![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Adică îmi citezi versetul 31 fără a-i da referința, iar acum mă trimiți la versetul 27 și zici de mine că-s de rea credință... Mulțumesc!
|
|
|||
|
|||
![]()
Adică ce a înțeles părintele Usca că ar fi înțeles Anania... Nu e același lucru... Și chiar dacă ar fi... important e ce a scris Moise și ce au tradus cei 70 de înțelepți căci au fost inspirați de Duhul lui Dumnezeu. Spune că nu-i așa...
De acord. Parcă ziceai că încheiem... |
|
||||
|
||||
![]()
exact. Luca 16 si Apocalipsa. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Din Iad vor fi scosi mortii ca sa fie judecati.
Apoi vor fi aruncati pacatosii in Iazul de foc. Si Iadul va fi aruncat tot in Iazul de foc ca si Moartea. Prin urmare Iadul este mormantul, care dispare in moartea a 2-a ca si prima moarte. Adica nu va mai muri nimeni. Asta e intelesul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și va șterge orice lacrimă din ochii lor și moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut." (Apoc.21,4 - versiunea Sinodală) Dacă "moarte nu va mai fi", pe cale logică nici Iad nu va mai fi. După consumarea în foc a acestor personificări, nu va mai fi nici moarte, nici Iad. Va rămâne doar viața eternă pentru cei mântuiți. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Iadul este loc de chin ; - Iazul este loc de chin ; - Iadul este aruncat in Iaz ----------------------------- ce rost are sa arunci un loc de chin in alt loc de chin, dupa ce in prealabil ai scos mortii din primul loc de chin? |
|
|||
|
|||
![]()
"Spune, rogu-te, că ești sora mea, ca să-mi meargă bine din pricina ta, și sufletul meu să trăiască datorită ție." (Geneza 12,13 - versiunea Cornilescu).
În originalul ebraic, termenul este [נֶפֶשׁ] nefesh, adică suflet. În traducerea Septuaginta, termenul este [ψυχή] psiche, adică suflet. Deci sufletul poate să moară, nu este "nemuritor". |
|
|||
|
|||
![]()
Poate să moară în sensul de a fi despărțit de Dumnezeu (adică sensul în care au murit sufletele lui Adam și Eva în ziua în care au păcătuit), nu în sensul de își înceta existența.
|
|
|||
|
|||
![]()
Contextul din Geneza 12,13 nu îndreptățește deloc acest sens.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|