![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca am avea o viata crestina autentica, cu rugaciune zilnica, cu post, spovedanie si Impartasanie, am ajunge sa vedem foarte bine toate cele de zi cu zi ale omului, adica binele si raul din faptele noastre. Cu cat suntem mai deficitari si mai superficiali in vietuirea crestina zilnica, cu atat ne vom rataci, crezand ca intelegem Scripturile si cuvintele Parintilor.
Unul crede ca a inteles bine, altul e sigur ca el are dreptate, altul chiar ii judeca pe Parinti, altul se simte constrans, etc. Totul tine de mintea si inima omului. Cu cat ne dorim mai mult o viata in Hristos, cu atat vom fi mai feriti de inselare si greseli de intelegere. Cand judecam de unii singuri, atunci nu vom putea scapa de inselare, caci judecam cu mandrie, precum si eu am judecat din cand in cand. Cand zicem, am putere sa inteleg si stiu ca asa este, atunci Domnul ne lasa, iar cand spunem ca nu pricepem un lucru, dar il facem, cu smerenie, stiind ca Domnul ne iubeste, mai apoi ajungem sa il si intelegem.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și cine te oprește?.... |
|
||||
|
||||
![]()
Nimeni nu ne opreste, afara de noi insine.
Nici macar diavolul nu are putere sa ne opreasca a vietui in Hristos. Duhurile rele doar latra pe langa noi, spre a ne capta atentia. Comoditatea noastra ne opreste a vietui in Hristos, in cel mai autentic mod cu putinta. Vrem mantuirea stand in fotoliu, vrem sa intelegem viata noastra facand supozitii si dandu'ne cu parerea. Insa calea este alta, si anume aceea a rugaciunii si a tacerii, a cautarii linistite si a ascultarii de marii parinti duhovnici. Nu putem intelege bine trupul si sexualitatea, fara a lua in calcul pe Hristos, fara a ne nevoi in cunoasterea lui Dumnezeu. .
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 10.05.2010 at 10:33:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu cat ne vom ocupa mai mult de suflet, cu atat vom lumina mai mult trupul, cu atat ii vom intelege mai bine rostul. In familie, trupul este curat, atat timp cat mintea si inima omului sunt curate.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-facem dragoste în sărbători sau posturi -prin diverse metode ,împiedicăm nașterea de copii -facem dragoste în mod necuviincios,datorită părerilor actuale,că în relațiile trupești,totul este permis... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Astfel, daca eu ma apropii de sotia mea, in momentele cuvenite si in modul cuvenit, nu am nici o problema stiind ca Domnul este langa mine, ori ca ma priveste din icoana. Insa daca ma apropii de sotie cand nu trebuie (mari sarbatori si posturi) si cum nu trebuie, atunci nu cred ca as avea curajul sa il mai vad pe Domnul langa mine. Atunci mi se intuneca mintea, uit de Domnul si pot face orice, crezand ca sunt doar eu singur si cu ea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care alte "metode naturale" sunt "intrisec rele" si de ce?? Citat:
Dvs. sustineti in continuare ca aceasta deschidere trebuie sa existe cand de fapt consecintele ei nu sunt viata, ci cel mai probabil moartea? Nu cumva sunteti devotat unui principiu care nu face discernamant intre situatii concrete, merge pana la absurd, sau imi scapa mie ceva? Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vazut pe alt topic ca ai ceva documentare, poti sa ne dai referinta la niste canoane care interzic actul sexual in perioadele de sarbatoare/post? De asemeni, canoanele care stabilesc ce este cuviincios si ce nu in relatiile trupesti? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Sexul fara casatorie | filipstefan | Intrebari utilizatori | 1 | 19.08.2011 22:13:55 |
Sexul dupa casatorie | Florin-Ionut | Generalitati | 85 | 01.08.2008 14:43:05 |
|