![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar fi o bucurie pentru mine, Alin, sa te cenzurezi putintel cand scrii despre eroii neamului romanesc care s-au jertfit ca, printre altele, noi sa stam acum la taclale despre orice subiect pohtim. Putina decenta, te rog! P.S. Eu ma numar printre cei de care tu ai fi ras astazi. Au suierat gloantele, nu o data, pe langa mine, in 23, 24, 25 la Municipal si am purtat in brate oameni morti prin impuscare, am carat raniti, am stat de vorba cu acestia din urma... Te rog, frate, putina decenta pentru cei din credinta carora ne hranim noi astazi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
a tras in populatiei. Alin cred ca se refera la erou in contexul unui razboi.Problema este ca sa fie un razboi trebuie sa fie doua parti.Trebuie sa existe dusmanul.Ori dusmanul au fost "teroristii" adica o chestie cvasi-metafazica cu o vointa care se materializeaza cand doreste ea in gloante.Apoi "teroristii" cum au venit au si plecat , adica misterios. De cand armata primeste ordine prin televizunea publica ? tu ca soldat ai asculta ordine venite pe un canal public ? Nuuuuuu. De ceeeeeee ? pt ca poate sa fie dezinformareeeee ?! Acei oameni care au murit au fost victimele acele dezinformari. Dar stii de ce trebuie sa fie victime multe si rapid ? Ca sa justifice executia ultrarapida a Ceausestilor ? Dar stii de ce ? Ca sa nu-i dea in gat Ceausescu astfel incat artizanii acelui macel sa poate fura tzara in liniste.Lucru pe care l-au facut de 20 ani incoace. De asta s-a si clasificat dosarul. Ca sa nu iasa la iveala ca armata si-a macelarit propriu popor. coruptie fara corupti, morti fara criminali revolutie fara schimbare de regim, furt fara hoti, etc etc Last edited by Copacel; 27.12.2015 at 20:40:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Copacele, pana ajungi stejar stufos ori salcie pioasa, lasa freamatul frunzisului si asculta la dudul batran:
Gloantele pe care le-am auzit eu veneau din macaralele de pe malul Dambovitei, vis-avis de spitalul Municipal, si din constructia neterminata care mai troneaza si astazi pe acolo... Acele gloante nu erau din dotarea armatei, ci din surse ramase necunoscute. Ele au ciuruit parterul spitalului (acolo unde e azi amfiteatrul si cateva librarii), intr-o noapte, tinta fiind soldatii de la trupele formate ad-hoc sub conducerea unor forte civile subordonate Armatei. Detalii, copacele, detalii pe care nu e locul sa le oferim aici... Un lucru e cert: asupra spitalului s-a tras cel putin 3 zile, pana cand Armata a oganizat o ambuscada despre soarta careia nu am aflat nimic. Exceptind faptul ca din 26 nu a mai tras nimeni asupra noastra si astfel puteam cara linistiti mortii si ranitii pe aleea de la camera de garda a Municipalului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=hOx9Pmx6ntI |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu cred că nicio jertfă nu este în zadar, chiar dacă roadele ei nu sunt cele care gândim noi că ar trebui să fie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe 26 s-au oprit pentru ca dictatorul fusese deja executat si orfanii, drogatii, palestinienii, fundamentalistii pe care nea Nicu ii antrenase sa ne omoare pe noi si-au dat seama ca orice lupta este in zadar. ![]() Plus ca executasera destul foc de acoperire si pentru invazia americanilor din Panama. |
|
||||
|
||||
![]()
Un fragment din articolul ce poate fi citit aici:
„S'ar pune problema: "Constituie moartea lor o jertfa, sau nu?". Dupa parerea mea, da. Jertfa este o daruire care insoteste o renuntare. Acestea sunt cele doua elemente ale unei jertfe. Daca renunti fara sa daruiesti, aceasta nu se cheama jertfa; daca daruiesti fara sa fi renuntat la ceea ce daruiesti, aceasta nu poate fi o jertfa. Asadar, pe de o parte, in mod constient si liber renunti la ceva, ceea ce, in cazul de fata, este tocmai libertatea si viata lor, iar, pe de alta parte, daruiesti, iarasi, libertatea in unele cazuri, viata in altele. Cred ca aceste elemente sunt suficiente pentru ca fapta lor de atunci sa se constituie intr'o jertfa care merita cinstire”
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Potirul durerilor era plin la acea cumpănă de vremi! A luminat atunci în spiritul vostru, tinerilor, un cuvânt unic: „Vom muri și vom fi liberi!”. Nu l-a rostit nimeni în vreo altă țară, în vreo altă revoluție, nici la 1789, nici la 1848, nici în 1917. Voi ați descoperit libertatea în moarte, dar nu în moartea ca moarte, ci în moartea ca jertfă. Așa a fost la început: Jertfa, nu moartea! „Mielul e înjunghiat de la întemeierea lumii” Apocalipsa 13:8. Creația e întemeiată pe jertfă. Păcatul a transformat jertfa în moarte. Dar Hristos a transformat, prin Cruce, moartea în Jertfă, care duce la Ȋnviere – în jertfă rodește învierea. În jertfa voastră a rodit reînvierea neamului. Voi așa ați trăit moartea, ca jertfă; trăind-o așa, moartea murise în voi mai înainte; murise frica, murise sclavia totalitară, murise josnicia materialistă, murise ateismul, murise tot ce omoară viața în duhul ei divin, nemuritor. Jertfa nu e moarte. Jertfa este DA, afirmație originară, început de existență; moartea este NU, este negație, este sfârșit de existență. Cauza jertfei este iubirea, este Dumnezeu; cauza morții este păcatul, este demonul. Jertfa este conștiență; moartea este căderea în inconștiență; jertfa este liberă; „mergând Domnul spre patima cea de bunăvoie…” psalmodiază Biserica în Săptămâna Patimilor; moartea e silnică, nu e liberă, o refuzi; jertfa e vizionară, privește într-un viitor, orizont însorit de Soarele Dreptății; moartea nu privește decât la întunericul cel veșnic; jertfa e profetică, prevestește învierea, un nou început. Veacul celei de-a opta zi a creației. Profeția morții este groapa, căderea. A luminat în voi, martirii, acest înțeles al ofrandei voastre pure, genuine, înțeles că nu muriți, și că, deci, sunteți vii, tot mai vii. Domnul vieții, Iisus Hristos, a zis: „Adevăr, adevăr vă spun vouă: cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci a trecut din moarte la viață” Ioan 5:24. Voi ați trecut la viața de veci. Ați dobândit deplina libertate pentru voi, dar și pentru noi. Din libertatea voastră și noi devenim liberi „de cel rău”. Ȋn martiriu se dezvăluie adevărul fundamental al existenței: starea de oferire spre împlinire. (…) La temelia înnoirii României, la sfârșitul acestui ultim veac al mileniului stă mărturie jertfa voastră, a tuturor. Ferice de neamul care se întemeiază și se înnoiește prin jertfă în numele lui Hristos, Cel care, prin jertfă, ne-a dăruit Ȋnvierea." Pr. Constantin Galeriu
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, fratilor!
Ma tem ca, inconjurat de tot mai multe opinii aberante, cinice, stupide si patologic-interesate in legatura cu jertfa a mii de oameni din acele zile de neuitat, sa nu ajung si eu sa gandesc si sa simt, Doamne fereste, ca unii dintre "romanii" de azi. Sa ajung adica sa imi falsific propria viata, propriile convingeri, propriile idealuri in care am crezut si mai cred impreuna cu altii, tot mai putini... O tara care isi minimalizeaza eroii, ori care ii dispretuieste de-a dreptul sau care pur si simplu ii neaga, e o tara care nu merita sa dainuiasca. Fereasca Dumnezeu! |
|
|||
|
|||
![]() Citat: