![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un copil care il educi fara bataie nu ajunge un copil rasfatat si pun aici accentul pe educatie. Un copil rasfatat nu este educat. Iar educatia nu se face cu bataie. Unui copil ii poti refuza lucruri interzise explicandu-i de ce chiar daca nu intelege din cauza limbajului. Sa zicem ca ai intrat intr-un mall si copilul a vazut o jucarie c-am scumpa pentru buzunarul vostru. Ii explici ca este prea scumpa si o veti cumpara cand veti avea destui bani , pe moment va reactiona ca orice copil. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa il plesnesti. va face asta o data de doua ori dar dupa va intelege si nu va mai reactiona neplacut. Experimentati si veti vedea rezultatele. |
|
|||
|
|||
![]()
:)....ce mama extraordinara esti tu dillema..ferice de copiii tai..ce blanzi si smeriti vor fi ei mai tarziu... esti foarte patimasa cand iti sustii punctul de vedere,dar pe mine tot nu m-ai convins..mai incearca dar de data asta fara jigniri,fara exagerari...dramatizezi draga..daca o palma la fund tu o numesti bataie...fereasca Dumnezeu de un asistent social asa ca tine!Ar ramane mamele fara copii!:D
|
|
|||
|
|||
![]()
domnule pe mine nu m-a batut tata niciodata shi nu m-a mustrat iar mama mi-a dat doar doua palme in joaca ca nici pe alea nu le primeam daca nu era fratele mai mare care m-a tzinea sa nu fug... deci asta a fost educatzia cu bataia... deshi meritam, ohohoooo... palmele cele mari le-am luat in schimb de la netrebnicia mea... de la pofte... somn, lene, femei, evitarea greutatzilor, capacitatzi intelectuale trufashe, slava de sine...
in schimb eu, spre rushinea mea, am batut de fiecare data pe fiecare, daca nu cu batzul atunci cu vorba... deshi parea ca le fac un bine... acum regret, totushi prea putzin... shi daca ma gandesc iar am impresia ca meritau... ??? |
|
|||
|
|||
![]()
Of, dragii mei dragi...oare cine poate spune cu precizie cum va reactiona in fata unei situatii? Cine poate sti cum va primi o nenorocire sau o bucurie? Teorii:), indemnuri, sfaturi..da oricine.. dar cand esti asezat in situatia de a lua o decizie de cele mai multe ori reactionezi intr-un mod neasteptat. Eu am avut o mama tare aspra, mereu ma batea si totusi am iubit-o si o iubesc inca. Slava Lui Dzeu nu am iesit nici retardata, nici bolnava psihic:p. Nu putem noi sa ne iubim mai mult copii decat ii iubeste Insusi Dzeu. Eu spun adesea, copii nu sunt ai mei, ci i-am primit pentru o perioada in dar de la Dzeu. Cand va veni vremea se vor intoarce la Cel ce i-a zidit. Discutiile despre "ce as face daca"...sunt oarecum fara rost. Acum iertare daca gresesc dar asa simt eu:). Nimeni nu stie dinainte ce va face maine..
jenica |
|
|||
|
|||
![]()
SACRIFICIU
Cine poate sa-nteleaga, Jertfa unei mame ? Ocrotind copii in ruga Si intelepciune. Munceste-n sudori sa-icreasca; Cat e de trudita! Copilasii sa-si fereasca, De lumea-nraita. Doamne ,tine-o-n sanatate, E-atat de plapanda ! N-o trimite-n prag de moarte, Mama mea cea blanda ! Mama mea e stea de pace In lumea durerii. Smerita in suflet duce, Anii patimirii... |
|
||||
|
||||
![]()
Exista si o bataie din dragoste, la vreme si cu sfant discernamant.
Pildele lui Solomon 13,24 Cine cruta toiagul sau isi uraste copilul, iar cel care il iubeste il cearta la vreme. Pildele lui Solomon 23,13 Nu cruta pe feciorul tau de pedeapsa; chiar daca il lovesti cu varga, nu moare. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu am lovit si nici nu-mi doresc sa ajung sa lovesc pe cineva. Eu pana acum am inteles ca mainile mi-au fost date sa imbratisez. Si sincer, nu am avut niciodata sentimentul ca m-am inselat.
|
|
|||
|
|||
![]()
...cel mai vadit semn al neputintei de a te fi curatit cu totul de instinctele primare.
Ai dreptate, Costel,mainile ne sunt date pentru imbratisare.Mainile tintuite pe cruce ale Domnului, preinchipuie IMBRATISAREA NEAMURILOR ce au crezut si vor crede in El.Educatia este cea mai mare si mai grea problema care ne este data noua oamenilor.Nu se poate scoate dintr-un caracter cea mai buna varianta pe care el o comporta , prin bataie.
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
||||
|
||||
![]()
O palma poate fi un pas in a da mai tarziu si alte palme. Noi ca parinti trebuie sa nu fim lipsiti niciodata de ascultare si rabdare.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Bataia e rupta din rai ! Oare ? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 20 | 14.11.2010 09:56:49 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|