Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 09:10:26
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ba e cu probleme și încă foarte mari (vi-o poate confirma orice medic nutriționist). Dar -zic eu- nu e mai bine să avem o dietă vegetariană așa cum a fost stabilită omului de la Creație decât să ne facem atâtea probleme (de natură etică, ecologistă, medicală, etc.)? Că în cer sunt absolut sigur, nu vom ucide animale să le mâncăm hoiturile!
Eu am zis ca porcul este curat din punctul de vedere spiritual, nu din punct de vedere medical. Medical, nu este bine ca cineva sa exagereze cu consumul carnii de porc, dar putina carne de porc nu face rau.
Vechi 11.01.2011, 09:47:44
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
Eu am zis ca porcul este curat din punctul de vedere spiritual, nu din punct de vedere medical.
Este straniu să numești un animal (chiar și un animal îngăduit de Dumnezeu ca hrană) "curat din punct de vedere spiritual". Probabil vreți să vă referiți din punct de vedere "ceremonial". Și din acest punct de vedere, vreau să vă asigur că nici evreii nu ardeau pe altar porci și nici adventiștii nu consumă porc din rațiuni ceremoniale. Cred că e sugestivă formularea
"Să nu mîncați porcul, care are unghia despicată și copita despărțită, dar nu rumegă; să-l priviți ca necurat." (Lev.11,7)
Vechi 11.01.2011, 10:03:04
medusa medusa is offline
Banned

Implicit

Citat:
Este straniu să numești un animal (chiar și un animal îngăduit de Dumnezeu ca hrană) "curat din punct de vedere spiritual". Probabil vreți să vă referiți din punct de vedere "ceremonial". Și din acest punct de vedere, vreau să vă asigur că nici evreii nu ardeau pe altar porci și nici adventiștii nu consumă porc din rațiuni ceremoniale. Cred că e sugestivă formularea
"Să nu mîncați porcul, care are unghia despicată și copita despărțită, dar nu rumegă; să-l priviți ca necurat." (Lev.11,7)
astea sunt versete din Vechiul testament ! sunt depasite !

vreti sa va aduc versete din Noul, unde scrie sa mancam orice si sa nu consideram nimic necurat fiind sfintit prin rugaciune si multumiri catre Dumnezeu ?
Vechi 11.01.2011, 10:07:25
Banned

Implicit

Citat:
astea sunt versete din Vechiul testament ! sunt depasite !
Mă întreb cum de n-ați ars încă toate aceste versete "depășite". Și mă întreb de asemenea cum de respectați atâtea versete "depășite" din acest Vechi Testament...

Citat:
vreti sa va aduc versete din Noul, unde scrie sa mancam orice si sa nu consideram nimic necurat fiind sfintit prin rugaciune si multumiri catre Dumnezeu ?
Nu e nevoie. Ciudat este însă faptul că le dați o interpretare tipic "sectară"
Vechi 11.01.2011, 10:10:30
medusa medusa is offline
Banned

Implicit

Citat:

Nu e nevoie. Ciudat este însă faptul că le dați o interpretare tipic "sectară"
Nu inteleg ce vreti sa spuneti, dar in fine, oricum, mie imi place foarte mult carnea de porc, carnati, costita, muschi afumat etc. etc. - ce poate fi mai bun !
Vechi 11.01.2011, 10:23:59
Banned

Implicit

Citat:
Nu inteleg ce vreti sa spuneti, dar in fine, oricum, mie imi place foarte mult carnea de porc, carnati, costita, muschi afumat etc. etc. - ce poate fi mai bun !
Păi asta-i problema cea mai sensibilă: p o f t a. Este examenul la care au căzut și primii noștri părinți.
Dumnezeu spune "să nu!", iar omul spune "nu pot, mi-e poftă!"
Vechi 11.01.2011, 11:36:51
medusa medusa is offline
Banned

Implicit

Citat:
Păi asta-i problema cea mai sensibilă: p o f t a. Este examenul la care au căzut și primii noștri părinți.
Dumnezeu spune "să nu!", iar omul spune "nu pot, mi-e poftă!"
pofta de mancare nu tot Dumnezeu a creat-o ? nu El a creat gustul, papilele gustative, senzatia de foame etc. ? nu El a creat produsele care se pot manca?

ceea ce scrieti mie imi pare fanatism religios.
Vechi 11.01.2011, 11:51:43
Banned

Implicit

Citat:
pofta de mancare nu tot Dumnezeu a creat-o ? nu El a creat gustul, papilele gustative, senzatia de foame etc. ? nu El a creat produsele care se pot manca?
Aveți dreptate, există și pofte bune (exemplu pofta după un măr sănătos), cum există și pofte pervertite. Aveți de asemenea dreptate și în cea de-a doua afirmație. Vorba românească: nu tot ce zboară se mînâncă.

Citat:
ceea ce scrieti mie imi pare fanatism religios.
Ce anume? Faptul că vreau să ascult de Dumnezeu?
Vechi 11.01.2011, 12:02:53
medusa medusa is offline
Banned

Implicit

Citat:

Ce anume? Faptul că vreau să ascult de Dumnezeu?

Atunci ascultati de Dumnezeu si impliniti ce scrie in Biblie:

1 Corinteni 10:25 *Să mâncați din tot ce se vinde pe piață, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.
26 *Căci „al Domnului este pământul și tot ce cuprinde el.”
27 *Dacă vă poftește un necredincios la o masă și voiți să vă duceți, să mâncați din tot ce vă pune înainte, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.

va recomand ceafa de porc, este extrem de gustoasa.
Pofta buna !
Vechi 11.01.2011, 12:12:49
Banned

Implicit

Citat:
Atunci ascultati de Dumnezeu si impliniti ce scrie in Biblie:

1 Corinteni 10:25 *Să mâncați din tot ce se vinde pe piață, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.
26 *Căci „al Domnului este pământul și tot ce cuprinde el.”
27 *Dacă vă poftește un necredincios la o masă și voiți să vă duceți, să mâncați din tot ce vă pune înainte, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.

va recomand ceafa de porc, este extrem de gustoasa.
Pofta buna !
Observ că vă place să vă jucați cu foarfeca, aveți grijă să nu vă răniți! Priviți puțin și la contextul versetelor decupate. La ce se referă "cugetul" creștinului? La "ceafa de porc", ori la cărnurile închinatre idolilor (vezi versetul următor)?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hiper si super marketurile instrumentele Satanei de omorat sufletul si trupul mihailt Generalitati 26 13.03.2010 23:01:16
A omori sau a fii omorat ? elenavioletacocos Generalitati 3 09.10.2009 15:48:08
De ce a fost omorat Cain? Iustin Din Vechiul Testament 14 12.01.2009 20:41:20