Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.03.2015, 09:40:46
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
nu stim cu ce intensitate a plouat atunci
Dar nu stim nici macar DACA a plouat. Nu stiu sa scrie in Biblie despre asa ceva. De unde ideea ca Potop = ploaie ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 21.03.2015 at 09:50:08.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 09:56:47
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar nu stim nici macar DACA a plouat. Nu stiu sa scrie in Biblie despre asa ceva. De unde ideea ca Potop = ploaie ?
Facerea Cap 7, 4:
Caci peste sapte zile Eu voi carsa ploaie pe pamant, patrueci de zile si patruzeci de nopti, si am sa pierd de pe fata pamantului toate fapturile cate am facut.

Deci Biblia descrie ploaie. In realitate....
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 14:09:41
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Te superi daca sar peste argumentele "Totul e posibil cu Dumnezeu?", ca nu cred ca ar fi productiva discutia. Oricum, eu am afirmat ca potopul este imposibil dpdv stiintific, nu supranatural. Supranatural se poate orice.
:) ...nu ar fi productiva discutia...? ...si daca incerci sa cauti explicatii naturale acolo unde s~au intamplat lucruri supranaturale ,ti se pare mai productiva
?

Citat:
Am mai zis, am o viziune deista asupra lumii.
:)...nu ti se pare cam neproductiva aceasta pozitie?...stii ca si dracii sunt deisti,nu?Adica ei cred ca exista Dumnezeu,dar fac ce vor ei...pana la o vreme.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 14:51:42
Wryetui's Avatar
Wryetui Wryetui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
:) ...nu ar fi productiva discutia...? ...si daca incerci sa cauti explicatii naturale acolo unde s~au intamplat lucruri supranaturale ,ti se pare mai productiva
?

:)...nu ti se pare cam neproductiva aceasta pozitie?...stii ca si dracii sunt deisti,nu?Adica ei cred ca exista Dumnezeu,dar fac ce vor ei...pana la o vreme.
Nimic nou, pur si simplu oameni care prefer sa rataceasca singuri decat sa Il gaseasca pe Dumnezeu, si decat sa accepte cuvantul Sau prefer sa accepte nascocirile altor oameni, el nu poate intelege faptul ca poate exista si alte lucruri mai departe de sfera naturala si ca se intampla lucruri supranaturale miscate de o fiinta supranaturala. Evolutionismul este pur si simplu o incercare a oamenilor de a intelege lucrurile fara Dumnezeu, evolutionismul teist este o incercare a oamenilor de a Il reduce pe Dumnezeu la propriile sale limitari mintale omenesti, si asa mai departe...
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 22:09:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Daca ploua continuu, toate raurile a ies din matca, oceanele si marile au tunamiuri, apele subterane ies la suprafata, ar putea f.bine sa fie un potop global si sa distruga tot pamantul locuit de oameni. Sa nu ne imaginam ca oamenii din trecut erau 7,4 bilioane si raspanditi pe tot pamantul.
Uite niste chestii foarte interesante:

Population Growth – How Many Died in Noah’s Flood?
https://biblescienceguy.wordpress.co...n-noahs-flood/

Cifrele (estimative, desigur) ar putea sa surprinda..

Last edited by AlinB; 21.03.2015 at 22:51:57.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 23:26:12
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
Nimic nou, pur si simplu oameni care prefer sa rataceasca singuri decat sa Il gaseasca pe Dumnezeu, si decat sa accepte cuvantul Sau prefer sa accepte nascocirile altor oameni, el nu poate intelege faptul ca poate exista si alte lucruri mai departe de sfera naturala si ca se intampla lucruri supranaturale miscate de o fiinta supranaturala. Evolutionismul este pur si simplu o incercare a oamenilor de a intelege lucrurile fara Dumnezeu, evolutionismul teist este o incercare a oamenilor de a Il reduce pe Dumnezeu la propriile sale limitari mintale omenesti, si asa mai departe...
Cred ca il limitezi pe Dumnezeu la gandirea oamenilor de acum 3500 de ani, la fel cum eu il limitez la gandirea prezenta. Cred ca prefer a doua varianta, deoarece permite imbunatatiri.

Citat:
?
Nu mi se pare productiva, deoarece nimeni nu stie daca s-a intamplat vreodata ceva supranatural.

Citat:
Stii ce inseamna deist? Da-i un google.

Last edited by abaaaabbbb63; 21.03.2015 at 23:29:43.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 23:32:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu mi se pare productiva, deoarece nimeni nu stie daca s-a intamplat vreodata ceva supranatural.
Unii stiu :)

Dar stii tu, e ca evolutionismul/crearea universului, nu se supune metodei experimentale de cercetare :)
Vechi 21.03.2015, 23:49:23
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar stii tu, e ca evolutionismul/crearea universului, nu se supune metodei experimentale de cercetare :)
Prima se poate, a doua intr-adevar, nu.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 23:53:15
Wryetui's Avatar
Wryetui Wryetui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Implicit

Nici evolutionismul, deoarece inca nu s-a observat evolutia in direct sau pe viu, niciodata actionand. Ceea ce ma face sa ma gandesc daca evolutionismul este macar ceva stiintific, deoarece se contrazice cu stiinta observationala.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2015, 00:32:50
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:
:) ...chiar si cineva cu putina minte poate intelege ca aparitia materiei din nimic este un act supranatural.

Cat despre deism...las~o balta.
Reply With Quote
Răspunde