![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In alta ordine de idei, daca femeile chiar ar dori sa schimbe ceva.. ar educa copiii in frica de Dumnezeu!
Nu poti sa schimbi toata lumea, dar macar poti sa cresti un om, nu un animal! Din pacate barbatii sunt asa cum i-au crescut parintii: in nesimtire si fara frica de Dumnezeu! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Doamne ajută!
|
|||
|
|||
![]()
Nu am generalizat.. nu toti barbatii.. ci doar cei care sunt asa (este in mare masura vina parintilor lor).
|
|
|||
|
|||
![]()
M-am liniștit. Nu de alta dar începusem să vă apreciez. Nu vă smintiți!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt genul de om care să vorbească la modul general despre asemenea experiențe groaznice pentru o femeie. Regretabil că se întâmplă așa ceva! Dacă pot să ajut cu ceva ajut, deși e dificil "să te bagi". Să nu te trezești cu acuzații ticăloase (știți ce pot spune astfel de bărbați, nu insist). Știu, cunosc astfel de "cazuri cu copiii lor la fel de terorizati pentru a duce o viata "ortodoxa" printre pumni si picioare." Cunosc un caz (bun prieten de al meu), fiul unei femei care a îndurat umilințe și bătăi îngrozitoare (uneori, lăsată în sânge) de la soțul ei (după ce se îmbăta). Nu și-a reclamat soțul niciodată la poliție, nu a părăsit căminul conjugal (unele femei, pentru fapte mult mai mici, o fac), a îndurat până la moarte (nu știu dacă bătăile au grăbit această moarte). Dumnezeu s-o ierte! Viață de martir... Astăzi, băiatul dânsei este absolvent a două facultăți și bun creștin ortodox. Nu cred că ar fi capabil să-și bată vreodată soția. Mai cunosc un caz și mai apropiat mie: mai bine de zece ani, a îndurat bătăi, chiar o înjunghiere cu cuțitul în picior (nu l-a reclamat, deși "psihologimea" și "doctorimea" din spital au insistat să o facă), abuzuri psihice nenumărate, a părăsit căminul conjugal cu copiii (unul chiar de 3 ani), a mers pe la mănăstiri, centre de consiliere (acestora nu le văd rostul dacă nu este chemat și bărbatul - agresor la consiliere și nu a fost chemat), s-a întors acasă de nenumărate ori și l-a iertat. Astăzi, după ani de suferințe, bărbatul dânsei s-a schimbat fundamental (și cred că numai datorită fidelității ei și rugăciunilor către Dumnezeu, dar și rugăciunilor disperate către soț, probabil că ceva s-a "rupt" în el), rudeniilor nu le vine să creadă, ele cred că va recidiva. Să-l vezi cu flori când înainte nu vroia să audă, să-l vezi că spune "mă grăbesc că mă așteaptă....." și nu "vacă", "proastă", hop un pumn în cap. Eu cred că va rămâne pe calea cea dreaptă: Și Saul a ucis, dar a devenit, în cele din urmă, Sfântul Apostol Pavel. Doamnă, multe se pot prin credință, nădejde și dragoste. Dumnezeu ne iubește, doamnă, acesta e realitatea! Doamne ajută!
„Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este!... Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: să păzim poruncile Lui...” (Sfântul Apostol Ioan) Last edited by CalmDown; 14.07.2010 at 22:01:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Dragi prieteni,
sper ca ati incheiat cu contrarile. Dar voi ati auzit de cazuri in care barbatul este terorizat de sotie, batut, umilit...? Eu stiu de un astfel de caz. Bietul om a murit in final, nu stiu daca din cauza batailor, dar nu si-a parasit sotia. Parerea mea personala despre un barbat care isi bate sotia este ca nu e om. Daca femeia trebuie sa indure...? Nu stiu, chestia asta este sensibila. Femeia trebuie sa fie supusa barbatului, dupa cum am invatat zilele acestea. Dar iarasi revin la "supunerea" asta.... care este limita? O femeie tare, nu neaparat fizic, ci mai mult psihic si in credinta, rezista si se roaga pentru sotul ei, si da, cred ca Dumnezeu este mare si il poate intoarce pe sot la credinta. Asta ar fi un caz fericit, daca pot sa spun asa. Dar o femeie slaba din punct de vedere psihic, dependenta de un barbat sau de cineva, nu va rezista. Si atunci, fie va pleca din caminul conjugal, fie va recurge la alte metode....uitarea in alcool, droguri, sau sinuciderea...ca tot e la moda. Deci, pana la urma, tot la latitudinea femeii este si treaba asta, ea trebuie sa hotarasca incotro va merge casnicia. Si, acum concluzia, cu riscul de a-mi "lua" iar niste critici pe spinare.....nu femeia este cea care hotaraste? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Heaven, daca nu te superi, vreau sa te intreb, din pura curiozitate, daca ai terminat sau esti studenta la Psihologie?
|
|
|||
|
|||
![]()
Am gasit p einternet cartea CALAUZA ORTODOXA IN FAMILIE SI SOCIETATE de Arhimandrit Ioanichie Balan.
Aici am gasit urmatoarea fraza, care poate fi o varianta de raspuns la ultimele 2 pagini de forum: "Sotia sa nu divorteze niciodata de sotul ei adevarat, oricat de rau ar fi el, nici sa fuga din casa abandonandu-si copiii; ci sa rabde muceniceste toate necazurile, jertfindu-se pe altarul familiei si sa urmeze in toate sfatul duhovnicului, al parintilor si al nasilor". Apare un element nementionat pana acum: nasii. Cum ar trebui sa fie nasii de cununie? Noi cu nasii ne vedem rar, ne auzim rar, au o viata agitata. Cand am avut probleme cu sotul i-am sunat, am vorbit doar la telefon, dar nu pot spune ca mi-au dat vreun sfat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu ce ai face? |
|