![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu asta era subiectul oricum si cred ca problema a fost clarificata o data cu certificatul de nastere. |
|
||||
|
||||
![]()
Revenind la tema principala a threadului , va anunt ca stirile curg in privinta implicarii bisericii in campania electorala . Cel mai "informat"post Tv. este "prietenul" nostru Pro Tv. care nu scapa nici un prilej in a ne "lauda". Cred ca au totusi o obsesie in cea ce priveste B.O.R. si problemele ei curente .
In fine am gasit ceva cat de cat amuzant : Bacinschi dă bani la biserici în campanie electorală ca să nu-l "afurisească" preoții ![]() Biserica Ștefan cel Mare din Focșani Cinci lăcașe de cult din municipiul Focșani vor primi fonduri de la Primărie din bani publici. În ani electorali, edilii din Focșani sunt darnici cu preoții, dar nu din buzunarul propriu, ci din banii publici, cotizând la greu în pușculița parohiilor din municipiu. Conștient că nu este bine să te pui rău cu cele sfinte, primarul Decebal Bacinschi a preferat varianta să i se poată mulțumi în cadrul slujbelor religioase pentru ajutorul dat bisericii, altfel riscând să se aleagă cu „afurisenia" preoților. Așa se face că în ședința de Consiliul Local de marți după-amiază, au fost pregătite cinci proiecte de hotărâri privind alocarea unor sume de bani către tot atâtea parohii. Cum era de așteptat, cei mai mulți bani, un milion de lei, merg pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă „Cuvioasa Parascheva", banii fiind necesari pentru ridicarea ultimei turle. Alte sume, cuprinse între 15.000 și 20.000 de lei ajung către alte parohii, printre care „Sfânta Mina", „Sfântul Ștefan cel Mare" sau „Buna-Vestire", unde preoții au început lucrări de investiții care acum stagnează din lipsă de bani. Spre exemplu, Parohia „Sf. Ierarh Mucenic Teodosie" a demarat o lucrare de reparare a coperișului bisericii, iar banii alocați de Ministerul Culturii, respectiv 180.000 de lei nu s-au dovedit suficienți pentru finalizarea construcției. Preotul paroh Aurelian Dumitru a pus mâna pe pix și i-a scris primarului că s-ar mulțumi cu 20.000 de lei. Bacinschi, permanent în rugăciunile preoților „În speranța că cererea noastră va fi soluționată favorabil, vă mulțumim anticipat și vă asigurăm de tot respectul nostru, avându-vă permanent în rugăciunile noastre", scrie preotul Aurelian Dumitru în cererea adresată municipalității. Primarul Decebal Bacinschi neagă faptul că măsura alocării de bani este una electorală. „Am dat bani la biserici mereu. Este drept, acum două săptămâni a venit arhiepiscopul Epifanie și m-a rugat să dau bani la bisericile «Sf. Ștefan cel Mare» și «Buna-Vestire». Este vorba de enoriașii noștri. Eu nu fac blat cu preoții ca să mă voteze. Preoții care ne scriu, îi ajutăm. Și părintele care este în cursa electorală cu mine, Petre Petre, poate să ceară bani pentru parohia sa", a declarat primarul Decebal Bacinschi. Focșănenii au păreri diferite când vine vorba de alocarea de fonduri pentru biserici. „Eu o școală nouă nu am văzut în Focșani în ultimii 20 de ani, dar bisericile s-au înmulțit precum ciupercile. Pentru copiii de la clasa pregătitoare nu se găsesc bani de mobilier școlar, în schimb pentru biserici văd că nu sunt probleme", spune Petruța Covaci.
|
|||
|
|||
![]()
Bine ar fi ca, in aceasta saptamana, sa aducem slava lui Dumnezeu pentru ca Biserica noastra exista! Asa cum este ea.
Cati copii avem? Pe cati dintre ei i-am facut preoti? Dar calugari? Sa-l rugam pe Dumnezeu ca, pentru rugaciunile preotilor din Biserica noastra, sa ne ierte pacatele si sa ne oranduiasca niste conducatori iubitori de Dumnezeu. Daca crestinii de rand vor fi mai evlaviosi, din randurile lor se vor ridica preoti si calugari mai evlaviosi. Sa nu fim mai exigenti cu pacatele slujitorilor Bisericii decat cu marile pacate ale celor din lume. Pacatul e pacat, indiferent cine l-ar savarsi. Daca tot discutam despre pacate intalnite in cadrul Bisericii, trebuie sa vedem care pacate pun in pericol Ortodoxia si crestinismul. Pentru un crestin aceasta e important. In acest caz, tacerea e considerata chiar pacat. Dar pentru pacate pe care fiecare si le spovedeste, nu e pacat sa tacem. Si, oricum, e bine sa privim cu mila pe toti cei care gresesc intr-un fel sau altul, luand seama sa nu cadem noi insine in aceeasi ispita sau in alta mai mare! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt bani pentru autoturisme, pentru vile, pentru tzoale si parfumuri, pentru restaurante si terase, pentru tot felul de consumabile, pentru fotbalul (care, sa nu uitam, nu ne desparte de Dumnezeu...) pentru tot. Copiii de la scoala mai pot astepta. Oricum se vor face bussinessmani de succes, nu-i asa? Niste computer, un strop de engleza stalcita, niscaiva pile bune si garla nesimtire, vor fi de ajuns. Iar daca treaba cu preotia va merge tot mai bine, vor fi tot mai multi candidati la Teologie, ca-n vremurile bune, cand o Dacie era prea putin pentru a lua examenul de admitere. A uitat oare cineva ca traim tocmai in Romania? Pe care eu o numesc, in oglinda cu supranumele Americii - "Tara tuturor batjocurilor" sau, mai scurt - "Landul mascaricilor", al caror printz stim bine ce becalie poarta. P.S. Nu gasesc nici un rau in faptul ca se construiesc biserici. Avem nevoie de lacase de cult, in replica la inghetul din perioada ceausismului. Personal insa, daca am de donat un leu, il donez cu bucurie la scoala sau la spital. Nu de cladiri avem nevoie, cred eu, ci de suflete curate inlauntrul lor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Nu spun sa tacem atunci cand vedem ca se petrec lucruri contrare lucrarii pe care trebuie sa o savarseasca Biserica. Dar trebuie sa avem in vedere si ce spune Scriptura - ca vom da seama pentru fiecare cuvant rostit in desert. Viata noastra trebuie sa fie o viata de rugaciune. Sa nu ne oprim doar la a semnala greseli, ci sa ne si rugam pentru indreptarea lor, caci cele ce sunt cu neputinta la om, sunt cu putinta la Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Imi place atitudinea pe care o au adevaratii duhovnici fata de anumite caderi. Ei nu faceau o descriere pe larg a caderilor atunci cand intalneau un om care dorea sa se indrepte. Ii spunea simplu: fa acest lucru. Exista riscul ca atunci cand prezentam caderile, sa smintim sau sa-i fcem pe oameni sa poarte in minte numai aceste caderi.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ciocolota ROM si noul ei aspect | Delirul | Generalitati | 45 | 06.10.2010 05:25:01 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
De ce toate acele activități grotești... ca aspect | Bunl | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 10.01.2010 18:26:35 |
Implicarea sociala a Bisericii | iosif | Despre Biserica Ortodoxa in general | 52 | 05.03.2008 18:10:19 |
politica | nicoletajuravle | Generalitati | 76 | 20.05.2007 18:00:26 |
|