![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sinod? 9 persoane tu numesti sinod?! pff... nici macar ei n-au mai indraznit sa-l numeasca asa.
nu crezi ca este o manipulare faptul ca "cine vrea schimba, cine nu, ramane la cel vechi"? oare de ce Rusia a revenit? eu nu am vazut nicio dovada cum ca celelalte Biserici vor schimba, la un moment dat, calendarul... si chiar daca ar aparea acum, dupa atatia ani, o dovada.. tot mi s-ar parea o absurditate. stii de ce? fiindca inainte de intaiul Sinod Ecumenic (la care au participat SUTE de Sfinti Pariti) crestinii serbau Invierea Domnului la date diferite... iar prima grija a Sfintilor Parinti de la Intaiul Sinod a fost de a stabili data Pastelui pt ca toata lumea s-o serbeze corect, la momentul potrivit. si un grup de 9 persoane ne aburesc spunand ca putem avea orice calendar separandu-ne, astfel, de restul crestinilor? conferinta "pan-ortodoxa" din 1923 (care, apropo, dpdv canonic nu are nicio putere de decizia asupra intregii Ortodoxii) a fost necanonica chiar si pt faptul ca nu a fost precedat de sinoadele locale. de ce? din simplul motiv ca un reprezentant al unei Biserici nu poate vorbi in numele Sfantului Sinod fara ca acesta sa se fi pronuntat. conferinta nu a fost in Duhul Ortodoxiei, deci necanonica, fiindca nu a respectat hotararile si dorinta MULTOR ortodocsi de a mentine acelasi calendar... Sf Ap Pavel ne indeamna sa fim "in acelasi cuget si in aceeasi intelegere". deci de vreme ce SE STIA ca schimbarea calendarului va provoca schisma... vin si intreb... de ce s-a mai efectuat asa-zisa indreptare? oare nu ei sunt vinovati de schisma? fiindca au tinut mai mult la corectitudinea astrelor (care, de fapt, nici nu exista) decat la pacea, linistea si unirea crestinilor? ??? repet: de ce Rusia a revenit? fiindca era canonica schimbarea? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
canoanele, practic, sunt "stalpii Bisericii Ortodoxe". daca ai inlaturat unul pretinzand ca este neimportant, Biserica este in pericol (ba chiar erezie!).
canoanele reprezinta legislatia Bisericii Ortodoxe de Rasarit. la intemeierea lor au participat MII de Sfinti Parinti pe care noi pretindem ca-i cinstim. Sfinti cu o viata duhovniceasca inalta, spre care noi (ar trebui sa) tanjim. a nu respecta canoanele inseamna a nu respecta cuvantul Parintilor.... si implicit a nu mai fi "in acelasi cuget si in aceeasi intelegere". |
|
|||
|
|||
![]()
am spus "pretindem ca-i cinstim" fiindca a cinsti un Sfant nu inseamna doar ai rosti numele, a te mira de faptele sale si a-l lauda pt ceea ce-a facut... ci si a pune in practica povetele, inspirate de Duhul Sfant, pe care ni le-a lasat ca o adevarata comoara duhovniceasca.
|
|
|||
|
|||
![]()
ispita_ta shi emanuel, mai ales Rafael, deafpt se vede ca voi nu cautatzi adevarul ci va faceatzi ca-l cautatzi, shi te rog nu-mi mai rastalmaci vorbele shi afirma ca am zis ca exista schisma in BOR sau ca o constat ci am zis ca voi o semanatzi, osanditzi, acuzatzi, va indreptatzitzi asta facetzi mereu in numele canoniadei "mintzind pentru Mine" poi n-am altceva de facut decat sa ma bucur dar totushi va plang pe voi ca ramanezti incremenitzi in schisma shi va datzi pe langa biserica rusa ca shi cum rasaritul ar fi estul geografic doar, nu, este biserica lui Hristos, Rasaritul al tuturor rasariturilor, BO in ansablul ei, iar voi fiind schismatici vorbitzi in acel duh al rautatzii shi indraptatzirii caci "omul rau nu poate face roade bune", shi nu e vina voastra, ci suntem cu totzii manipulatzi acolo unde suntem robitzi, shi incurcatzi in patimi....
dar noi trei vorbi intre noi dar doar ca nishte linii paralele, eu va zic cum vad eu Adevarul iar voi intzelegetzi ce vretzi voi sa va indreptatzitzi, ca rushii s-au reintors la vechiul calendar este o dovada ca i-au calcat in picioare pe cei care hotarasera altfel punand mai presus vremurile shi astrele decat pe Hristos shi Adevarul, cand trebuiau doar sa restabileasca duratele posturilor, sa treaca adevaratzii sfintzi shi sa tzina sarbatorile shi randuielil, shi nu sa se intoarca la eroare, dar eu nu shtiu sa se fi intors, dar va cred pe voi. V-am spus ca nu paiele din ochii altora va antuiesc ci scoaterea barnei telescopice din ochii proprii va e baiul... dar vorbesc la peretzi, shi ma intreb ce rost are intrucat voi socotitzi BOR drept eretica shi pan_ecumenista shi poate s-or gasi naivi sa va shi creada shi atunci va intreb caror interese slujitzi mintzind in asemenea HALL? daca nu nelinishtea shi incercatzi sa va linishtitzi in alipire de rasarit, de calendar, de canoane, cand v-am spus ca asta e autoindreptatzire shi nicidecum alipirea de Dumnezeu ca sa le plinitzi, shi randuielle shi canoanele shi dreptatea... iar daca imi punetzi inciuni in gura inseamna oare ca eu le-am scris? poi nu poate citi fiecare shi vede ce fel de discutzie am cu voi? cu surzi shi orbi? ca nici macar consecventza shi rezonabilitatea de a nu maslui cuvantul colegului de discutzie nu il avezti shi atunci ce sa continuam? ce sa vorbim de catolici sau panecumenishti shi eretici cand voi suntetzi complet debusolatzi shi pe alte idei shi in alte planuri, suntem ca doua linii paralele shi fiecare ishi indreptatzeshte minciunile... atunci ce cautare de Adevar este asta? sau ai fost fatzarnic Rafael cand tzi-ai pus cu adevarat intrebarile respective? sau tzi-e locul caldicel al inciunii shi mai bine il preferi decat sa vezi ca nu eu te-am mintzit, ci BOSVR se poate sa fie schismatica caci nu este Parintele Cleopa mincinos, dar poate ca e adevarat ca or fi preotzi mai panecumenishti prin Ardeal dar asta nu inseamna schisma ci e ascultarea lor, asha cum precis sunt betzivi, fumatori sau mandrii, oricum eu nu am vazut deci nu prea pot confirma, dar o confirma Hristos deci nu are sens sa ma fac shi sa afirm ca lucrurile ar fi rroz, dar are cine sa-i judece, HRISTOS, shi nu noi, cum eu nu ma incumat sa va judec, shi nici ierarhii voshrii, shi cand am zis ca site-ul ala e vrajeala, am zis pentru ca pe prima pagina se arata canonul shi calendarul, deci auto-indreptatzirea pentru a-i linishti pe credincioshi ca minciunile unora ce practica rebotezarea sau remiruirea sa fie acceptate de naivi shi prin asta sa creada ca BOR ar fi eretica sau pan-ecumenista shi caatare lipsita de HAR... poi cum sa crezi intr-o biserica care ishi spune ortodoxa shi minte despre o alta biserica ortodoxa shi abele sunt romaneshti cica, shi mai au shi eretici pe care ii aproba care instaureaza un duh naluca de gen feminin care face inuni, poi v-am zis e ca shi in cazul mahomed, desanka sau inochenie.... cazuri de inshelari draceshti... voi in loc sa va revenitzi in fire shi sa revenitzi sub BOR shi in comuniune shi asculare va mandritzi in schisma shi va lipitzi de rasarit cu care avetzi comuniune prin poze... poi eu shtiu ca ROCOR este in comuniune cu BORusa shi nu BOSVR caci daca ar fi in comuniune cu ROCOR inseamna ca ar fi RUSA dar e ROMANA shi deci nu este in comuniune shi face jocurile unor interese fie lumeshti fie ale celui rau... Dar a spus nu eu judec, shi nu ma priveshte, ci eu ash dori ca fratzi romani sa revenitzi intai in Adevar shi apoi va va lmina Hristos ce avetzi de facut.... Deci nu va mai indreptatzitzi in sf Maximovici ca acesta este in comuniune cu BOR ca daca nu ma inshel din BOR a luat Harul preotziei shi Apostoliei, dar poate am lacune de memorie... Iar decizia schimbarii calendarului s-a luat la un sinod ecumenic shi au fost toate bisericile ortodoxe sau daca n-au fost shi-au spus pozitzia, decizia fiind indreptarea este acceptabila intrucat se fixeaza dupa ciclicitatea soarelui shi lunii, luminatorii pe care Dumnezeu i-a randuit sa arate vremurile, shi nu s-a acceptat un calendar sau altul ci s-a cautat adevarul shi s-a indreptat mai corect decat catolicii, iar problema cu calendarul este ateizarea shi laicizarea shi lipsa randuielilor shi nevointzelor shi a sfintzilor din ele shi nu atat exactitatea cu astrele caci calibrarea o face lumina Hristica de Pashte... care a mai presus de legile naturii date tot de Creator... dar voi nu pricepetzi, vorbesc in deshert, shi la oameni intaritz in cerbice shi ajung sa shi ma laud eu ca prostul shi sa a indreptatzesc, maniindu-ma, dar nu ma maniu pe voi ci va plang, fiindca suntetzi fratzi romani inshelatzi shi semanatzi schisma gandind ca facetzi un bine lui Hristos, dar Hristos cand a adus dezbinare, a adus cearta shi razboi shi sabie a adus-o intre parinte shi copil ca sa se separe fiecare de rau, de pacate shi patimi, caci despartzirea de rau shi uneltirile shi vicleniile shi naivitatzile shi minciunile duhului rau a cautat Hristos sa ne invetze, aceasta despartzire a pus-o inaintea noastra, iar voi va apucatzi sa ce? ce afirmatzi voi de fapt? shi ce canoane folositzi? ce calendar? Caci sfiintzii noshtrii au folosit canoanele shi au afirmat despre erezie ai BOR shi ai lui Hristos din vechime... shi voi luatzi de la noi shi ne osanditzi pe noi? Cum vine asta? shi va consideratzi romani? creshtini ortodocsi? V-am spus, ce vad in voi este pomul rau care incepe sa faca roade rele caci lacomia adica mancarea, neascultarea shi minciuna sau desfranarea shi osandirea sunt patimi foarte grele... shi ma mir de voi ca nu va venitzi in fire ci va intaritzi tot mai mult in slujirea unor interese pe care a intreb de ce nu incepetzi de acolo sa vedetzi, sa va lamuritzi shi sa va punetzi la punct, de ce nu incepetzi in curtea voastra cu aceasta curatzenie, sau voi atzi facut curat dar au venit nu numai dracul naluciferisp a lui ioanichie ci shi-a mai cheat inca altzi 7 draci ce seamana dezbinare shi minciuna in ograda altora? deci asta am afirmat Rafael, ca atitudinea voastra seamana schisma shi la altzii shi nu ca este schisma in BOR ci eventual este asha cum este slujitorii sunt asha cum ii respectam shi cum ne rugam pentru ei shi cum ni-i pretzuim, dar cine suntetzi voi sa judecatzi slugile altuia? ca sa intaritzi in media pareri false....... shi sa ne batjocuritzi ierarhii ca pe parintele Cleopa sau ierarhul Anania sau chiar Corneanu cat timp nici macar nu s-a luat nici o decizie, voi ii shi vedetzi anatemizati? caterisitzi? Dar daca Hristos ii iarta? sau atzi uitat ce spune sf Vasile Cel Mare care este cel mai Canonic Sfant ca duhovnic poate reduce din canonul dat spre indreptare in functzie de inima shi starea celui ce se indreapta caci nu timpul shi perioada de penitentza mantuieshte doar ci mai degraba starea de revenire, de pocaintza, parerea de rau spre indreptare... nadejdea in Hristos care calca peste toate viperele, scorpionii shi naparparcile... deci cum ascultatzi de canoane daca pe Cel mai Canonic sfant nu-l pricepetzi? CUM? Sa fim serioshi ca nu se poate sa discutam asha doar de placerea de a ne scoate in centrul atentziei shi fara sa ne cutremere nici un pic Adevarul.... ca atunic ma intreb care e diferentza voastra de Padrecory care shti ca lucreaza pentru interesele papei, dar voi pentru ce interese lucratzi ca ale lui Hristos nu prea mi se pare. Bine ar fi sa ma inshel caci toate vin dupa cum lasa Hristos sa fie, dar voia Lui in noi ca sa o facem trebuie sa o cautam permanent shi nu sa ne hazardam la parerea lacomiei de a gasi raul ce se arata printre shtiri caci la chipul spurcat al antihristului ni s-a cerut sa nu cautam ci sa fim cu ochii la CER spre RAIUL lui Dumnezeu. Doamne ajuta sa nu va fi mahnit shi suparat shi nedreptatzit caci avetzi shi voi dreptatea voastra uneori ci sa ne fie cu folos, ca sa luam aminte de la psf Nascatoare de la primi shi a urma a ei folosintza, ca noi nu shtim cum sa ne bucuram shi sa folosim Darul Lui Dumnezeu shi Cuvantul Sau... de SUS de la Parintele Luminilor.... shi de la cele 7 stele pe care El le-a mustrat pentru ca le iubea cu multa caldura shi nectar... :) |
|
|||
|
|||
![]()
fereasca dumnezeu ca nu dracul naluciferisp a lui ioanichie am vrut sa spun ci a lui inochentzie shi erezia lor... ca shi a lui desanka dar ala era de gen masculin shi cu barba asha cum naluca lui inochentzie feminina sau a lui mahomed arhanghel javrail adica o javra pe romaneshte shi totzi se considerau duhul sfant, dar potzi fi Duhul Sfant, catzi atunci cand faci voia lui Hristos, Duhul sfant devi, Una cu Sfanta Treime... shi alta cale nu este caci asha ne-a aratat Hristos, Faca-se Via Ta, Precum in cer asha shi pe Pamant... dar dracul vrea sa ne arate un bine drept rau shi un rau drept bine ca sa ne indreptatzim shi sa ne consideram noi binele shi raul fara sa privim la Hristos shi sfintzi, poi cum o sa va shtitzi pazi de rau ca sa urmatzi binele daca nu privitzi, nu luatzi aminte shi nu urmatzi sfintzilor? Atunci nu-i de mirare ca ne carmuieshte parerile lui glumeail necrutzator al nimicului, arhicon din vazduh ce ne ingamfa asha fara motiv, iubindu-ne nespus dar trupeshte ca sa ne afunde in maica patimii ca doar de acolo nashte tatal minciunii pe fiul faradelegii, adica al mancarii neascultarii shi desfranarii ce se numeshte osandire fara judecata, fara argumente shi dreapta socotintza, ca de "sa nu judecatzi ca sa nu fitzi judecatzi sau cu ce masura masuratzi cu aceea vi se va masura" nici nu poate fi vorba sa o fi auzit... ???:(:(
imi cer iertare daca v-am scarbit, mahnit sau nedreptatzit...:( |
|
|||
|
|||
![]()
vsovi , numai erezii ai scris mai sus ... nici nu are rost sa le mai citesc pe toate ... m-am saturat inca de cand am ajuns la jumatate cu cititul ... tu il faci schismatic pe sfantul ioan maximovici ? apoi sa stii ca par ilie cleopa s-a inselat ... de altfel nu ar fi prima oara cand par ilie cleopa s-a inselat ... prin anul 80 a scris o carte care se voia o proorocie ; in acea carte el a proorocit ca intre anul 1980 si 1990 urma sa fie al treilea razboi mondial si sfarsitul ... si multe amanunte dadea el acolo despre ce si cum se va intampla ... ei , absolut nimic nu s-a implinit ... asa ca mai lasa-ma cu par ilie cleopa ... nu siu ce ai mai scris dar nu am rabdare sa mai citesc caci te ratacesti rau de tot ... daca pentru tine sfantul ioan meximovici este schismatic , atunci eu nu mai am ce sa-ti mai spun ... mai ales acuma cand am venit de la examen si este ora 16 si eu nu am mancat nimic astazi si sunt absolut mort de oboseala ... dar sa stii ca eu am pozele in care se vede ca ps vlasie care apartine de bosvr a slujit cu ierarhii din rocor , la slujba de canonizare a sfantului ioan maximovici ... deci rocor este in comuniune cu bosvr ... asa ca tu si cu par ilie cleopa al tau l-ati facut schismatic pe sfantul ioan maximovici , deci i-ati negat preotia si mantuirea ... parca ati devenit catolici , asa v-ati ratacit de tare daca ati ajuns sa dati sfinti canonizati de bor anatemei ... treaba voastra , dar eu iti zic : bosvr este in comuniune cu rocor si cu sinodul de rezistenta din grecia si nu are cum sa fie o schisma ...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ciudat te manifeswhti, mintzi shi apoi combatzi minciunile taele ca shi cum le-ash fi zis eu... ma mir ca am stat de vorba cu tine, ca ma faci mereu eretic pe mine... shi osandeshti shi izti permitzi sa mintzi shi despre sfintzii noshtri, sau parintzii duhovniceshti... da, eshti obosit shi n-ai intzeles ce am scris shi te complaci in a-tzi reintari opiniile, iar mie sa-mi rescrii ce am zis eu, poi nu mai scrie ce am zis eu daca nici macar nu ai bunul simtz ca oricine care citeshte vede cum le intorci cum ai vrea tu... te iert ca vad ca eshti sarman rau, shi va legatzi de ROCOR cand voi suntetzi BOSVR shi chiar daca au fost pe vremuri in comuniune se poate sa fi cazut intre timp in schisma... tzi-am zis eu ca intrebarile care tzi le-ai pus au fost doar o umila scanteie care s-a stins repede, dar te vei trezi dumneata la vreme potrivita, eu am scris ca sf Maximovici este in comuniune cu BOR shi nu ce afirmi dumneata ca ash fi scris, ma intreb de ce mereu spui ce am scris eu, poi nu se vede? crezi ca nu shtiu citi ce am scris? trebuie sa-mi spui tu ce am scris eu? poi ce ai scris tu ca am scris eu, aia nu am scris nici macar ca shi sens... ci intre ce scriu eu shi ce aratzi dumneata ca pricepi din ce am scris se observa ca este un convertor in minciuna spre ce ai vrea dumneata sa combatzi mereu ca sa-tzi intareshti parerile voastre ca altfel va nelinishtitzi... imi pare rau pentru voi, dar fara Adevar cum vom putea dobandi dragostea curata shi nevicleana? ba chiar daca eshti obosit sau macar maine te rog sa citeshti ce am scris, daca ai bunul simtz de a pastra o discutzie corecta shi sa ne respectam unul pe altul ca sa pricepem macar ce vorbim ca doar n-o sa mintzim mereu unul catre altul ca sa ne indreptatzim... dar putem discuta cu conditzia sa retractezi tot ce ai zis despre Sfintzi shi parintzi shi monahi shi ierarhii noshtrii ortodocsi... pe care te-ai gasit dumneata sa-i faci shi prooroci mincinoshi.... poi cum se poate sa faci astfel de afirmatzii intr-o astfel de nepasare crunta despre ce afirmi.... ma iarta daca te-am suparat.... shi sper ca la examene sa ai mai multa bafta decat cu tratarea minciunii shi adevarului pe forum ca in cazul asta cum am putea noi doi discuta de Adevar?... mai bine sa lasam pe altzii, nu ca ma deranjeaza afirmatziile tale, dar e o discutzie a absurdului... deci nu mai mintzi ca a zis altul ce ai vrea tu sa fi citit pentru ca sa potzi dumneata combate cu manie canonica... lamureshte-te inainte daca nu te insheli, citind corect, shi respectand ce a scris... dar ce vorbesc eu daca dumneata combatzi pe marii duhovnici ai neamului... ca v-a facut schismatici, poi nu el v-a facut ci voi v-atzi facut schismatici ca voi v-atzi rupt de Hristos shi el nu a scris-o ca sa va jigneasca caci nu va jignit... ci el ne-a pazit pe noi... dar shi pe voi... deci pe zi ce trece ma intristezi tot mai tare ca se pare ca.... te lasa sa-tzi revi... shi ma iarta daca te-am obosit shi eu... macar ai facut la examen de-un 5-6 sa treci? sau ???:(:( ca shi eu doar cat sa trec invatzam... dar luam shi note mari... uneori. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ati auzit de Klaus Kenneth? | Daniel777 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 318 | 02.07.2012 08:49:51 |
Am auzit de un film fain! | fratia | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 07.08.2008 20:21:45 |
Ati auzit de ... | eternetyz | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 28.02.2007 16:25:06 |
|