Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2007, 01:57:57
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
. Anca, chiar tu ai spus ca o mama ce isi loveste copilul fiind obosita, dupa care merge la copil si isi cere scuze, trebuie inteleasa. Ei bine, daca al ei copil o intampina cu o imbratisare in ciuda loviturii primite gratuit, care este mai intelept? Cine invata de la cine?
Urzicuta, nimeni nu spune nimanui cum sa isi creasca copii, fiecare face cum crede de cuviinta.
Parinti nu au nici o scuza. Pe copii ii mai putem intelege, dar greselile parintilor fata de copii nu cred ca au scuze. Pote in fata lui D-zeu...un copil este un inger nevinovat si nu dobitoc dupa cum afirma unii pe aici, si dupa cum il educi il ai. De incepi sa il bati de la varsta frageda...veti vedea rezultatele imediat, ori un copil razvratit (cu un caractrer mai puternic care poate in timp sa isi revina sau nu) sau un copil cu un calm bolnavicios (care nu a fost destul de puternic sa indure izbucnirile schizofrenice ale parintilor). Uneori o palma poate fi mai dureroasa decat o bataie. Si bataia nu are doar efect asupra corpului dar mai ales asupra psihicului...
Reply With Quote
Vechi 13.08.2007, 02:03:35
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Cred ca si rasfatul are urmarile lui nefaste.
Cred ca se confunda rasfatatul cu educarea copiilor fara bataie.
Un copil care il educi fara bataie nu ajunge un copil rasfatat si pun aici accentul pe educatie. Un copil rasfatat nu este educat. Iar educatia nu se face cu bataie. Unui copil ii poti refuza lucruri interzise explicandu-i de ce chiar daca nu intelege din cauza limbajului. Sa zicem ca ai intrat intr-un mall si copilul a vazut o jucarie c-am scumpa pentru buzunarul vostru. Ii explici ca este prea scumpa si o veti cumpara cand veti avea destui bani , pe moment va reactiona ca orice copil. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa il plesnesti. va face asta o data de doua ori dar dupa va intelege si nu va mai reactiona neplacut. Experimentati si veti vedea rezultatele.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2007, 16:59:05
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

:)....ce mama extraordinara esti tu dillema..ferice de copiii tai..ce blanzi si smeriti vor fi ei mai tarziu... esti foarte patimasa cand iti sustii punctul de vedere,dar pe mine tot nu m-ai convins..mai incearca dar de data asta fara jigniri,fara exagerari...dramatizezi draga..daca o palma la fund tu o numesti bataie...fereasca Dumnezeu de un asistent social asa ca tine!Ar ramane mamele fara copii!:D
Reply With Quote
Vechi 15.08.2007, 10:03:10
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

domnule pe mine nu m-a batut tata niciodata shi nu m-a mustrat iar mama mi-a dat doar doua palme in joaca ca nici pe alea nu le primeam daca nu era fratele mai mare care m-a tzinea sa nu fug... deci asta a fost educatzia cu bataia... deshi meritam, ohohoooo... palmele cele mari le-am luat in schimb de la netrebnicia mea... de la pofte... somn, lene, femei, evitarea greutatzilor, capacitatzi intelectuale trufashe, slava de sine...
in schimb eu, spre rushinea mea, am batut de fiecare data pe fiecare, daca nu cu batzul atunci cu vorba... deshi parea ca le fac un bine... acum regret, totushi prea putzin... shi daca ma gandesc iar am impresia ca meritau... ???
Reply With Quote
Vechi 15.08.2007, 13:23:39
jenica
Guest

Implicit

Of, dragii mei dragi...oare cine poate spune cu precizie cum va reactiona in fata unei situatii? Cine poate sti cum va primi o nenorocire sau o bucurie? Teorii:), indemnuri, sfaturi..da oricine.. dar cand esti asezat in situatia de a lua o decizie de cele mai multe ori reactionezi intr-un mod neasteptat. Eu am avut o mama tare aspra, mereu ma batea si totusi am iubit-o si o iubesc inca. Slava Lui Dzeu nu am iesit nici retardata, nici bolnava psihic:p. Nu putem noi sa ne iubim mai mult copii decat ii iubeste Insusi Dzeu. Eu spun adesea, copii nu sunt ai mei, ci i-am primit pentru o perioada in dar de la Dzeu. Cand va veni vremea se vor intoarce la Cel ce i-a zidit. Discutiile despre "ce as face daca"...sunt oarecum fara rost. Acum iertare daca gresesc dar asa simt eu:). Nimeni nu stie dinainte ce va face maine..
jenica
Reply With Quote
Vechi 16.08.2007, 07:22:13
jenica
Guest

Implicit

SACRIFICIU

Cine poate sa-nteleaga,
Jertfa unei mame ?
Ocrotind copii in ruga
Si intelepciune.

Munceste-n sudori sa-icreasca;
Cat e de trudita!
Copilasii sa-si fereasca,
De lumea-nraita.

Doamne ,tine-o-n sanatate,
E-atat de plapanda !
N-o trimite-n prag de moarte,
Mama mea cea blanda !

Mama mea e stea de pace
In lumea durerii.
Smerita in suflet duce,
Anii patimirii...
Reply With Quote
Vechi 14.03.2009, 23:07:07
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Exista si o bataie din dragoste, la vreme si cu sfant discernamant.

Pildele lui Solomon 13,24

Cine cruta toiagul sau isi uraste copilul, iar cel care il iubeste il cearta la vreme.

Pildele lui Solomon 23,13

Nu cruta pe feciorul tau de pedeapsa; chiar daca il lovesti cu varga, nu moare.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2009, 16:19:30
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu am lovit si nici nu-mi doresc sa ajung sa lovesc pe cineva. Eu pana acum am inteles ca mainile mi-au fost date sa imbratisez. Si sincer, nu am avut niciodata sentimentul ca m-am inselat.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2009, 17:33:34
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Implicit Bataia, o recompensa a viciului si...

...cel mai vadit semn al neputintei de a te fi curatit cu totul de instinctele primare.
Ai dreptate, Costel,mainile ne sunt date pentru imbratisare.Mainile tintuite pe cruce ale Domnului, preinchipuie IMBRATISAREA NEAMURILOR ce au crezut si vor crede in El.Educatia este cea mai mare si mai grea problema care ne este data noua oamenilor.Nu se poate scoate dintr-un caracter cea mai buna varianta pe care el o comporta , prin bataie.
Vechi 30.06.2010, 18:07:20
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

O palma poate fi un pas in a da mai tarziu si alte palme. Noi ca parinti trebuie sa nu fim lipsiti niciodata de ascultare si rabdare.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? pompi Preotul 16 21.03.2011 20:32:41
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Bataia e rupta din rai ! Oare ? Rodica50 Intrebari utilizatori 20 14.11.2010 09:56:49
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11