunt asa din cauza educatiei primite in familie, daca au avut un tata betiv si bataus, la fel va fi si el!
Nu sunt vinovate femeile, in nici un caz pentru ca barbatii sunt cum sunt, ei sunt singurii vinovati!
Domana, fara suparare dar d-voastra sunteti o femeie anti-femei care ar incuraja baitaia si adulterul pentru ca, de... femeia o merita, este cicalitoare! Din cauza uneia ca d-voastra avem mentalitati invechite si nu avanseaza societatea, violenta este proliferata cu astfel de mentalitati! Va face placere sa vedeti femei batute? Si pe deasupra le mai si acuzati ca ele sunt de vina pt batai si adulterul femeii? Nu, barbatii inseala pentru ca sunt incurajati de societate, si in speciald e femeie ca d-voastra!
Draga Diana Cornea, nu ati citit cu atentie ceea ce am scris. Nu am scris niciunde ca doresc sa fie batute femeile si inselate. Asta se intampla si fara sa vreau eu.
Barbatii care sunt asa cum spuneti dumneavoastra sunt asa din multe motive nu numai ereditar sau din cauza educatiei. Da, sunt si cazuri in care femeile poarta vina in scandalurile din familia lor.
Calmati-va un pic, nu va aprineti chiar asa... Vedeti, daca faceti asa cu sotul dvs si ii interpretati spusele gresit, si in pripa si mai si exagerati reprosandu-i ca a zis ceea ce n-a zis, asa cum faceti cu mine, cum sa va mai iubeasca? Daca mai este si iute la manie...
Sa va invat ceva: In viata, in orice situatie, la serviciu, acasa, in autobuz sau la vreo coada, pastrati-va calmul. Daca va simtiti jignita sau nedreptatita sau treburile nu merg asa cum doriti, analizati cu discernamant si calm care este cauza. Cu calm lucrurile se vad mai clar.
NU INCURAJEZ VIOLENTA SI ADULTERUL dar nici nu dau cu biciul in barbati doar pentru ca unii din ei isi bat nevestele sau le inseala.
Un barbat violent si adulter se cunoaste de la inceput, din faza de prietenie. Si nu ti-l faci sot. Daca a devenit "rau" in timpul casniciei, atunci "e ceva putred"... Oare sotia n-are nici o vina? Si daca nu are nici o vina, atunci inseamna ca el este bolnav si nu-l lasi, il ajuti.
Asa ca, fetelor, inainte de a va marita DESCHITETI BINE OCHII !
Pt finalul discursului meu, va rog, recititi ce am scris.
Va rog sa ma iertati pentru indignarea pe care v-am provocat-o. Poate ca veti reusi sa treceti peste asta.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2011, 15:13:12
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
barbatii din ziua de astazi nu mai sunt de mult ca cei de odinioara , adica ca cei de prin anii maxim '60 . Altfel spus, astazi barbatii nu mai sunt barbati in pielea lor ci incet incet au suferit un serios proces de efeminare .
Așa e, și ei constat o efeminare sub toate aspectele a lumii în care trăim. Bărbatul nu mai are calitățile pe care le avea cândva, iar asta poate că e și o consecință a lumii mai moi în care trăim, în care forța, atribut specific bărbatului, nu-și mai are rostul. Conflictele nu se mai rezolvă prin luptă acum, ci prin negociere. Presiunile care se fac asupra cuiva să facă anumite alegeri nu se mai fac dur, ci soft, insidios, folosind puterea - specific feminină - a seducției. Da, și eu conștientizez că femeile au preluat puterea, iar acest lucru face foarte mult rău familiei, ducând chiar la disoluția ei, pe care o trăim în zilele noastre.

Iertarea, însă, în cazul unui adulter, cred că este posibilă în unele cazuri, atunci când cel care o face nu din slăbiciune o face, ci din contră, pentru că e puternic în credință, pentru că nu se împiedică de slăbiciunea omenească a celui de lângă el, și este în stare să treacă, cu putere dumnezeiască, peste ea. Cazul pe care îl știu este în legătură cu un bărbat care, întorcându-se acasă după mai mulți ani, găsește un copil în plus față de cei pe care îi lăsase. Soția era casnică. Poate că ar fi putut să o repudieze și să preia el copiii. Ea s-a pocăit, iar el a iertat. Poate nu a mai iubit-o ca la început; poate i-a fost milă. În orice caz, atmosfera din casa lor a fost bună, fără tensiuni.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2011, 15:18:18
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Așa e, și ei constat o efeminare sub toate aspectele a lumii în care trăim. Bărbatul nu mai are calitățile pe care le avea cândva, iar asta poate că e și o consecință a lumii mai moi în care trăim, în care forța, atribut specific bărbatului, nu-și mai are rostul. Conflictele nu se mai rezolvă prin luptă acum, ci prin negociere. Presiunile care se fac asupra cuiva să facă anumite alegeri nu se mai fac dur, ci soft, insidios, folosind puterea - specific feminină - a seducției. Da, și eu conștientizez că femeile au preluat puterea, iar acest lucru face foarte mult rău familiei, ducând chiar la disoluția ei, pe care o trăim în zilele noastre.

Iertarea, însă, în cazul unui adulter, cred că este posibilă în unele cazuri, atunci când cel care o face nu din slăbiciune o face, ci din contră, pentru că e puternic în credință, pentru că nu se împiedică de slăbiciunea omenească a celui de lângă el, și este în stare să treacă, cu putere dumnezeiască, peste ea. Cazul pe care îl știu este în legătură cu un bărbat care, întorcându-se acasă după mai mulți ani, găsește un copil în plus față de cei pe care îi lăsase. Soția era casnică. Poate că ar fi putut să o repudieze și să preia el copiii. Ea s-a pocăit, iar el a iertat. Poate nu a mai iubit-o ca la început; poate i-a fost milă. În orice caz, atmosfera din casa lor a fost bună, fără tensiuni.

Oricit de grava ar fi o greseala , rezolvarea ei in duh (in duhul canoanelor , al evangheliei si al poruncilor hristice) si in adevar (iubind pe Dumnezeu si pe aproapele tau) la care sa consimta ambii parteneri , este defapt singura rezolvare si si cea mai buna .
Mai mult , nici un cuvint !
Vechi 08.06.2011, 15:30:28
Melissa
Guest

Implicit

Domnule Zaharia, nu incetati sa ma surprindeti.:-)
Extraordinar mesajul dumneavoastra!

@AlinB, orice raspuns ti-as mai da la ultimul tau mesaj, ar fi insignifiant in raport cu "reportajul" despre UN BARBAT ADEVARAT pe care si eu il impartasesc, expus de domnului Zaharia. Ca atare te rog sa citesti inca o data aceste pasaje si sa consideri asa cum am spus, ca subscriu:
Citat:
Astazi , din ce in ce mai multi barbati nu au taria caracteriala, intransigenta, barbatia , forta si puterea morala si caracteriala pe care barbatii romani o aveau odinioara . Astazi flacaii si barbatii sunt in general moi iar daca nu sunt chiar papita-lapte sunt cel putin de omleta sau grisulet . Sunt mai putin principiali si mai mult emotionali , sunt mai putin justi si mai mult trecatori cu vederea la orice , sunt mai putini interesati de corectitudine, dreptate, adevar , intentie voita sau gresita, cainta reala si meschinarie , de fariseism si cabotinaj, de a fi si a aprecia spiritul liber, deschis, sincer , devotat, tiitor de cuvint si mai putin interesati de a observa si dezaprecia mercantilismul, parvenirea, carierismul, lipsa de devotament cert a sotiei fata de familie , de cresterea si educarea nemijlocita si indeaproape a copiilor . Barbatii astazi nu mai cunosc si ca atare nici nu mai apreciaza ca oglinda sotiei este familia ei si realizarile acesteia .
Astazi barbatii , ca sa folosesc o singura fraza, sunt mult mai usor de dus de nas acolo unde vor orice femeie, pt. ca asa au fost educati in primul rind de mamicile lor , cele care petrec cel mai mult timp cu copiii intr-o casnicie si care sunt cele mai apropiate de ei. Chiar atunci cind sunt inselati, ca exceptie, sau ca regula tot ele sunt cele care intervin pt. aplanarea situatiei si mentinerea in rol de fraierica a baietilor lor .
Astazi , putini sunt barbatii care sunt educati si instruiti sa cunoasca si sa aprecieze dreptatea, adevarul , virtutiile , munca , devotamentul , cinstea onoarea, bunul nume si renume al familiei . Putini sunt cei care stiu sa aprecieze o greseala , sa o cintareasca si sa o sanctioneze . Marea majoritate a lor actioneaza , in asemenea situatii, emotional si se mint pe ei insisi cum ca sunt iertatori si buni ca ,,piinea calda" si prefera singuri sa-si ia cununa de fraierica imbatindu-se cu apa rece !
Dar sa retinem , nu toti doresc sa se incununeze astfel iar aceste cununi de ,,cinste" nu le vad decit cei care sunt diferiti de purtatori !
Dar daca asa vor ei ... atunci este numai treaba lor !!
Si inca un pasaj extraordinar:
Citat:
Numai anumiti oameni sunt in stare de adulter, cu un anume caracter si zestre morala , adulti , cu intentie bine definita si in deplina cunostinta de cauza. de obicei , cei care au picat in acest pacat nu mai sunt recuperati decit daca in primul rind vor ei si numai si numai daca au un duhovnic deosebit , altminteri la intervale mai mari sau mai mici recidiveaza sigur .
Dar daca nici cu Dumnezeu nu au o legatura prea buna , atunci sansa lor de recuperare este mult diminuata.

Ca atare , adulterul este cel mai mizerabil pacat si se sanctioneaza ca atare !
Cei care considera altfel si au nevoie de vecsatii emotionale si fizice nu au decit sa procedeze dupa liberul plac !
Deci sa luam aminte cu totii si sa nu confundam bunatatea cu prostia, adevarul cu minciuna si justetea principiilor cu orgoliul.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2011, 15:39:03
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Referitor la "dragii tatii copilasi, din doi, trei ati mai ramas":-)), este bine de stiut ce a facut si sotul in acesti ani??? Ca daca era un barbat impecabil din acest punct de vedere si rabda practicand abstinenta, eu nu cred ca mai era asa "trai pe vatrai" la ei in casa! Deci nu putem stii cum il mustra pe el constiinta de a acceptat acest compromis.Sau poate il considera plata pacatelor sale.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2011, 15:42:54
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Referitor la "dragii tatii copilasi, din doi, trei ati mai ramas":-)), este bine de stiut ce a facut si sotul in acesti ani??? Ca daca era un barbat impecabil din acest punct de vedere si rabda practicand abstinenta, eu nu cred ca mai era asa "trai pe vatrai" la ei in casa! Deci nu putem stii cum il mustra pe el constiinta de a acceptat acest compromis.Sau poate il considera plata pacatelor sale.
În anii cât a lipsit de acasă s-a ocupat cu... închisoarea (pe motive politice).
După aceea a avut un comportament impecabil.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2011, 15:59:54
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În anii cât a lipsit de acasă s-a ocupat cu... închisoarea (pe motive politice).
După aceea a avut un comportament impecabil.
Off-topic:
-daca era pe vremea comunismului, cred ca erau probleme politice. Dar daca era PSD-ist de exemplu si a ajuns la inchisoare, nu e de vina PD-ul( deci motive politice) ci faptul ca EL a fraudat statul roman sau a incalcat legea intr-un alt mod..Am mai auzit eu din astia cercetati "politic" de DNA pentru ca au furat cat au putut la contractele de achizitii publice..

Sa revenim..si de ce ar fi acest caz o speta si nu s-ar incadra la ce spunea domnul Zaharia despre barbatul care accepta adulterul? Mie mi se pare si mai crunt acest caz. El la necaz in inchisoare si ea in loc sa-i fie suport moral, se consola cu altul..

Dar fiecare face ce vrea si actioneaza cum crede de cuviinta!
Reply With Quote
Vechi 08.06.2011, 16:08:11
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Dar daca era PSD-ist de exemplu si a ajuns la inchisoare, nu e de vina PD-ul( deci motive politice) ci faptul ca EL a fraudat statul roman sau a incalcat legea intr-un alt mod.
nu aș fi folosit termenul „închisoare politică” pentru cazul ăsta. Da, era pe vremea comuniștilor.
Cu siguranță n-a fost un bărbat slab. A iertat pentru că a avut această putere, pentru că soția își iubea foarte mult copiii și a considerat că nu e bine să-i despartă.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2011, 16:14:23
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
nu aș fi folosit termenul „închisoare politică” pentru cazul ăsta. Da, era pe vremea comuniștilor.
Cu siguranță n-a fost un bărbat slab. A iertat pentru că a avut această putere, pentru că soția își iubea foarte mult copiii și a considerat că nu e bine să-i despartă.
Nu vreau sa te supar chiar deloc, si nici sa-ti demolez exemplul de virtute omeneasca dar intreaba si tu ORICE barbat care "inghite" adulterul si iti va spune la fel "pentru copii, pentru ca nu e bine pentru ei ca sa-i desparta de mama". Si inca ceva : orice mama isi iubeste foarte mult copiii!!! ( cu exceptiile patologice evident)

Edit : ai spus inchisoare(pe motive politice), ceea ce nu inseamna neaparat "inchisoare politica", ci poate insemna si ce am spus eu.

Last edited by Melissa; 08.06.2011 at 16:17:50.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2011, 16:40:56
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Nu vreau sa te supar chiar deloc, si nici sa-ti demolez exemplul de virtute omeneasca dar intreaba si tu ORICE barbat care "inghite" adulterul si iti va spune la fel "pentru copii, pentru ca nu e bine pentru ei ca sa-i desparta de mama". Si inca ceva : orice mama isi iubeste foarte mult copiii!!! ( cu exceptiile patologice evident)

Edit : ai spus inchisoare(pe motive politice), ceea ce nu inseamna neaparat "inchisoare politica", ci poate insemna si ce am spus eu.
Nici eu nu vreau să mă supăr, așa că nu o să mă supăr. Între noi fie vorba, nici nu văd de ce m-aș supăra. Eu am vrut doar să arăt un caz în care mi se pare justificată iertarea. Și nu vreau să-mi iau ca reper un punct de vedere omenesc, chiar dacă toți bărbații ar gândi într-un anumit mod. Una e a gândi omenește și alta duhovnicește (cum face mereu distincție părintele Gheorghe).
Iar după Scriptură, divorțul este îngăduit în caz de adulter, nu este neapărat recomandat.

Cât mă privește pe mine... nu cred că aș putea ierta adulterul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un sfat? silent assasin Generalitati 24 30.03.2011 22:24:41
Vasile cel Mare - un sfant intelept si milos NECTARIE Generalitati 3 04.01.2011 16:20:48
un sfat intelept pentru tineri teodora21 Nunta 12 05.01.2010 23:18:22
La multi ani prietenului nostru intelept cristiboss(Cristian) tigerAvalo9 Generalitati 30 28.12.2008 15:49:41
Un Parinte intelept Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 3 16.09.2008 23:03:08