![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Excelente răspunsuri, Alin B., să-ți fie spre smerenie, nu spre laudă, că nu putem face nimic fără Hristos. Și să-ți dea Dumnezeu sănătate și biruințe întru El, pe mai departe.
Post ușor.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, incerc sa ma gandesc la ortodocsi sarmani, lasati sa traiasca in mizerie. Mai, si nu-mi vine nici un exemplu in minte. Toti sarmanii sunt ingrijiti. In plus, au ramas si fonduri pentru catedrale. Ce viata! Alin, spui multe minciuni. In mod logic, daca ar fi cum zici tu, ar fi o mare prostie. La noi, se fac excluderi daca omul incalca anumite reguli ale lui Hristos. Ce rost are sa momesti un om, facand cheltuieli, pentru ca apoi sa-l excluzi. Singurele conditii pentru a intra in biserica adventista este sa cunosti bine Sfanta Scriptura (se face cam 6 luni de pregatire, inainte de botez),sa te lepezi de practici lumesti (alcool, tutun, etc) sa cunosti convingerile adventiste si sa fii de acord cu ele. Altfel, esti liber sa vii la biserica (avem foarte multi "simpatizanti"), dar nu poti fi membru al comunitatii. Eu am fost respins la prima tentativa de botez. Mai aveam ceva probleme de rezolvat. In biserica adventista nu se fac inregimentari si nu se intra asa simplu. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu chiar asa!Eu la 18 ani eram ateu si il cautam pe Dumnezeu totusi in sufletu meu si in plus cunosteam bine claviatura.Deci eu nu am fost indoctrinat de mic in vreo religie.Am ales liber crestinismul ortodox ca religia ce nu mimeaza ca respecta scriptura ci o urmeaza cu adevarat.Din fericire am o pregatire umanista si si cunosc acceptabil latina,greaca veche si cateva limbi orientale vechi ca unul ce se pregatea spre a deveni arheolog.Si pana adeveni crestin ortodox am fost in contact cu multe grupari religioase ,care m-au curtat pe care le-am studiat liber.Numai ortodoxia crestina nu m-a curtat!Asa ca stiu si unele practici adventiste care nu se prea fac publice dar..tentante pt un novice.De aceea am putut consta usor falsificarile introduse in Biblia lui Cornilescu.Aceasta Biblie falsificata este folosita de adventistii din Romania.Ca atare unul din principiile lui Luther este modificat in practica de adventistii romani si ar suna asa:Sola scriptura spoofed.De altfel adventistii rowenisti din Romania ii considera eretici pe ceilalti adventisti mostenitori ai doctrinei profetesei Helen White,doctrina introdusa in Romania de preotul catolic apostat Mihail Czehovski.
Ajutorarea celor din afara bisericii adventiste nu este o ajutorare in adevaratul sens ci o vanatoare de suflete in scop misionar!daca nu exista interes misionar sau de propaganda adventistii nu acorda ajutorare in afara bisericii.Un alt scop este camataresc:daca cei ajutati intra in biserica adventista si cu sprijin mic au activitate economica rentabila ,10 procente din castigul acestora apartine bisericii adventiste,deci se scoate profit camataresc din aceasta ajutorare externa!
|
|||
|
|||
![]()
La ce te referi? Asta care tine de camatarie sau..?
|
|||
|
|||
![]()
Nu!Tine de unele adunari speciale!dar fiind ceva intern si secret nu doresc sa discut mai mult pt nu afecteaza pe cei de afara!Adventistii insa stiu la ce ma refer si nu ma vor provoca la explicatii!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Ratacitorule si Alin, voi sunteti crestini sau sunteti doua tzatze mincincinoase? Nu prea sunt sigur dupa genul de discutii la care v-ati angajat. |
|
|||
|
|||
![]()
tu incerci sa ma provoci banuind ca nu cunosc bine cultele adventului.Eu zic sate abtii de la provocari pt ca stiu bine ce este acolo.Ca dovada ca stiu cate ceva iti arat aici forma lunga de aserviciului de inchinare pe care multi dintre adventistii de rand nu o stiu,pt cain general se foloseste o forma scurta:
Preludiu muzical Anunțuri Intrarea corului și a pastorilor Doxologie Invocarea prezenței lui Dumnezeu Citirea unui pasaj din Scriptură Imn de laudă Rugăciune Imn sau cântare specială Strângerea darurilor Imn de consacrare Predica Imn Binecuvântarea Rugăciune tăcută, șezând sau în picioare Postludiu muzical. As putea sa explic doar ce fraiereala se face si nu ar fi chiar cel mai grav lucru!Am cantat candva ca organist la adunari adventiste si am fost primit foarte bine.Nu as vrea sa fiu ....obligat sa uit primirea si sa ranesc prin adevar. Stii cum este tradus in romaneste imnul Adeste Fideles?Eu stiu!Nu ma ispiti! In anume situatii exista un raspuns cam asa:voia ta frate dar Dumnezeu te vede!...nu ma obliga ca in alt context si cu alt sens la ispitirea ta sa raspund si eu asa!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|
|||
|
|||
![]()
NU AM VORBIT DE O LITURGHIE ADVENTISTA CI DE FORMA LUNGA A SERVICIULUI DE INCHINARE!Exista si o forma scurta.Astea le gasessti si in cursurile unui Institut Teologic Adventist!Nu exista o liturghie Adventista.Daca vrem un paralelism putem vorbi de o Cina adventista care se face cu paine nedospita si cu suc de struguri nefermentata,si in precedenta de spalarea picioarelor!Eu am vorbit de o adunare de inchinare unde credinciosii doneaza bani in afara de zeciuiala,sume totale care intr-o zi adunate depasesc castigul unui preot ortodox obisnuit din litughie pe un semestru de peste 10 ori cel putin.Daca vrei sa discutam despre Cina!Voi incepe a spune ca la adventistii cei sub cenzura disciplinara nu sunt exclusi de la Cina.De ce? Pt ca Cina este privita de adventisti si ca o slujire harica pt cei infranti de Satan!Ca atare este o mare distanta intre Cina adventista si Euharistia crestin-ortodoxa.Evident,ca atunci cand ies la misiune adventistii evita sistematic sa vorbeasca despre astea si multe altele!Am zis sa nu ispititi!Asa ca fie dupa voia ta frate, dar pacatul sa fie al tau si sa raspunzi in fata fratilor tai pt ce voi dezvalui eu!
Binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul! Last edited by Ratacitorul; 15.03.2015 at 14:36:24. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sumele colectate în comunitate sâmbătă de sâmbătă într-adevăr depășesc cele colectate într-o biserică ortodoxă (chiar parohie mare fiind), însă trebuie să/că știi că acele sume nu intră în buzunarul pastorului local. Cât privește ”excluderea” de la Cină, cred că nu ai înțeles exact despre ce e vorba. Participarea la serviciul public al Cinei Domnului este liberă pentru oricine (adventist, fost adventist, ori ortodox) însă de servit efectiv o fac doar membrii botezați. Nici măcar copiii (nebotezați) adventiștilor nu servesc Cina. Nu este nevoie să te ”ispitesc”, căci poți vorbi liber despre orice aspect al credinței și practicii adventiste fără riscul de a face cine știe ce ”dezvăluiri”. Bineînțeles, respectând adevărul - așa cum îi șade bine oricărui creștin adevărat.
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|