![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca m-ar convinge cineva ca sexul in casatorie nu poate fi facut intru IUBIRE nu m-as mai casatori niciodata...
Iar daca totusi se poate face intru IUBIRE, ce mai poate avea necurat? Unde e iubirea mai e loc de necuratie?
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
@Hatyran: gresesti, si eu am experienta (vasta) in relatii cu publicul, am incercat sa vad lumea si prin ochii altora, si tot nu pot spune ca experienta ta e reprezentativa. faptul ca exista si problema materialului, indiscutabil, ea a existat de cand lumea, de pe vremea cand casatoriile se negociau (In anumite culturi asa se face si acum), in vremurile in care baza casatoriei o reprezenta averea familiei rezultate prin unirea celor 2, celelalte aspecte venind dupa casatorie. Cred chiar ca in zilele noastre, oamenii se casatoresc mult mai adesea din motive ne-materiale decat o faceau in vechime. Nu stiu in ce masura asta e un lucru bun insa, daca ma gandesc si la rata divorturilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce spunea Pr. Paisie Olaru: greu se intra in rai! De ce sfintii nu stiu inainte de moarte daca se vor mantui, ca doar ei fac mai multe fapte placute lui Dumnezeu ca noi, si tot nu indraznesc sa afirme ca se mantuiesc, ci isi aduc aminte de toate pacatele lor. La fel si eu... regret ca nu am stiut mai multe din tinerete. Macar voi, care sunteti tineri sa nu va pierdeti timpul in ce nu e folositor, chiar daca e placut: desertaciune a desertaciunilor si toate se platesc. Bine ar fi sa ne mantuim cu totii! |
|
|||
|
|||
![]()
@Anca_Miha: cred ca obiectia ta cu privire la dragostea fizica inainte de caderea in pacat nu e integral justificata. Inteleg ca tu "simti" ca nu s-ar potrivi, si in adevar nu avem de unde sti cu certitudine cum ar fi fost si daca ar fi fost, indiferent daca ar fi avut sau nu timp adam si eva.
Argumente in favoarea acestui act ar fi totusi cateva. Constitutia anatomica si fiziologica a celor 2 proaspat creati ar fi unul dintre argumente, pe criteriul ca Dumnezeu nu ar fi "proiectat" creatiilor sale organe pe care acestia nu ar fi avut la ce a le foloseasca. Un alt argument ar fi celebrul "Cresteti si va inmultiti" cu accent pe "va inmultiti" unde nu prea vad cum altfel s-ar putea interpretadecat sa va inmultiti numeric, prin urmasi, caci omul nu avea alta posibilitate de a se inmulti, nefiind capabil si el la randul sau de creatia lui Dumnezeu, caci atunci ar fi fost identic cu Dumnezeu. Un alt argument ar fi ca omul este inzestrat cu capacitatea de iubire, si nu numai cu capacitatea, iar iubirea este creatoare, cuma fost si este si iubirea lui Dumnezeu care ne-a creat din iubire, si ce altceva ar fi putut crea omul decat urmasi, din iubire? Eu cam asa vad.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre curatie citeste aici: http://www.scribd.com/doc/249275/Pr-...ntru-imparatie Se merita. Lectura placuta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Termenii folositi pt a exprima iubirea au inteles precis in limba greaca si nici unul nu inseamna pasiune/erotism! (am postat cred pe alt topic). In plus.. vezi ce spune Sf. Apostol Pavel despre iubire.. In plus, din literatura patristica, atat cat am citit.. iubirea se impleteste cu durere si cu lacrimi.. cel care-l iubeste pe celalalt, ii plange si pacatele! Nu am gasit iubire pt. altul imbinata cu satisfactia sau altceva de aceeasi natura (ci doar iubire-durere). Tu faci acum o noua teologie: a erotismului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
conform studiilor psihologice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Aia nu e iubire, e doar indragosteala
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dragostea de aproapele tau | viviana | Generalitati | 9 | 28.07.2011 21:03:46 |
Dragostea de Hristos ! | iustin10 | Rugaciuni | 1 | 18.03.2010 14:21:52 |
dragostea | iuda | Generalitati | 3 | 20.09.2007 19:51:09 |
dragostea | verona | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 127 | 23.11.2006 00:41:00 |
dragostea | Saurian | Generalitati | 16 | 24.10.2006 16:34:48 |
|