![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Danyel, e interesant cum cauta adventistii tot felul de subterfugii, tot felul de versete scoase ca bilețelele din pălăria unui scamator, numai si numai ca sa isi susțină doctrina lor cu citate din biblie, biblie pe care o subordonează ideilor lor.
Ce bine "a nimerit-o" tricesimusquintus cu citatul lui, fata de problematica pe care o abordam! Ca nuca in perete! ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica ortodoxa, din care Sfant Apostol isi trage "succesiunea"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca cercetezi istoria o sa vezi ca Bisericile Ortodoxa, Catolica si Anglicana isi pot demonstra sucesiunea apostolica Biserica ortodoxa nu are succesiunea de la un Apostol ci de la Apostoli, pt ortodocsi , apostolii sunt egali, daca nu stiai noi nu acceptam autoritatea papei
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Claudiu..am citit cu atentie ceea ce spune Pr. Vasile Istr. si personal cred ca nu are nimic a face cu iubirea aproapelui (nu mai vorbesc de vrajmasi), la care ne indeamna Iisus Hristos. Sunt trist cand vad cat venin, cata ura iese din gura unui om pe care Dumnezeu l-a randuit sa fie exemplu in toate. Sunt mahnit in sufletul meu cand vad ca in contul Duhului Sfant se pun si asemenea reactii, opinii si pe care unii (printre care si tu) le gasesc de bune doar pentru faptul ca corespund cu dorinta de razbunare si nu pot admite faptul ca altii au alte viziuni, pareri cu privire la lume si viata. Istoria consemneaza faptul ca in jur de 50 de milioane de crestini (alti istorici scriu de 100 de milioane) si-au pierdut viata in timpul Imperiului Roman doar pentru ca si-au "permis" sa creada altceva decat credea restul lumii..pentru asta au platit cu viata, dar nici unul nu si-a permis sa comenteze ceva rau de religia romanilor. Vrei sa mai discutam despre DUHUL SFANT? Refuz sa cred ca DUHUL SFANT a fost CEL care l-a indemnat pe Pr. Vasile si pe altii sa scrie ceea ce tu gasesti de bun. Uneori uitam sa mai fim oameni si sa ne respectam reciproc..si mai stiu ca daca Biblia pe care o citesti nu te face mai bun, nu te apropie de DUMNEZEU, atunci cu siguranta te face mai rau, mai crud si mai razbunator..
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce legatura are jertfa mucenicilor de pe vremea romanilor ,care si ei imbratisasera candva religia prigonitorilor lor cu critica adusa acestor rataciti care atrag la pieire si pe cei de neam ortodox?
Acest parinte critica neoprotestantismul ,nu oamenii. Nu vad nimic rau in ceea ce scrie ,mi se pare ca are talent si imaginatie ,sugereaza exact spiritul acestor religii . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Greselile ,nu neaparat lui ii apartin ci persoanei care a publicat textul si trebuia sa verifice.
Si pana la urma ,ce scrie ,scrie bine .Acesti sectanti nu simt duhul sfant ,la ei totul se reduce la o societate de tip consumist si niste predici fade . Cel rau ii tine bine . Mai rau imi pare de cei care s-au lepadat de botezul lui Hristos si au apucat-o pe cai gresite.Si dintre ei unii sunt oameni scoliti ,inteligenti. Probabil ca nu au cunoscut ortodoxia de au fost atat de vulnerabili. Doamne ajuta ! |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Anita..imi pare foarte rau, dar vreau sa-ti amintesc faptul ca spiritul de critica, ura, dusmania - nu are de-a face cu Duhul Sfant si ca atare nu Duhul Sfant inspira pe oameni la asa ceva. Personal cred ca acei oameni care gasesc de bine a critica si a blama alti oameni sau credinta lor (oricare ar fi aia), sunt inspirati de ALT DUH( in nici un caz Sfant).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Psalmi 95 sau 96.5 "Că toți dumnezeii neamurilor sunt diavoli; iar Domnul cerurile a făcut." Deut 32.17 " Mâniatu-Ma intru dumnezei străini. El (Israel) nu lui Dumnezeu i-a adus jertfe ci diavolilor i-a adus" Sau faptul ca nu exista decat un singur Dumnezeu. Iar o astfel de mărturie bulversa intreaga religie păgână. Tot despre credinta păgână îi avertiza biblia pe crestini: Iezechiel 23. 29 "te vor lăsa goală, cu totul goală, și descoperită va fi goliciunea ta cea rușinoasă și desfrânarea ta și pângărirea. 30.Acestea ți se vor face pentru desfrânarea ta cu popoarele, cu idolii cu care te-ai pângărit. " Citat:
Dar de ce nu vă începeți pledoariile pe aici, spunându-ne cati ani v-ați petrecut in cadrul sectelor penticostale și harismatice. Se vede de la o poștă că ați fost bine spălat pe creier de ei. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Ovidiu-s ma simt obligat sa fac cateva precizari in urma a ceeace dvs ati comentat:
a) este singurul cont pe care-l am pe acest forum si niciodata nu am mai intrat sub un alt "nume"; b) nu fac parte din nici o secta (amintita de dvs sau altele); c) am dreptul la a-mi exprima propria-mi parere cu privire la un anumit subiect si daca (din intamplare sau nu) parerea mea nu se potriveste cu cea a dvs sau a altor persoane care posteaza pe acest forum..nu inseamna ca cineva mi-a spalat creierul; d) cand am amintit de martirii care au platit cu viata pentru ceeace au crezut..am dorit sa scot in evidenta ca preocuparea lor majora nu era aceea de a vorbi de rau credinta altora pt ca nu asta era interesul lor. Faptul ca nu au dorit sa se incine idolilor si dumnezeilor pagani, asta nu inseamna ca "au dat o definitie gen Pr. Vasile" credintei altor oameni. Sf. Apostolul Pavel spune: "..nu doresc sa stiu intre voi decat pe Hristos si pe EL rastignit..". Daca dvs credeti ca preocuparea crestinilor este aceea de a blama si a vb de rau alte religii (oricare ar fi ele), te inseli. Crestinismul are menirea de a demonstra oamenilor (in mod special celor ce nu-l cunosc pe Dumnezeu), cine este Iisus Hristos, ce a facut EL pt noi oamenii si faptul ca se va intoarce curand sa dea fiecaruia dupa faptele lui. Am incercat sa ma fac mai explicit |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|