![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
daca stam sa ne gandim, Pavel l-a infruntat pe Petru (Galateni 2:14) atunci cand acesta a comis o greseala, oare, in ziua de astazi, daca vreun papa face ceva eronat, se va gasi vreun "curajos" dintre alti episcopi sau chiar un credincios de rand, care sa-l ia la rost? no way!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand, ar fi constructiv sa realizam cine si cum are autoritatea sa "ia la rost" un ierarh al Bisericii, fie in cadrul Bisericii Catolice, fie in cadrul Bisericii Ortodoxe. Oare in Biserica Ortodoxa un episcop sau un credincios au dreptul sa "ia la rost un alt episcop" ? Oare in Biserica Penticostala un simplu credincios are dreptul sa "ia la rost" un predicator ?! Last edited by MihaiG; 25.04.2012 at 12:23:47. |
|
|||
|
|||
![]()
e doar o presupunere bazata pe faptul ca toti papii au fost alesi pe viata, neexistand procedurile unor revocari din functie, deci daca un papa greseste, oricum nu conteaza deoarece nu va putea fi inlocuit cata vreme este in viata.
|
|
|||
|
|||
![]()
Presupunere gresita. Imprejurarea ca nu poate fi revocat nu are cum sa duca, din punct de vedere logic, la concluzia ca nu poate fi criticat.
Last edited by MihaiG; 25.04.2012 at 12:30:49. |
|
|||
|
|||
![]()
despre nedumeririle mele cand vine vorba de institutia papala, putem continua pana maine; daca papa poarta titlul de "vicarius filii dei", adica "loctiitorul fiului lui Dumnezeu", cum se face ca institutia papala se acrediteaza pe seama unei continuari a primatului petrin??? de ce se face asocierea pana la identificare a lui Iisus Christos cu Petru?? adica ori e loctiitorul lui Iisus ori al lui Petru !
|
|
|||
|
|||
![]()
sau...de ce are papa 3 coroane??? asta cum se poate justifica?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Aici ducem deja discuția în derizoriu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca observi credinta ta este aceeasi cu a oricaruia care are conceptii ecumeniste din orice cult, indiferent cat de ciudat e acel cult. Si e diferita de cea ortodoxa, pe care fara sa stii probabil o si combati. Indirect spui ca sfintii au fost habotnici, neiubitori de oameni, neintelepti, etc. De ce mandria te face sa crezi ca esti mai presus de sfinti? Mai bine zis de ce crezi ca pastorul X, dupa care preiei conceptiile ecumeniste a fost mai intelept si mai sfant decat sfintii Bisericii. Unde in invatatura ortodoxa sau in vreun citat dintr-un sfant se gasesc aceste conceptii gresite? Unii sfinti au spus ca ecumenismul este o erezie, de crezi ca toti s-au inselat? Dai un citat care nu are nicio legatura cu ecumensimul, desi tu il asezi in acest context, se refera la altceva. Eu am dat un raspuns acelui mesaj al ucenicului, dar observi ca pe tine te atrage doar ceea ce se potriveste conceptiilor pe care ti le-ai format, pe locul doi se afla si adevarul. Acum nu mai e vorba de faptul ca nu cunosti, pentru ca numai eu ti-am scris mai multe mesaje explicative, crezi doar ca acea credinta pe care ti-ai format-o e mai buna decat cea ortodoxa. E adevarat ca esti mai tanara si in timp multe se pot schimba si inavata, dar nu e rau sa pui inceput odata si odata, nimeni nu stie ce se va intampla in viitor. Eu la 20 de ani eram ateu, doar de cativa ani sunt credincios. Neoprotestantii nu sunt numiti eretici, si stii si tu cum sunt numiti in ortodoxie. Dar mai ales cultul lor, epntru ca se considera ca acesta are invataturi mai gresite decat simple erezii, sunt mult mai indepartati de ortodoxie. Eretici erau numiti de exemplu monofizitii, care aveau o singura eroare dogmatica, la neoprotestanti totul e schimbat. Dar acestea le stii, ti le-am spus si eu si altii, nu e nicio problema sa crezi altceva, dar vorbeste in nume propriu, nu ca ortodocsii si ortodoxia ar crede acestea. Atrage atentia pasajul: "Nu trebuie sacrificată dragostea pentru adevăr." Toti martirii s-au jertfit pentru adevar, nu e mai bine sa studiezi mai atent ortodoxia direct de la sursa (adica din sursele ortodoxe)? Am observat ca unii din cei ce au conceptii ecumeniste nu au citit din vietile sfintilor. Am fost mai direct de aceasta data pentru ca mesajele pe care ti le-am scris pana acum se pare ca nu au avut absolut niciun efect. Domnul sa te ajute si sa te lumineze sa vezi adevarul! |
|
||||
|
||||
![]()
Catalin, te-ai grabit cu afirmatiile si catalogarea de "viziune ecumenista". Reciteste ultimul pasaj al Laurei si vei intelege la ce s-a referit:
Cred că există două extreme foarte dăunătoare pentru viața noastră spirituală, pentru pelerinajul nostru către Împărăție: relativismul sincretist pe de o parte și, pe de altă parte, habotnicia, intoleranța față de confrații creștini din celelalte confesiuni, care sunt coreligionarii noștri. Intoleranta fata de "erezii", nu trebuie sa conduca la o intoleranta fata de oameni, care e la fel de nociva ca si sincretismul religios (tolerarea/acceptarea "ereziilor" in numele iubirii de oameni) Si a mai ridicat un aspect, cel al „apelativelor” folosite in dialogul interreligios. Chiar daca nu suntem cu totii frati in Hristos, suntem frati in umanitate si tocmai de aceea ar trebui sa fim mai umani si mai buni, sa nu mai apelam la cuvinte ce l-ar putea nedreptati sau care l-ar face sa se simta in inferioritate pe partenerul de dialog. Adresarea cu „ereticule ,sectarule”, nu ajuta la zidirea reciproca si e oarecum nedreapta, pentru ca nimeni nu e „eretic” si nici „sectant” in mod constient, caci asta ar inseamna sa cunoasca Adevarul si sa-l respinga, constient fiind ca alegerea sa (erezia) nu e fundamentata in adevar. Last edited by ioanna; 26.04.2012 at 02:29:39. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O statuie pentru Papa! | Daniel_7 | Biserica Romano-Catolica | 19 | 15.08.2011 18:16:00 |
Papa Benedict contesta Biblia? | dianagroza | Biserica Romano-Catolica | 27 | 05.02.2011 21:07:36 |
Bulgarii si papa | Seraphim7 | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 1 | 12.11.2010 20:06:24 |
Patriarhul Moscovei si Papa | Erethorn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 41 | 29.10.2010 15:20:47 |
Papa Benedict a facut parte din tineretu hitlerist | mihailt | Generalitati | 50 | 18.10.2010 21:35:01 |
|