Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.02.2008, 15:13:04
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

pt Traditie am cateva intrebari...

Citat:
Trupul exista dar nu e material. Trupul e ansamblul nostru, al fiecaruia, de perceptii si senzatii fizice.
daca trupul nu e material, atunci este imaterial.
pamantul este imaterial? pamantul este tot o perceptie si o senzatie fizica?

Citat:
Tu trebuia, când te-ai ]mbolnavit, sa te cauti la suflet ce probleme ai si daca vindecai problemele sufletesti se vindeca si trupul.
cu alte cuvinte, boala vine numai din cauza "problemelor sufletesti"?

si inca ceva: ce intelegi prin
" Bucura-te, ceea ce iei in atotputernicele tale maini pe cei parasiti de doctori ?
din acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 15:34:04
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

" Bucura-te, ceea ce iei in atotputernicele tale maini pe cei parasiti de doctori ?
din acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului"

Aici se refera la cei pt. care leacurile medicilor nu au efect ,unde medicina e neputincioasa.Explica par.Cleopa.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 15:40:32
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

multumesc, dar astept raspunsul lui Traditie...
n-am intrebat pt ca nu stiu, ci pt ca vreau sa vad cum gandeste si de ce gandeste asa..
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 15:56:02
oni91 oni91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie
Puiule, am spre 36 de ani si am un fizic mai putin alterat de timp ca al unuia de 20 de ani. Si lucrurile evolueaza în directia inversa, conditia fizica mi se îmbunatateste permanent, nu evolueaza spre uzura ca la ceilalti.
Tinerete fara batranete...:rolleyes:...mai ramane viata fara de moarte;):D...de fapt, daca crezi in Hristos, o ai si pe asta si gata, esti fericit!:)(in cazul in care nu ai probleme grave de sanatate, financiare sau daca nu pierzi o fiinta draga)
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 16:00:22
oni91 oni91 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
daca trupul nu e material, atunci este imaterial.
pamantul este imaterial? pamantul este tot o perceptie si o senzatie fizica?
Ce este materia?Apropo, a aparut o noua teorie stiintifica care sustine ca suntem facuti din...timp si spatiu!Stiu ca suna cam"???", dar se pare ca intregul Univers nu este decat o retea de "noduri" ale timpului si spatiului.Si asta este destul de interesant, pentru ca sustine intr-un fel creatia din nimic, dar si BigBang-ul(pentru ca Big-Bang-ul nu inseamna, cum inteleg majoritatea, o explozie a materiei, ci este o metafora pentru "explozia", sau mai bine zis extinderea timpului si spatiului;))...
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 20:23:20
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
n-am intrebat pt ca nu stiu, ci pt ca vreau sa vad cum gandeste si de ce gandeste asa..
Atunci înseamna ca ispitesti si nu vad de ce ti-as raspunde.

Tinerete fara batranete... ...mai ramane viata fara de moarte ...de fapt, daca crezi in Hristos, o ai si pe asta si gata, esti fericit! (in cazul in care nu ai probleme grave de sanatate, financiare sau daca nu pierzi o fiinta draga)

Dar tu ce crezi, ca Mântuitorul a venit ca oamenii sa ramâna muritori, sau sa devina nemuritori dar cu o constitutie de pensionari? Si crezi ca exista boli în eternitate?

Esti atee?
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 20:34:57
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Atunci înseamna ca ispitesti si nu vad de ce ti-as raspunde.
daca vroiam sa te ispitesc... chiar asa fraiera ma vezi sa fi spus asta?
inteleg ca si tie iti plac rastalmacirile, asa ca nu mai insist..
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 22:33:31
oni91 oni91 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar tu ce crezi, ca Mântuitorul a venit ca oamenii sa ramâna muritori, sau sa devina nemuritori dar cu o constitutie de pensionari? Si crezi ca exista boli în eternitate?

Esti atee?
Eu cred ca trupurile cu care vom invia nu sunt din lumea aceasta, deci nu conteaza varsta la care am murit.Si spuneam ca nu poti fi fericit in totalitate daca esti bolnav sau foarte sarac sa mori de foame sau daca esti singur pe lume sau suferi dupa o fiinta draga, insa ma refeream in viata asta, nu dupa invierea mortilor.Oricum, credinta in Dumnezeirea lui Hristos este singura care poate sa il faca fericit pe om(sau macar implinit sufleteste, daca exista suferinta fizica in viata aceasta), eu consider ca alta religie nu poate rezolva problemele sufletesti ale omului, pentru ca nu il alina in nici un fel si nu-i da nici o speranta la nemurire si la iubire, la dreptate.Atee...nu sunt chiar atee, insa am o credinta foarte slaba si nestatornica, am multe indoieli...daca ar fi sa fiu sincera cu mine, nu prea mai cred in Dumnezeirea lui Hristos...poate intr-o inteligenta ca prima cauza a Universului...dar asta nu ma implineste in nici un fel, eu as vrea sa cred sincer ca Hristos este Dumnezeu:rolleyes:...Si uite, daca da Domnul sa traim inca vreo 15 ani cred ca ai sa-ti poti da seama daca imbatranesti sau nu si, daca o sa mai existe forumul asta, sa ne anunti si pe noi ca sa ne schimbam pererile, sa nu ne imbatraneasca efectul placebo:D;)...
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 22:50:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Asa oni, sa crezi cu tarie in Hristos, care este lumina din lumina, Dumnezeu din Dumnezeu adevarat. Dupa aceasta raza a luminii , trebuie sa fugim noi in cautare, sa ne contopim cu ea, lasand in urma, zarva lumii trecatoare. Inchide ochii si spune o rugciune din suflet , si ai sa simti o farama din caldura acelei raze de nematerialnic foc .
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 23:04:56
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oni91
Eu cred ca trupurile cu care vom invia nu sunt din lumea aceasta, deci nu conteaza varsta la care am murit.Si spuneam ca nu poti fi fericit in totalitate daca esti bolnav sau foarte sarac sa mori de foame sau daca esti singur pe lume sau suferi dupa o fiinta draga, insa ma refeream in viata asta, nu dupa invierea mortilor.Oricum, credinta in Dumnezeirea lui Hristos este singura care poate sa il faca fericit pe om(sau macar implinit sufleteste, daca exista suferinta fizica in viata aceasta), eu consider ca alta religie nu poate rezolva problemele sufletesti ale omului, pentru ca nu il alina in nici un fel si nu-i da nici o speranta la nemurire si la iubire, la dreptate.Atee...nu sunt chiar atee, insa am o credinta foarte slaba si nestatornica, am multe indoieli...daca ar fi sa fiu sincera cu mine, nu prea mai cred in Dumnezeirea lui Hristos...poate intr-o inteligenta ca prima cauza a Universului...dar asta nu ma implineste in nici un fel, eu as vrea sa cred sincer ca Hristos este Dumnezeu:rolleyes:...Si uite, daca da Domnul sa traim inca vreo 15 ani cred ca ai sa-ti poti da seama daca imbatranesti sau nu si, daca o sa mai existe forumul asta, sa ne anunti si pe noi ca sa ne schimbam pererile, sa nu ne imbatraneasca efectul placebo:D;)...

Asa cum suntem acum, asa vom fi si în vesnicie. Nu putem primi alte trupuri fiindca trupul e o parte din personalitatea noastra, suntem noi însine.

Dar cei mântuiti se vor îmbraca în plus în Duhul Sfânt.

Mântuirea consta în vederea lui Dumnezeu, începutul începuturilor, deci atunci vom avea totul si nu este posibil sa mai fie vreun motiv de tristete. Bolile se manifesta numai la cei cu sufletul bolnav, la cei cu sufletul sanatos nu se pot manifesta fiindca ei sunt mereu treji, constienti de toata fiinta lor, inclusiv de toate ungherele trupului. Bolile îi lovesc pe cei scufundati în uitare si încetosare a mintii în urma pacatelor, care umbla tot timpul cu mintea pe coclauri. Cine nu e cu mintea raspândita e constient permanent si de trupul sau si asa cum nu poate fi pacalit de gânduri, nu poate fi pacalit nici de boli. Daca se loveste sau apare vreo infectie sau disfunctie, o vede ca pe ceva temporar, care nu afecteaza integritatea trupului sau fiindca trupul e în constiinta noastra, nu are o compozitie straina de spiritul nostru.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sa alinam batranetea unor batrane greu incercate Alidana Umanitare 0 28.03.2011 23:13:30
Cum privim batranetea Alidana Umanitare 8 03.03.2011 20:12:23