Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2017, 12:32:08
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

A fost tare aia cu "luminițele din piața Victoriei". :))
Reply With Quote
Vechi 07.02.2017, 12:38:02
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

E prostia alora din PSD si e normal ca el sa isi stranga acum profitul din piata. Daca o fi vreun profit ca s-ar putea doar sa-si mute banii dintr-un buzunar in celalalt. Dar cei care il urau inainte de asta, nu or sa inceapa sa-l iubeasca dupa discursul asta, ba chiar o sa-l urasca si mai tare. Probabil ca aia care il adorau o sa fie incantati. :)
Reply With Quote
Vechi 07.02.2017, 12:47:33
Senior Member

Implicit

Eu spre exemplu am cel putin 2 persoane in lista pe fb ( si am mai putin de 250 de prieteni ) despre care stiu sigur ca l-au votat pe el atunci in 2014 ca m-au disperat cu mesajele atunci, si care acum sunt ultrasi de partea cealalta. Ba una dintre ele m-a si luat la rost ca i-am zis ca ar fi mai bine sa cada guvernul.
Probabil ca nu or sa aprecieze prestatia de azi din parlament a lui Iohannis.

Sigur ca e probabil efectul bulei si ca sunt miscari si dinspre tabara rea spre tabara buna, dar nu-i numai intr-o directie. Fiecare om e o enigma. De aia e bine sa votam din cand in cand. Ca s-ar putea ca perceptia noastra despre realitate sa fie total gresita fata de realitate, oricat de "informati" ne-am considera.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2017, 12:53:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Președintele le-a spus parlamentarilor: "ați câștigat acum, guvernați!" și a spus că România are nevoie de un guvern puternic, "care lucrează transparent, predictibil și nu noaptea, pe furiș".

După acest moment, parlamentarii PSD au părăsit sala. "Ați obosit deja? Ghinion", a spus președintele.

Președintele a mai spus că, dacă PSD nu rezolvă actuala criză, va convoca consultări la Cotroceni pentru găsirea unor soluții.

Anterior, președintele a comentat și absența membrilor Executivului: "guvernul e ocupat...la ei am fost deja".

"Ne dorim ca României să-i meargă mai bine, dar suntem în plină criză (...) națiunea e în alertă, vie și foarte nemulțumită (...) guvernul a promis ceva, s-a apucat de altceva (...) prima grijă a fost să vă ocupați de dosarele penalilor", a remarcat președintele.

La plecare, președintele le-a spus jurnaliștilor: "Vă mulțumesc că ați fost alături de mine azi".

Președintele a fost condus la plecare, la fel ca la sosire, de către vicepreședintele Camerei Deputaților, Cătălin Predoiu (PNL) și de către vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu (USR).

Discursul președintelui Iohannis:

Mulțumesc, dle președinte al Senatului, dle președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor parlamentari, doamnelor și domnilor musafiri. M-aș fi adresat și Guvernului dar este ocupat, dar nu-i băi. La ei am fost deja. Sunteți un nou Parlament și mă bucur, chiar mă bucur mult că ați avut răbdare să stați în sala să mă așteptați și ăa mulțumesc pentru primirea foarte frumoasă.
Noilor parlamentari și vechilor parlamentari va doresc deopotrivă succes și un mandat plin de realizări. Aș fi vrut astăzi în condiții normale la început de mandat să va vorbesc despre lucruri importante pentru România. Aș fi putut să va vorbesc despre centenar. În 2018 vom sărbători 100 de ani de când există statul român mondern. Aș fi putut să vorbesc poate despre proiectul de țară.
Cu toții, și dvs și dvs, ne dorim în definitiv o Românie puternică și prosperă. Cu toții ne dorim că României să-i meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obișnuite și suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă. Națiunea e în alertă, e vie, e atentă și e foarte nemulțumită. O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele zile arată că aproape 80% dintre români consideră că țară merge în direcția greșită.
Doamnelor și domnilor, cum s-a ajuns aici la numai o luna după alegeri? În 11 decembrie, PSD a reputat o mare victorie, dar după aceea? Doamnelor și domnilor, după aceea, cu o ciudată strategie tip kamikaze, a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societății românești, a promis în campanie ceva și în primele zile s-a apucat de altceva. Pohta ce-ați pohtit, grijă ce-ați avut-o, se vede că nu a fost cea declarată în campanie, nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate, grijă prima a fost să va ocupați de dosarele penalilor și românii sunt indignați și revoltați.
Asta e situația. Unii mulțumiți unii nemulțumiți, ce facem, dragilor? Care sunt soluțiile, care este marja de manevră pentru a ieși din acest impas? Retragerea Ordonanței 13 și eventual demiterea chinuită a unui ministru este cu certitudine prea puțin.
Alegeri anticipate, însă, sunt în această faza prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD-ul.
Ați obosit deja? Ghinion!
Președinții celor două Camere, care nu știu au rămas (în plenul Parlamentului-n.r.) încearcă să acrediteze în spațiul public ideea că eu nu aș digera rezultatul votului și că eu aș încerca să fac ceva că să întorc acest rezultat. Cică afirmă în spațiul public că aș dori răsturnarea guvernului legitim. Nu. Fals.
Ați câștigat, acum legiferați, guvernați, dar nu oricum. România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea pe furiș.
Legiferați pentru România, dați legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Conduceți cei care ați câștigat alegerile, dar conduceți responsabil, sunt mari așteptări din partea societății. Lumea v-a votat fiindcă v-a crezut, ce-ați promis, faceți. Sunt mari așteptați din partea mediului economic. E nevoie de o guvernare și de o legiferare transparență, predictibilă, sustenabilă. Nu va bateți joc de România, suntem într-o situație macroeconomică foarte bună. Nu puneți România în dificultate. Păstrați trendul ascendent, păstrați creșterea economică. Sunt așteptări mari de la partenerii noștri internaționali. România este o țară puternică în regiune. Am luptat, am legiferat și am guvernat timp de mulți ani în așa fel încât România să devină parte puterniica din NATO, din UE. Lumea are mari așteptări de la noi, să nu-i dezamăgim.
Dacă PSD care a creat această criză, nu o rezolva urgent, voi convoca în virtutea atribuțiilor de presedinte,consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluțiile posibile.
Ce fel de națiune vrem să fim? Vrem să fim o națiune puternică, prosperă, o nat care își construiește un stat de drept și-l respectă, care se poate mândri cu o justiție independența, o națiune unde autoritățile colaborează loial, cu Parlament puternic? O națiune cu guvern performant, sau vrem să fim o națiune slabă, disprețuită care pune totul în joc pentru a-i salva pe câțiva din situații dificile. Merită România acest sacrificiu? Acesta este scopul referendumului. O Națiune puternică cu politicieni integri și credibili în vârful statulului, asta îmi doresc eu pentru România și asta cred își doresc românii. Asta este întrebarea, ce fel de națiune vrem să fim și pentru a afla realmente dorința suverană a poporului român voi convoca acest referendum. Aștept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului voi convoca referendumul.
Probabil ați urmărit imaginile de la demonstrațiile care au avut loc în ultimele zile. Cea mai mare în București, în Piață Victoriei, dar și în multe alte localități din România, din străinătate, au fost demonstrații ample în localități unde n-a fost nicio demonstrație la Revoluție. Incredibil. Imaginea aceea splendidă din Piață Victoriei cu telefoanele iluminate, iată când politicienii au încercat să ducă democrația în coridoarele întunecate, români iau ieșit în stradă și au readus lumina în rocesul democratic. Democrația trebuie ținută vie, apărată zi de zi, revigorată, democrația nu este niciodată de la sine înțeleasă și pt multă democrație este nevoie de multă educație și îi felicit pe părinții care și-au dus copiii în Piața Victoriei pentru o lecție autentică de democrație.
Să păstrăm așadar democrația vie și țară curată la propriu și la figurat pentru generațiile care vin după noi, pentru viitorul României.
Vechi 07.02.2017, 12:55:46
Senior Member

Implicit

Ai taiat din el. Eu am fost atent, am numarat cuvintele si ieseau pe putin 2 pagini de forum. :)
Reply With Quote
Vechi 07.02.2017, 13:08:08
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Se pare ca ii place expresia "ghinion!".
Vechi 07.02.2017, 13:08:27
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ai taiat din el. Eu am fost atent, am numarat cuvintele si ieseau pe putin 2 pagini de forum. :)
Oricum numărătoarea ta funcționează după alte norme , inclusiv la numarul manifestanților.
Ce sa-i faci , fiecare cu pasarica lui :)))
Vechi 07.02.2017, 13:13:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Mediafax :

Discursul președintelui Iohannis:

Mulțumesc, dle președinte al Senatului, dle președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor parlamentari, doamnelor și domnilor musafiri. M-aș fi adresat și Guvernului dar este ocupat, dar nu-i băi. La ei am fost deja. Sunteți un nou Parlament și mă bucur, chiar mă bucur mult că ați avut răbdare să stați în sala să mă așteptați și ăa mulțumesc pentru primirea foarte frumoasă.
Noilor parlamentari și vechilor parlamentari va doresc deopotrivă succes și un mandat plin de realizări. Aș fi vrut astăzi în condiții normale la început de mandat să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România. Aș fi putut să va vorbesc despre centenar. În 2018 vom sărbători 100 de ani de când există statul român mondern. Aș fi putut să vorbesc poate despre proiectul de țară.
Cu toții, și dvs și dvs, ne dorim în definitiv o Românie puternică și prosperă. Cu toții ne dorim că României să-i meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obișnuite și suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă. Națiunea e în alertă, e vie, e atentă și e foarte nemulțumită. O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele zile arată că aproape 80% dintre români consideră că țară merge în direcția greșită.
Doamnelor și domnilor, cum s-a ajuns aici la numai o luna după alegeri? În 11 decembrie, PSD a reputat o mare victorie, dar după aceea? Doamnelor și domnilor, după aceea, cu o ciudată strategie tip kamikaze, a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societății românești, a promis în campanie ceva și în primele zile s-a apucat de altceva. Pohta ce-ați pohtit, grijă ce-ați avut-o, se vede că nu a fost cea declarată în campanie, nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate, grija primă a fost să va ocupați de dosarele penalilor și românii sunt indignați și revoltați.
Asta e situația. Unii mulțumiți unii nemulțumiți, ce facem, dragilor? Care sunt soluțiile, care este marja de manevră pentru a ieși din acest impas? Retragerea Ordonanței 13 și eventual demiterea chinuită a unui ministru este cu certitudine prea puțin.
Alegeri anticipate, însă, sunt în această faza prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD-ul.
Ați obosit deja? Ghinion!
Președinții celor două Camere, care nu știu au rămas (în plenul Parlamentului-n.r.) încearcă să acrediteze în spațiul public ideea că eu nu aș digera rezultatul votului și că eu aș încerca să fac ceva că să întorc acest rezultat. Cică afirmă în spațiul public că aș dori răsturnarea guvernului legitim. Nu. Fals.
Ați câștigat, acum legiferați, guvernați, dar nu oricum. România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea pe furiș.
Legiferați pentru România, dați legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Conduceți cei care ați câștigat alegerile, dar conduceți responsabil, sunt mari așteptări din partea societății. Lumea v-a votat fiindcă v-a crezut, ce-ați promis, faceți. Sunt mari așteptați din partea mediului economic. E nevoie de o guvernare și de o legiferare transparență, predictibilă, sustenabilă. Nu va bateți joc de România, suntem într-o situație macroeconomică foarte bună. Nu puneți România în dificultate. Păstrați trendul ascendent, păstrați creșterea economică. Sunt așteptări mari de la partenerii noștri internaționali. România este o țară puternică în regiune. Am luptat, am legiferat și am guvernat timp de mulți ani în așa fel încât România să devină parte puternica din NATO, din UE. Lumea are mari așteptări de la noi, să nu-i dezamăgim.
Dacă PSD care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca în virtutea atribuțiilor de presedinte, consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluțiile posibile.
Ce fel de națiune vrem să fim? Vrem să fim o națiune puternică, prosperă, o națiune care își construiește un stat de drept și-l respectă, care se poate mândri cu o justiție independența, o națiune unde autoritățile colaborează loial, cu Parlament puternic? O națiune cu guvern performant, sau vrem să fim o națiune slabă, disprețuită care pune totul în joc pentru a-i salva pe câțiva din situații dificile. Merită România acest sacrificiu? Acesta este scopul referendumului. O națiune puternică cu politicieni integri și credibili în vârful statulului, asta îmi doresc eu pentru România și asta cred își doresc românii. Asta este întrebarea, ce fel de națiune vrem să fim și pentru a afla realmente dorința suverană a poporului român voi convoca acest referendum. Aștept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului, voi convoca referendumul.
Probabil ați urmărit imaginile de la demonstrațiile care au avut loc în ultimele zile. Cea mai mare în București, în Piața Victoriei, dar și în multe alte localități din România, din străinătate, au fost demonstrații ample în localități unde n-a fost nicio demonstrație la Revoluție. Incredibil. Imaginea aceea splendidă din Piață Victoriei cu telefoanele iluminate, iată când politicienii au încercat să ducă democrația în coridoarele întunecate, români iau ieșit în stradă și au readus lumina în procesul democratic. Democrația trebuie ținută vie, apărată zi de zi, revigorată, democrația nu este niciodată de la sine înțeleasă și pentru multă democrație este nevoie de multă educație și îi felicit pe părinții care și-au dus copiii în Piața Victoriei pentru o lecție autentică de democrație.
Să păstrăm așadar democrația vie și țară curată la propriu și la figurat pentru generațiile care vin după noi, pentru viitorul României.
Vechi 07.02.2017, 13:18:31
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți că este dezamăgit de discursul șefului statului, Klaus Iohannis, din plenul reunit al Parlamentului.

"Sunt, practic, dezamăgit de discursul președintelui, pentru că m-am așteptat, și am și spus acest lucru, ca, în acest moment de tensiune, în acest moment de criză politică, președintele, cu înțelepciunea de care ar trebui să dea dovadă toți liderii politici la care am făcut apel, și la partide și la cei care conduc cele mai importante instituții democratice ale statului, ar trebui să găsească calea către dialog, de detensionare, pentru că este un interes care e mai presus de un interes partizan. Din discursul președintelui, dincolo de faptul că a arătat ca de foarte multe ori că vine la Parlament și vrea să dea lecții Parlamentului și nu numai lecții, să spună ce să facă, ceea ce este inacceptabil, nici nu a făcut acel discurs la care mă așteptam. Faptul că vorbim de luminițele din Piața Victoriei nu reprezintă soluția pe care românii probabil o așteaptă de detensionare a acestei situații. Eu cred că singura posibilitate pe care o avem și pe care i-am recomandat-o președintelui este aceea de dialog", a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

El a amintit că va iniția un dialog cu toate instituțiile care au relevanță în domeniu, pentru că Justiția "nu este un câmp în care să se războiască anumite instituții de forță cu drepturile și libertățile cetățenilor".

"Noi lucrurile acestea trebuie să le rezolvăm. Apoi, nu pot să nu remarc, stau și mă întreb, ce era în capul președintelui când vorbea de oameni integri la conducerea statului. Păi în momentul în care tu însuți ești condamnat pentru modul în care ai obținut niște case, ai o problemă că nu ai restituit cei 300.000 de lei statului pe care i-ai încasat necuvenit, nu se știe dacă ți-ai plătit impozitele pentru meditații, poți să vii și să dai lecții Parlamentului sau altora? Mi se pare foarte, foarte nepotrivit. Cred că funcția de președinte presupune o anumită experiență politică, o anumită pregătire, pe care, în mod evident, președintele pare să nu o aibă", a încheiat Tăriceanu.
Vechi 07.02.2017, 13:20:12
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mediafax
Vezi ca la Rares la Realitatea au anuntat ca a citit Shogunul in parlament.
Iar la Digi au anuntat ca discursul a durat pana maine. :)
Reply With Quote
Răspunde