![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nimic nu se compara cu bucuria de a da nastere unui copil, pot sa iti confirme toate cele care sunt mame. nu zic ca e rau sa adopti un copil, dar e tare ciudat cum gandesti. menirea unei femei este in primul rand de a da nastere copiilor.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Responsabilitatea alegerii gresite nu o port decat eu insami,cu toate consecintele care decurg din asta, a fost pur si simplu doar "mareata" mea optiune!! Atat! Cu Dumnezeu inainte! |
|
||||
|
||||
![]()
Eu tai legumele, da' ea face mancarea. Eu aduc banii, ea ii chiverniseste. Cand e de uitat la tv, e loc pentru amandoi. Cand e de facut curatenie, la fel. Orice cuplu se completeaza reciproc, nu? Sau asa ar trebui cel putin...
|
|||
|
|||
![]()
Draga Nume, daca nu ai copiii tai inseamna ca nu ai copii, chiar daca infiezi un milion de copii ai altora. Nu imi propun sa analizez situatia in care femeia nu poate avea copii. In conditii normale, femeia completa este femeia care da nastere cel putin unui copil. Toate greutatile, dificultatile, noptile nedormite, lipsa de bani care de multe ori se simte acut, grijile care parca nu se mai sfarsesc, oboseala care parca nu se mai ostoieste, atentia perpetua asupra fiecarei miscari ale copilasului pentru a preintampina o posibila lovire, curentare, arsura etc., te asigur ca merita. Simti ca traiesti cu adevarat. Pe copilul tau il simti in toata fiinta ta. Pe copilul altuia nu il simti decat ca pe cineva de care trebuie sa ai grija. Este ca si cand ti-ai lua un animalut de casa, de care intr-adevar te atasezi, dar fata de care nu vei avea niciodata ceea ce simti fata de copilul tau, a carui inima bate in tine. Eu sunt tata dar te asigur ca am trait cu intensitate fiecare clipa din viata cipiilor mei pana s-au facut mari si nici acum nu sint deloc indiferent cu toate ca fac eforturi in acest sens pentru ca nu vreau sa fiu cicalitor. Spalam scutece (asa era atunci) cot la cot cu nevasta-mea de ne lua naiba. De multe ori veneam de la serviciu pe la 2 - 3 noaptea si imi gaseam sotia epuizata, mai ales cand ii durea cate ceva. O lasam sa se odihneasca si aveam eu grija de ei pana dimineata cand plecam la serviciu fara sa inchid un ochi. Cand una dintre fetite a facut astm bronsic, dormeam noaptea in genunchi langa patul ei, timp de 5 ani cand, din mila lui Dumnezeu sa insanatosit si ii multumesc lui Dumnezeu si acum pentru mare mila Sa. Sunt doar cateva exemple din viata de parinte, mama sau tata. Te asigur ca toate acestea dau sens vietii. Nu treci degeaba prin lume, fara sa lasi nici o urma. Te rog sa ma ierti ca m-am lansat intr-un discurs atat de lung, dar simt o intensa implicare emotionala cand este vorba de copii. Desigur, tu faci cum vrei.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din pacate am trecut si eu cativa ani cand eram mic prin ceea ce se cheama astm bronsic. Si mult timp n-am stiut ce aveam din cauza unei doctorite incompetente care baga mereu peniciline in mine si ma caza cu lunile in spital crezand ca-s racit, desi eu abia respiram chinuindu-ma inimaginabil, de se auzea si fara stetoscop... In sfarsit, ideea e ca am aflat ulterior ca sunt polialergic si ca trebuie sa ma feresc de anumiti factori care cauzeaza criza (praf, pene, puf, mucegai, polen, acarieni, ciuperci, chiar si mirosul banilor, chiar si rasul prea mult samd). Deci boala este incurabila si latenta acolo undeva in organism si trebuie avuta mare, mare grija la agentii care cauzeaza crizele. Ma gandesc ca s-au efectuat deja testele de rigoare pentru a-i depsita... Doamne ajuta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Of, Ionut, sa te tina Dumnezeu sanatos. Da, am facut testele si a rezultat ca este vorba de praf, iar medicul ne-a spus ca are sanse sa scape cand va ajunge la varsta pubertatii. Exact asa a fost. La 12 ani a disparut totul, pur si simplu. Ne-am minunat. Nu ne venea sa credem. Acum (ieri) a implinit 28 de ani si nu a mai avut nici o problema cu toate ca nu s-a ferit de praf. Multumesc lui Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]()
echilibrul e foarte important in casnicie...
toti isi cauta jumatatea dupa anumite retete predefinite... dar acestea nu se potrivesc niciodata cu ceea ce gasim ulterior... la inceput, ii intalnim, si ne spunem ca e ea sau este el... fericiti, hotaram data nuntii, si trecem pragul... insa, dupa prag, lucrurile se schimba. si de aici depinde de fiecare, ce asteptari are si cat e de hotarat sa lupte pentru a duce casnicia pe un drum comun. daca incepe fiecare sa traga intr-o directie opusa si sa incerce sa-l schimbe, musai, pe partener in ceea ce a crezut ca vede la inceput, totul se poate termina urat. dar daca exista un factor de echilibru acolo (indiferent daca e el sau ea) se poate remedia aproape orice problema. problema copiilor. toti care spun ca nu fac mai mult de un copil din cauza vremurilor grele sunt niste ticalosi egoisti. si imi asum aceasta afirmatie. niste ticalosi care se gandesc numai la fundul lor gras si comod. si o sa-i vad la batranete cand o sa ceara la pisica sau la caine un pahar cu apa si n-o sa aiba cine sa ii serveasca... copilul ori va fi in strainatate, ori departe de casa sau deloc... in fine, nu vreau sa continui pe subiectul acesta. e dureros cat de lasi putem fi uneori... ideea e ca nu scrie pe fruntea nimanui ce fel de om e... nu exista o reteta dupa care sa ne alegem perechea. insa ne putem ruga sa primim un om pe masura, cu care sa ne petrecem restul vietii, cu care sa impartasim bucuriile si tristetile cu aceeasi masura, alaturi de care sa ne putem mantui. daca o sa ne credem mai cu mot decat cel de langa noi, daca uitam ca atat femeia cat si barbatul sufera schimbari trupesti si o sa incepem sa privim cu jind la jose armando si angelina jolie, daca nu intelegem ca dragostea nu se manifesta doar atunci cand ne este bine, daca nu ne calcam voia si mai tacem din cand in cand, chiar daca avem dreptate si poate inca o mie de daca, atunci, cu siguranta, n-o sa gasim niciodata ceea ce cautam. si asta inseamna ca nu cautam ce trebuie sau ca virtutile pe care le cautam sunt definite de reflectia imaginii sufletului nostru. si daca este asa, atunci mai trebuie lucrat la sufletel. sa-l hranim cum si cu ce trebuie. bai fratiorii mei, bai surioarele mele, bucurati-va de momentele simple. viata e simpla. cu toate problemele ei. ce bine e sa ai un suflet acasa care sa-ti zambeasca cand treci pragul usii... sa uiti si sa lasi toate problemele la locul lor, la serviciu, pe strada, oriunde le-ai gasit, iar acasa sa incerci sa vezi de cercul vostru. acolo ai tot ce e mai scump pe lume. si cata vreme ii ai pe ei, familia ta, poate sa vina zece crize... Dumnezeu are grija de toti! sa nu va temeti ca nu e asa. acceptati-va asa cum sunteti. fiecare cu particularitatile sale. daca reusiti acest lucru o sa puteti cuceri chiar si lumea. acasa se oglindeste sufletul vostru peste jumatate si peste copii... si pentru asta trebuie foarte multa dragoste... oare se merita pretul? asta e intrebarea la care trebuie sa va raspundeti... Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Sunt un om agitat , ma consum inutil ptr multe lucruri marunte,pe care nu ar trebui sa le bag in seama....si pana sa ma casatoresc mereu ma intrebam cine o sa ma suporte....dar am gasit jumatatea de care aveam nevoie....un om linistit, calm....este asistent medical dar nu de putine ori am simtit ca e mai degraba "doctorul sufletului meu".....si acum dupa 15ani de casnicie mai sunt nopti in care stam de vorba sau citim impreuna cartile Parintelui Cleopa....nu-mi doresc decat sa mai ajung odata in nordul Moldovei....mai sunt atatea manastiri pe care nu le-am vazut....Doamne ajuta!
"Și Iisus i-a zis:Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău:iată întâia fi cea mai mare poruncă.Iar cea de a doua asemenea cu aceasta:Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine s-ar casatori cu o desfranata ? | windorin | Nunta | 428 | 13.07.2012 14:54:59 |
|