![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Stimabile , tu cunosti termenul "explicatie"??? Se pare ca nu . Te ajut eu.Pe scurt:
EXPLICÁȚIE s. 1. v. lămurire. 2. v. demonstrare. 3. v. comentariu. 4. v. instrucțiuni. 5. v. justificare. 6. v. definiție. Nu ai dat nici o explicatie. Doar ai afirmat ceva ,fara sa explici nimic. Te-ai rezumat sa repeti ceea ce chiar eu am spus pana la un punct. La o intrebare , vad ca te tot feresti sa raspunzi. Daca nu ai raspuns, lasa pe altii. Astfel dai dovada de mai multa intelepciune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta este o fraza formata din trei propozitii. Din cata analiza sintactica mai stiu: 1) Propozitia principala: "In ziua intai a saptamanii (Duminica)fiecare dintre voi sa-si puna deoparte, strangand cat poate" 2)Propozitia circumstantiala de scop, sunordonata propozitiei (1) si regenta in raport cu (3): "ca sa nu se faca strangerea" 3)Propozitia circumstantiala de timp, subordonata propozitiei (2): abia atunci cand voi veni. Enuntul format din propozitiile (2) si (3), din care (3) este subordonata lui (2), este din punct de vedere logic subordonat propozitiei (1), fiind un enunt circumstantial de scop, caracter dat de propozitia principala din acest enunt, anume (2): "ca sa nu se faca strangerea". Deci, acest enunt "ca sa nu se faca strangerea cand sosesc eu" (cum l-ai redat tu mai sus) nu este o avertizare, ci este circumstantial de scop, deci exprima SCOPUL indemnului din propozitia (1): sa se faca punerea deoparte duminica. Deci chiar asta vrea Pavel, sa nu se faca strangerea cand vine el! Daca: A. Pavel indeamna sa puna deoparte ajutoare duminica. B. Pavel enunta SCOPUL indemnului A: acela sa nu se faca strangerea cand vine el. Din A si B se deduce ca Pavel nu are de gand sa vina duminica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Off. ai construit bine pana la un moment dat, si apoi:
"Deci chiar asta vrea Pavel, sa nu se faca strangerea cand vine el! " Tocmai aici e fisura. Rolul afirmatei e inexistent, in momentul in care este "de la sine inteles" ca sosirea este in orice alta zi decat cea a strangerii. Cele doua nu pot sa conincida niciodata. In legatura cu ultima afrimatie, aleg sa nu iti raspund cu aceeasi moneda. Iti spun totusi prieteneste : cand nu ai nimic de spus , abtine-te! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am pus in ghilimele. Asta inseamna altceva decat daca ghilimelele nu ar fi fost puse.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, de unde pana unde e de la sine inteles? Nu e de la sine inteles, ci e concluzia frazei. Care "CELE DOUA"? |
|
|||
|
|||
![]()
Concluzia frazei , pentru ca te incapatanezi sa intelegi ce vrei tu din fraza.
Cat timp iei in considerare cele 2 rugaminti , nu reiese ce spui tu. 1.Strangeti duminica. 2.Ca sa nu se faca strangerea cand sosesc eu. Dar stai, concluzia din ce am zis mai sus este ca eu oricum nu voi sosi duminica!!!???? Oare!!! gabriel, sincer si eu ma mir cum de poti gandi asa. Cand un parinte plecat departe spune copilului sau: "fa curat in casa duminica, ca sa nu faci exact cand sosesc eu", el intelege cumva ca tatal va sosi intr-o cu totul alta zi decat duminica??? Nici tu , in viata ta de zi cu zi nu folosesti exprimarea despre care vorbesti , cu sensul pe care il sustii acum. Dar fiind vorba de duminica in locul sambetei pusa fara nici o baza de oameni , normal ca faci tot posibilul sa sustii ce nu se poate sustine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca orice conluzie, ea nu este enuntata in "problema". Ipotezele sunt: 1) Pavel indeamna sa se faca strangerea duminica. 2) Pavel declara ca scopul acestui indemn este ca strangerea sa nu coincida cu venirea lui. Aceastea doua le cunoastem din text. Concluzia este: 3) Pavel nu intentioneaza sa vina duminica. Asta nu e un enunt din text, ci o conlcuzie. Cred ca din acest motiv nu intelegi. Tu inlocuiesti una dintre ipoteze (2) cu concluzia (3). Normal ca in aceste conditii, a doua ipoteza (2) devine redundanta, nu-si are rostul. Tu ai transformat in ipoteza tocmai concluzia pe care voia s-o combati initial (si anume "Pavel nu intentioneaza sa vina duminica", tu sustinand la inceput tocmai ca Pavel vine duminica). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre cinstirea Maicii Domnului | strajeru | Secte si culte | 415 | 21.01.2013 00:40:58 |
Despre cinstirea Sfintilor | strajeru | Secte si culte | 74 | 07.12.2012 14:39:56 |
Despre cinstirea Sfintei Cruci | strajeru | Secte si culte | 117 | 08.11.2008 08:46:27 |
Despre cinstirea icoanelor | strajeru | Secte si culte | 2 | 14.08.2008 18:06:19 |
Despre cinstirea Sfintei Cruci | strajeru | Secte si culte | 115 | 12.03.2008 02:11:17 |
|