![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am mai pus această întrebare și niciun adventist nu mi-a răspuns.
Dumnezeu a spus, clar și neechivoc: "În ziua în care veți mânca din el veți muri" Atenție, nu a spus: veți deveni muritori, vă veți pierde nemurirea etc. A spus: Veți muri. În acea zi, veți muri. Deci, a mințit Dumnezeu ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu a spus "clar și neechivoc" (în originalul ebraic): "în ziua în care veți mânca din el, veți muri murind". Last edited by osutafaraunu; 10.01.2012 at 16:35:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Adam si Eva, desi mai aveau viata in ei, aveau suflete moarte; - mortii din zilele noastre, desi sunt morti, au "suflete" (in intelesul dvs.) vii. Incercati, va rog, sa lamuriti acest paradox. Unde isi continua fantomele ("sufletele") de morti existenta? P.S. Cred ca cel mai bine ar trebui sa incepeti prin a cerceta ce inseamna "suflet", in acceptiunea biblica. Ideea ca "sufletul" este ceva precum o fantoma a mortului, va baga in multe incalceli si fundaturi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodoxia nu învață că sufletul este "ceva precum o fantomă a mortului", iar dumneavoastră, cel puțin din respect pentru ortodocșii și catolicii care cred în nemurirea sufletului, ați face foarte frumos dacă ați înceta să utilizați asemenea expresii caraghioase și insultătoare. Citat:
Sufletul, deși a fost zidit de către Dumnezeu să nu dispară, ci să existe veșnic, poate fi rupt din starea de grație sfințitoare care îl îndreptățește să se afle alături de Dumnezeu. Această rupere o numesc "moarte a sufletului", ea se întâmplă cu voia noastră, prin păcat, și poate fi remediată, tot cu voia noastră, dar și cu, mai ales, pocăința noastră, de către Dumnezeu, prin harul lui Isus Cristos. Morți sufletește și separați de Dunezeu au fost Adam și Eva când au ales să-L creadă drept mincinos și să Îi încalce porunca; morți sufletește suntem și noi atunci când păcătuim. Nu-l putem face mincinos pe Dumnezeu (sau, mă rog, putem, cu consecințele de rigoare): Adam și Eva au murit în ziua în care au mâncat din fructul oprit, și întreaga spiță umană împreună cu ei. Nu au "început să moară", cum susține domnul Trice, ci "au murit", cum a spus Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Este ca in poezia lui Eminescu ("La steaua"). Azi traiesc dar sufletul este mort. Maine sunt mort dar sufletul va fi viu. P.S. Am remarcat un singur adevar din spusele dvs.: sufletul moare (nu este "suflet nemuritor"). |
|
|||
|
|||
![]()
Ce inseamna "suflet" in contextul afirmatiei de mai sus? Se poate intelege ca este vorba de fiinta umana in intregime?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Urmare a unirii cu materia din care este alcătuit corpul uman, avem "ființa umană în întregime", trup și suflet, acea ființă umană a cărei restaurare completă o așteptăm la Judecata de Apoi, urmare a învierii trupurilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre această moarte spunea versetul postat mai devreme de mine: "Spune, rogu-te, că ești sora mea, ca să-mi meargă bine din pricina ta, și sufletul meu să trăiască datorită ție." (Geneza 12,13 - versiunea Cornilescu). verset interpretat de dumneavoastră în ciuda evidenței ca fiind moarte spirituală a sufletului. Nu, stimate domn... aici e vorba literalmente de posibilitatea ca sufletului să moară. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumneavoastră ce termen vă place să auziți din gura unui ortodox: "Aberațiile adventiste", sau "învățătura adventistă" ? În primul rând, eu nu mă încumet să judec starea sufletului dumneavoastră. Dar, Biserica ne învață că dacă aveți păcate de moarte, adică dacă ați încălcat în mod liber și conștient o poruncă a Domnului, atunci, după moarte, vă așteaptă o eternitate în separație de Dumnezeu. Deaorece noi considerăm o asemenea stare ca fiind chiar mai rea decât moartea, încercăm, în general, să facem ce putem pentru a ne feri de ea. Last edited by Erethorn; 10.01.2012 at 19:36:39. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule, faceți aceeași nefericită confuzie ca și frații noștri ortodocși... "Ființa umană în întregime" zidită la început de Creator era trup și suflare de viață, nu "trup și suflet". Sufletul viu a rezultat în urma acestei uniri. Căci chiar așa spune Scriptura (Gen 2,7): "suflet viu", asta presupunând că poate exista și un suflet mort.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|