Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2011, 21:06:02
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Așa, acum mai veniți pe acasă... Bine că s-a lămurit problema.
Adică de ce nu credeți că este adevărata Biserică a lui Hristos?
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:06:22
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
Din câte știu eu, BOR a recunoscut mereu că Duminica este prima zi a săptămânii....
Așa este. Însă tacit, a fost întreținută în permanență ideea că duminica este ziua de odihnă [și prin faptul că este], ziua a șaptea a săptămânii.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:08:16
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Nici pe departe! Citiți două versete mai jos și vedeți că apelul apostolului Petru indică faptul că mai este loc de pocăință, iertare și mântuire.
Da! asta este diferenta intre NT si VT. Daca in VT , blestemul pacatelor era irevocabil( desi si atunci aduceau jertfe de sange pentru pacate) in NT pentru ORICINE este posibila pocainta, iertarea si intoarcerea. Tocmai de aceea este nevoie de o marturisire clara si evidenta de a te dezice toate ereziile si ratacirile pentru a primi iertare in intoarcerea ta la Dreapta Credinta a drep maritorilor crestini.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:08:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
Dar voi, așa, în general, ce părere aveți despre Biserica Ortodoxă? Sincer acum!
În general, Biserica Ortodoxă are în rândurile ei mulți preoți dedicați și devotați și foarte mulți enoriași sinceri și cu temere de Dumnezeu. De fapt în fiecare biserică întâlnim astfel de oameni.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:09:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Da! asta este diferenta intre NT si VT. Daca in VT , blestemul pacatelor era irevocabil( desi si atunci aduceau jertfe de sange pentru pacate) in NT pentru ORICINE este posibila pocainta, iertarea si intoarcerea. Tocmai de aceea este nevoie de o marturisire clara si evidenta de a te dezice toate ereziile si ratacirile pentru a primi iertare in intoarcerea ta la Dreapta Credinta a drep maritorilor crestini.
Da, trebuie să urmăm exemplul lui Hristos: să urâm păcatul (, erezia) și să-l iubim pe păcătos (eretic), nu să-l blestemăm.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:25:21
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, trebuie să urmăm exemplul lui Hristos: să urâm păcatul (, erezia) și să-l iubim pe păcătos (eretic), nu să-l blestemăm.
NU, dragul meu!Nu-mi cere nimeni sa blestem pe oameni pentru ca oricum sunt BLESTEMATI prin propria lor ideologie si necredinta.DAR EU TREBUIE SA MA DEZIC PUBLIC SI EXPLICIT DE EREZIE , daca vreau sa intru in Biserica Lui Hristos.Si eu, ca neofit, trebuie sa fac acest act de departajare de tot ceea ce inseamna erezie, atat pentru mine cat si pentru ceilalti.Poate sti acea cantare care zice :" Nu-i drum inapoi". E un fel de taierea a puntilor.
Eu trebuie din tot sufletul sa-l iubesc pe pacatos, chiar daca ar fi eretic si sectar, la fel cum o face Domnul Iisus, Maica Sfanta si toti sfintii( fratii nostri cei ce au biruit lumea), eu stiu cel mai bine acest lucru pentru ca noi nu putem trai fara sa fim iubiti si acceptati asa cum suntem, dar asta nu inseamna ca nu blestem tot ceeea ce inseamna erezie.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:31:38
Senior Member

Implicit

Singura problema este ca Insusi Tatal Ceresc a hotarat blestemul si binecuvantarea peste oameni. Este cineva mai presus de El?Sau ,poate, noi suntem chiar mai buni si mai milosi decat Creatorul nostru?Stim bine de unde vin toate aceste devieri!
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 22:42:01
forumist forumist is offline
Banned

Data înregistrării: 01.01.2011
Implicit

Citat:
NU, dragul meu!Nu-mi cere nimeni sa blestem pe oameni
Ba da. Ortodocsilor li se cere sa-i blesteme pe oameni.
Nu doar sa se dezica de învataturile eretice, nu doar sa se dezica de erezii.
Nici macar sa se dezica de oameni nu este suficient.
Ortodocsii sunt obligati sa-i blesteme pe oameni, pe semenii lor.

Dumneavoastra ati dat sursa aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...1&postcount=68

Nu discutam faptul parintii bisericesti i-au blestemat pe sectari, nu-i vorba de nicio cantare acum. Nu discutam faptul ca unii preoti il blestema pe satana. Nu vorbim de anatemele rostite de episcopi.

Vorbim despre un necrestin care intra in Biserica Crestina.
Ca sa faca parte din ea el trebuie sa spuna cu gura lui: „Ii blestem pe ei!”.
E vorba ca trebuie sa-si blesteme prietenii, sa-și blesteme parintii, sa-si blesteme copii, sa-si blesteme fratii...

Va rog nu mai continuati in a musamaliza asemenea grozavii.
Daca ele s-au facut doar in trecut va rog sa prezentati hotararea in care Sfantul Sinod le interzice.
Citat:
Singura problema este ca Insusi Tatal Ceresc a hotarat blestemul si binecuvantarea peste oameni. Este cineva mai presus de El?Sau ,poate, noi suntem chiar mai buni si mai milosi decat Creatorul nostru? Stim bine de unde vin toate aceste devieri!
Da, stim bine. De la Diavol.
Doar el ne poate indemna sa ne blestemam parintii si copiii.

Insusi Tatal ceresc ne spune in Noul Testament: Binecuvantati si nu blestemati.
Sfantul Ioan Iacob Hozevitul ne spune:
"În toată viața Lui de pe pământ, Domnul niciodată n-a blestemat pe cineva, deși toată viața a fost prigonit și defăimat de către necredincioșii jidovi. A blestemat numai pe smochinul cel neroditor, care închipuia nerodirea neamului evreiesc. A aceasta a vrut să arate sfârșitul Legi celei vechi, care n-a putut aduce pe om la mântuire.

Apoi să ne gândim câte necazuri și câte piedici au întâmpinat Sfinții Apostoli din partea păgânilor, dar ei niciodată n-au blestemat.

Trebuie însă să știm că blestemul și anatema pot să fie folosite numai în cazurile cele mai grele, când se primejduiește Sfânta și Dreapta Credință. Dar și atunci ele sunt ca niște arme pentru păstorii Bisericii, iar NU pentru cei de rând.

Last edited by forumist; 01.01.2011 at 22:45:13.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 22:43:23
mihaila_alin
Guest

Implicit bai trica prietene

Citat:
Trebuie să recunosc cu umilință că în ciuda scepticismului meu, Biserica Ortodoxă face și reforme. Una importantă (din puctul de vedere al adventiștilor) este recenta reformă a calendarului ortodox românesc: Patriarhia Ortodoxă Română recunoaste oficial prin calendarul pe anul 2011 că duminică este ziua întâia a săptămânii, iar sâmbăta este a șaptea.
sa ma crezi ca aici la noi in ardeal mai demulta vreme sa schimbat calendarul cu duminica prima zi a saptaminii primindu-se cu bucurie, uni poate nici nu au sesizat schimbarea intrind repede in normalitate.dar....nu asta ne mintuieste pre noi,s-a facut un lucru corect de ce nu am recunoaste,doar scrie in evanghelii.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 23:13:26
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forumist Vezi mesajul
Ba da. Ortodocsilor li se cere sa-i blesteme pe oameni.
Nu doar sa se dezica de învataturile eretice, nu doar sa se dezica de erezii.
Nici macar sa se dezica de oameni nu este suficient.
Ortodocsii sunt obligati sa-i blesteme pe oameni, pe semenii lor.

Dumneavoastra ati dat sursa aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...1&postcount=68

Nu discutam faptul parintii bisericesti i-au blestemat pe sectari, nu-i vorba de nicio cantare acum. Nu discutam faptul ca unii preoti il blestema pe satana. Nu vorbim de anatemele rostite de episcopi.

Vorbim despre un necrestin care intra in Biserica Crestina.
Ca sa faca parte din ea el trebuie sa spuna cu gura lui: „Ii blestem pe ei!”.
E vorba ca trebuie sa-si blesteme prietenii, sa-și blesteme parintii, sa-si blesteme copii, sa-si blesteme fratii...

Va rog nu mai continuati in a musamaliza asemenea grozavii.
Daca ele s-au facut doar in trecut va rog sa prezentati hotararea in care Sfantul Sinod le interzice.

Da, stim bine. De la Diavol.
Doar el ne poate indemna sa ne blestemam parintii si copiii.

Insusi Tatal ceresc ne spune in Noul Testament: Binecuvantati si nu blestemati.
Sfantul Ioan Iacob Hozevitul ne spune:
"În toată viața Lui de pe pământ, Domnul niciodată n-a blestemat pe cineva, deși toată viața a fost prigonit și defăimat de către necredincioșii jidovi. A blestemat numai pe smochinul cel neroditor, care închipuia nerodirea neamului evreiesc. A aceasta a vrut să arate sfârșitul Legi celei vechi, care n-a putut aduce pe om la mântuire.

Apoi să ne gândim câte necazuri și câte piedici au întâmpinat Sfinții Apostoli din partea păgânilor, dar ei niciodată n-au blestemat.

Trebuie însă să știm că blestemul și anatema pot să fie folosite numai în cazurile cele mai grele, când se primejduiește Sfânta și Dreapta Credință. Dar și atunci ele sunt ca niște arme pentru păstorii Bisericii, iar NU pentru cei de rând.

Auzi. Zi-mi tu mie! Ce vă învață la voi la sectă? Că secta voastră este deținătoarea adevărului?
Știi de ce se duc oamenii la secte? Din disperare...din sărăcie...că sunt rătăciți...pentru că se simt singuri...și acolo sunt niște lupi răpitori care profită de acești oameni nefericiți și îi îndoctrinează, îi programează ca pe niște roboți. În SUA sunt pastori care câștigă milioane de dolari din propagandă eretică la televizor sau la radio...din nefericire...oricum SUA este o țară creată de dușmanii lui Hristos, deci de la ce să ne așteptăm...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imaculata conceptie si Adormirea Maicii Domnului petrut-angel Biserica Romano-Catolica 378 22.07.2013 13:47:04
despre conceptie mar_alexandra Generalitati 2 01.12.2009 17:59:09