![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In ceea ce priveste experientele de moarte clinica demonstreaza ca sufletul are dupa moarte existenta reala si constiinta de sine chiar daca in lumea protestanta, eretica, diavolul i se poate arata in diferite chipuri. La noi, ortodocsii au experienta vamilor vazduhului in care este oprit de capetenii de demoni aratandui-se diferitele pacate savarsite care nu s-au sters prin spovedanie si cainta, despre care vorbeste si Sf. Pavel.
Faptul ca nu le luati in seama arata a habotnicie si fariseism asa cum e interdictia iehovistilor la transfuzie sanguina nu stiu daca si la voi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Peste tot, unde Sfanta Scriptura vorbeste despre viata vesnica, se refera la viata vesnica pe care o vom mosteni dupa revenirea Domnului Iisus Hristos, inviere si judecata. Cu teoria dvs. minimalizati importanta revenirii Domnului Iisus Hristos, a invierii si a judecatii. De ce sa mai fim inviati, daca moartea, de fapt insemana viata vesnica? De ce sa mai fim judecati daca oricum ne ducem, cand murim, in iad sau in rai? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus, in textul postat de dvs. se foloseste expresia "sufletul care pacatuieste". Nu se spune "sufletul celui care pacatuieste". In concluzie, in aceste versete, Sfanta Scriptura ne explica limpede, ca pacatul nu se "transfera" si persoana care pacatuieste aceea va fi pedepsita. Se vede acest lucru si din versetele care nu mai folosesc termenul de "suflet" ci de "persoana" (se spune, daca "cel rau" se intoarce "va trai"). Versetele pe care le-ati postat nu spun ceea ce dvs. "le fortati" sa spuna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Arati prin asta mandria fariseica ce va caracterizeaza. Cum poate sa fie viata vesnica cu intrerupere de 1900 pana la sute de ani? Ori e vesnica si omul nu va gusta moartea, ori e nevesnica pentru ca are intreruperi mari? De ce scoateti voi din VT ca sufletul omului e inconstient si treceti cu vederea versetele acestea:Pãrintii vostri au mâncat manã în pustie si au murit. 50. Pâinea care se coboarã din cer este aceea din care, dacã mãnâncã cineva, nu moare. Ia zi tu ,,cel vrednic,, ce arata aceste versete? |
|
|||
|
|||
![]()
"Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu stiu; fie în afarã de trup, nu stiu, Dumnezeu stie - a fost rãpit unul ca acesta pânã la al treilea cer.4. Ca a fost rapit in rai si a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului sa le graiasca. " (2 corinteni 12,2-4)
Iata ce inseamna existenta constienta a sufletului in afara trupului . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"FERICITI SI SFINTI SUNT CEI CE AU PARTE DE INTAIA INVIERE! ASUPRA LOR, A DOUA MOARTE NU ARE NICI O PUTERE;"(Apocalipsa 20:6). Dvs. va cramponati de problema aceasta a primei morti, care este un somn, in care noi nu suntem constieni si nu sesizam nici o "intrerupere". Din cauza aceasta nu faceti distinctie intre prima moarte si moartea a doua. Incercati sa intelegeti corect semnificatia celor doua morti (nu am inventat eu termenul ci se gaseste in Sfanta Scriptura). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
32. Iar Eu, cand Ma voi inalta de pe pamant, ii voi trage pe toti la Mine. (Ioan 12,32) Cum ii va trage pe toti, morti, adormiti, amortiti sau cu sufletul viu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cãci dacã credem cã Isus a murit si a înviat, credem si cã Dumnezeu va aduce înapoi împreunã cu Isus pe cei ce au adormit în El.Iatã, în adevãr, ce vã spunem prin Cuvîntul Domnului: NOI CEI VII, care vom rãmîne pînã la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiti.Cãci însusi Domnul, cu un strigãt, cu glasul unui arhanghel si cu trîmbita lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, si întîi VOR INVIA CEI MORTI IN HRISTOS. Apoi, noi cei vii care vom fi rãmas, vom fi rãpiti toti împreunã cu ei, în nori, ca sã întîmpinãm pe Domnul în vãzduh, si astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mîngîiati-vã dar unii pe altii cu aceste cuvinte."(1 Tesaloniceni 4:14-18). Raspunsul la intrebarea dvs. este limpede. Nu este vorba nici de morti, nici de adormiti sau "amortiti" (termenul va apartine). Este vorba de cei vii sau inviati. Se pare ca dvs. credeti ca cei morti au comuniune cu Domnul. Ma intreb daca mai credeti in inviere. Sau vedeti invierea ca pe ceva banal? Se poate si fara, daca tot ne ducem la Domnul dupa ce murim, nu? |
|
|||
|
|||
![]()
De ce nu raspunzi punctual? Cum ii va trage Hristos la El cand se va inalta de pe pamant? Vii sau morti?
,, Iar Eu, cand Ma voi inalta de pe pamant, ii voi trage pe toti la Mine. (Ioan 12,32) Invierea trupului in ziua de apoi e una si alta e sufletul viu dupa moarte care merge la Dumnezeu care l-a dat (Ecleziast 12,7) si merge la judecata: ,,Si precum este randuit oamenilor o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata,,. (Evrei 9,27) 59. Si il bateau cu pietre pe Stefan, care se ruga si zicea: Doamne, Iisuse, primeste duhul meu!(Fapte 7,59) 38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al mortilor, ci al viilor, caci toti traiesc in El. (Luca 20,38) 28. Nu va temeti de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot sa-l ucida; temeti-va mai curand de acela care poate si sufletul si trupul sa le piarda in gheena.(Matei10,28) ,,Se pare ca dvs. credeti ca cei morti au comuniune cu Domnul. Ma intreb daca mai credeti in inviere. Sau vedeti invierea ca pe ceva banal? Se poate si fara, daca tot ne ducem la Domnul dupa ce murim, nu?,, Noi credem in invierea trupurilor dar dupa cum ti-am aratat mai sus, sufletul isi pastreaza constiinta si memoria si va fi judecat in mod particular dupa moarte pentru faptele a caror pricinuitor a fost si trebuie sa astepte si invierea trupului sau, pentru ca sa fie judecat definitiv si sa primeasca rasplata pentru ce a facut cu ajutorul trupului, care s-a supus poruncilor lui, dupa cum spune scriitorul bisericesc Tertulian in sec II |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|