Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2008, 21:52:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oni91
Eu stiu raspunsul la aceasta intrebare:"Nu, batranetea nu este inevitabila.Mai exista si posibilitatea sa mori de tanar;).":D
Atunci eu iti doresc sa-mbatranesti frumos si asta peste50 de ani. Nu ? La 67 incepe treptat sa se instaleze batraneata sau cu ii spune, varsta a 3-a sau mai stiu eu cum. Sper sa te mai gasesc pe forum si atunci !
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 13:44:40
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie
Nu exista celule.
Vad ca ai ceva cu imbatranirea si stiinta. Asadar, ce crezi tu despre imbatranire este o aberatie, si iti argumentez simplu: si sfintii au imbatranit cu trupul, dar nu si cu sufletul, ;) Si dupa cum bine stim in icoane ei sunt reprezentati cu barba alba sau neagra, depinde la ce varsta au murit, ;). Iar sfintii tineri sunt reprezentati tineri cu barba sau fara, depinde cum sunt descrisi.
Asa, acum nu pot intelege ce ai cu stiinta? Pai tu nu te gandesti asa un pic, ca daca nu ar exista celule, asta ar insemna sa nu existe nici trupul nostru. De unde ai tras concluzia asta absurda? Atunci cum de te pot trata medicii cand te duci la ei cu un picior rupt? I-a explica-mi! :D
Ce ar fi ca atunci cand te duci la spital ca ti-ai rupt piciorul, chinuindu-te in acelasi timp cu dureri infernale, doctorul sa iti spuna: "Stimate domnule Traditie, eu nu am cum sa te operez ca sa iti introduc o tija metalica pentru sustinere osoasa pentru ca nu exista celule, prin urmare, daca nu exista celule rezulta ca nu aveti oase in picior, practic nu aveti picior, dar celulele nu sunt numai in osul dumneavoastra rupt, sunt in tot corpul, asadat nici corpul dumneavoastra nu exista pentru ca nu exista celule, in concluzie nu existati, asadar nu am cum sa bandajez piciorul unei persoane inexistente!" :D :D :D
Doamne, mare e gradina Ta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 14:13:40
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Am citit pana la pagina 2 si deja m-am saturat de parerea subiectiva a lui Traditie, care se pare ca este traumatizat saracul, si ii spun saracul pentru ca altfel nu am cum sa-i spun, pentru ca il compatimesc, SINCER.
Nu stiu ce varsta are si orice varsta ar avea, eu nu pot sa cred ca nu exista celule, pentru ca de altfel nu as mai exista nici eu ca organism, iar dumnealui vad ca ii place sa creada fara sa vrea ca totul este ca in arhicunsocutul film MATRIX.
Domnule sau Doamna Traditie, nu va suparati, dar daca nu exista celule, atunci cum de am fost operat eu acum 7 ani de zile de hernie, daca medicii nu aveau cunostintele lor medicale? Si culmea e ca chirurgul a si reusit sa imi "sudeze" pleura la loc. Chiar, oare cum a reusit asta? A fost inselarea diavolului? Dar oare diavolul inseala medici ca acestia sa vindece oameni? Eu stiam ca diavolul nu da inselari pentru a ne vindeca, iara daca a fost asa pana la urma, asta inseamna ca eu m-am inchinat la diavol ca sa ma vindece de hernie? Inseamna ca am facut un mare pacat. Gata, trebuie sa ma duc sa spovedesc asta preotului, ca am fost operat prin inselarea diavolului, eu fiind de acord cu asta.
Sincer eu ma intristez sa aflu ca sunt oameni care interpreteaza religia pana intr-un asa hal, si o duc pana intr-acolo unde limita absurdului deja o da in fatarnicie si fariseism.
Eu nu cred ca Iisus are ceva cu stiinta, ci are ceva cu savantii care o aplica acolo unde nu trebuie si o folosesc spre amagirea oamenilor ca vor trai mai multi ani, etc.
Si totusi Traditie m-a facut sa rad copioc cu afirmatiile dumnealui! :D :D :D
Doamne, si mai mare e gradina TA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 15:35:18
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie
De asemeni în Sfânta Traditie nu exista, din câte stiu, învatatura ca oamenii pot sa ramâna tineri.
ba eu stiu ca exista...
Iisus a spus la un moment dat "Lasati copiii si nu-i opriti sa vina la Mine, ca a unora ca acestia este imparatia cerurilor."

Sfintii Parinti, insuflati de Duhul Sfant, ne invata ca intamplarea a fost simbolica intrucat Mantuitorul nu s-a referit doar la acei oameni care, din punct de vedere biologic, sunt mici... copii; ci la toti oamenii care, din punct de vedere sufleteste, au ramas curati ca niste copii.

in contextul acesta, Sfintii Parinti practic ne indeamna sa ramanem ca niste copii toata viata.. curati la suflet.

dar.. in alt context... Sfintii Parinti compara si pun in contrast intelepciunea tanarului si a batranului (atentie... a tanarului, nu a copilului).
se considera ca tanarul fiind abia la inceput, in floarea vietii, si plin de dorinte de cele mai multe ori necugetate, are o intelepciune mai saraca fata de batran care este trecut prin viata si are suficienta experienta astfel incat sa poata duce o viata de om intelept.
de sigur, nu lipsesc exceptiile... tocmai de aceea ne spun ca putem trai ca niste batrani (intelepti) la 20 de ani sau ca niste tineri la 60..
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 17:23:51
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Prin necugetarea lor, unii tineri uita sa aplice cea ce sustin chiar aici in acest topic, respectul fata de cei ce au ani multi in fata lor.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 22:59:39
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de b00aI
bravo. aplauze. o sa ai o deceptie peste ceva ani. asta clar.

nu le vezi nu exista. clar!

baiete oi fi eu tacanit, dar tu esti stricat la cap.
Puiule, am spre 36 de ani si am un fizic mai putin alterat de timp ca al unuia de 20 de ani. Si lucrurile evolueaza în directia inversa, conditia fizica mi se îmbunatateste permanent, nu evolueaza spre uzura ca la ceilalti.

Depinde ce alegi. Daca vrei sa îmbatrânesti, nu ai decât. Eu prefer sa ramân vesnic de ~17 ani.

Vad ca ai ceva cu imbatranirea si stiinta. Asadar, ce crezi tu despre imbatranire este o aberatie, si iti argumentez simplu: si sfintii au imbatranit cu trupul, dar nu si cu sufletul, Si dupa cum bine stim in icoane ei sunt reprezentati cu barba alba sau neagra, depinde la ce varsta au murit, . Iar sfintii tineri sunt reprezentati tineri cu barba sau fara, depinde cum sunt descrisi.
Asa, acum nu pot intelege ce ai cu stiinta? Pai tu nu te gandesti asa un pic, ca daca nu ar exista celule, asta ar insemna sa nu existe nici trupul nostru. De unde ai tras concluzia asta absurda? Atunci cum de te pot trata medicii cand te duci la ei cu un picior rupt? I-a explica-mi!

Cu medicina am tocmai aceasta: ca e o minciuna care întareste credinta fatalista si falsa a oamenilor în legile firii si asta îi face sa creada ca bolile si batrânetea sunt fenomene ale firii.

Reiau ce am mai zis pe acest topic: avansarea în vârsta aduce la cei mai multi o tocire a functiilor sufletesti, ratiunea, simturile se atrofiaza treptat datorita vietii aplecate spre odihna si placerile materiale. Daca cineva evita aceasta odihna si aceste placeri îsi pastreaza intacte puterile sufletesti dar avansarea în vârsta aduce o acumulare de simtire si memorie care e perceputa ca o povara si este confundata cu batrânetea (a nu se confunda vârsta cu batrânetea, vârsta e pur-si-simplu suma de ani, batrânetea este o uzura a fiintei umane). Todoata, daca omul duce o viata de rugaciune neîncetata, petrecerea în spirit si neatentia acordata trupului aduce un fel de anchilozare a încheieturilor, dar prin constientizarea acestei schimbari efectele nedorite dispar.

Ca Sfintii sunt figurati batrâni, e pentru ca chiar au îmbatrânit, fiindca nu au avut aceasta constiinta a putintei de a ramâne tineri, probabil din iconomia lui Dumnezeu care vroia ca ei sa constituie o autoritate pentru generatiile viitoare de credinciosi.

Trupul exista dar nu e material. Trupul e ansamblul nostru, al fiecaruia, de perceptii si senzatii fizice.

Am citit pana la pagina 2 si deja m-am saturat de parerea subiectiva a lui Traditie, care se pare ca este traumatizat saracul, si ii spun saracul pentru ca altfel nu am cum sa-i spun, pentru ca il compatimesc, SINCER.

Ma simt excelent din toate punctele de vedere si totodata îmi dau seama ce viata anosta are cineva care crede în medicina.

Domnule sau Doamna Traditie, nu va suparati, dar daca nu exista celule, atunci cum de am fost operat eu acum 7 ani de zile de hernie, daca medicii nu aveau cunostintele lor medicale? Si culmea e ca chirurgul a si reusit sa imi "sudeze" pleura la loc.
Sincer eu ma intristez sa aflu ca sunt oameni care interpreteaza religia pana intr-un asa hal, si o duc pana intr-acolo unde limita absurdului deja o da in fatarnicie si fariseism.

Celor care nu iubesc adevarul Dumnezeu le da lucrare de amagire. Tu trebuia, când te-ai ]mbolnavit, sa te cauti la suflet ce probleme ai si daca vindecai problemele sufletesti se vindeca si trupul.

Si totusi Traditie m-a facut sa rad copioc cu afirmatiile dumnealui!
Doamne, si mai mare e gradina TA!

Nu vezi ce sucit gândesti? Un om care vrea sa fie fericit ramânând tânar îl numesti traumatizat iar pe tine care vrei sa îmbatrânesti te consideri normal.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 23:09:45
Dia20_diana Dia20_diana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Prin necugetarea lor, unii tineri uita sa aplice cea ce sustin chiar aici in acest topic, respectul fata de cei ce au ani multi in fata lor.
scuzati-ma de offtopic :) dar eu personal nu stiu cati ani are fiecare de pe forum, ba mai mult dupa unele nickname-uri daca e un el sau o ea :D, poate am putea sa facem ceva, un topic nou unde sa se prezinte fiecare asa pe scurt, sau sa trecem aceste date la semnatura noastra, ma gandesc ca asa ne va fi mai usor sa comunicam unii cu altii si vom stii cum sa ne adresam :rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 23:21:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
scuzati-ma de offtopic :) dar eu personal nu stiu cati ani are fiecare de pe forum, ba mai mult dupa unele nickname-uri daca e un el sau o ea :D, poate am putea sa facem ceva, un topic nou unde sa se prezinte fiecare asa pe scurt, sau sa trecem aceste date la semnatura noastra, ma gandesc ca asa ne va fi mai usor sa comunicam unii cu altii si vom stii cum sa ne adresam :rolleyes:
Fuga repede la generalitati si acolo este un topic pe care l-am reactivat chiar azi intitulat"o altfel de lamurire" si o sa citesti multe si interesante. Dar pe mine nu varsta ma intereseaza, pentru ca, cel putin eu ma simt , gandesc si traiesc tot ca la 19 ani, pe mine ma deranjeaza aroganta, rautatea, inveninarea aiurea. Deci Diana citeste ce ti-am spus. Bucurie !
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 23:32:28
Dia20_diana Dia20_diana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2007
Implicit

multumesc frumos, am observat si eu mai inainte, ma scuzati, obosita de la lucru...
Reply With Quote
Vechi 21.02.2008, 12:07:03
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Pai lasa-te de anturaj si straduie-te pentru desavârsire. Domnul a poruncit sa fim desavârsiti. A crede ca esti desavârsit e mândrie, pacat, dar a nu începe lupta nu e smerenie ci tot pacat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sa alinam batranetea unor batrane greu incercate Alidana Umanitare 0 28.03.2011 23:13:30
Cum privim batranetea Alidana Umanitare 8 03.03.2011 20:12:23