![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 02.02.2012 at 00:20:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe forum incerc sa fiu obiectiv si la obiect.
In realitate zambesc mai mult, chiar si la o poveste trista uneori pentru ca mai intotdeuna imi vine in minte si o parte buna a lucrurilor. Dar asta se intampla atunci cand e vorba de "uite ce am patit" sau "uite ce se intampla". La capitolul sfaturi cad in acelasi pragmatism, chiar si cand e vorba de o consolare. La tine e cam greu de consolat ceva..esti agresorul si victima in acelasi timp. Mai citeste o data ce ti-am scris, intoarce pe toate partile, deschide si Sf. Scriptura sa vezi daca e asa cum ti-am zis si fa ce e bine si trebuie sa faci ca sa-ti fie tie bine in primul rand, nu cauta vinovati in afara ta. Macar nu de data asta. |
|
|||
|
|||
![]()
Preotii in strainatate din cate stiu nu sunt doar preoti, mai au si o alta slujba pe langa, altfel nu se pot intretine. Asadar timpul loe e mai limitat decat al celor de aici si sunt si mai obositi, ei fac doua munci. Si aici abia are preotul timp sa vina in toata parohia, nu se anunta data si daca nu esti acasa nu mai vine a doua oara. E adevarat, sfintirea casei o putem face si noi cu aghiazma. Altceva e sfestania, e o slujba.
Multi sunt atrasi la neoprotestanti pentru ca vad ca exista o comunitate mai legata, dar cateodata asta e doar la suprafata. Cel mai bine e sa intelegi mai bine invatatura ortodoxa, poti citi de exemplu vietile sfintilor. Foarte multe carti se gasesc pe internet. Primul pas pentru cinea ca sa renunte la ortodoxie e sa mearga la alte culte la slujbele lor. In primul rand in biserica noastra e har si se spune ca vin ingerii la Liturghie. In alte culte nu exista har si la rugaciune e posibil a vina alte duhuri. Apoi in fiecare comunitate cineva strain e primit mai cu atentie si caldura. Si in biserica la noi, daca vine un strain e primit cu atentie, i se da mai mutla importanta. O sa se intample la fel si cu cineva care merge in biserica catolica sau la alt cult, o sa spuna apoi ca ii place mai mult comunitatea aceea, nu ca cea unde erau ortodocsi, care se mai si certau cateodata. Si, ca sa fie in rand cu lumea de acolo o sa se mai si impartaseasca si de acolo s-a cam terminat, nu mia e mult si incepe sa vada ca adevarul de la catolici sau alte culte e mai bun decat la ortodocsi. Asadar primul pas este participarea la slujbele lor, restul vine de la sine. Pe mine de exemplu nu ma preocupa foarte mult de ce face preotul sau ce are, doar cand mai spuen cate ceva gresit in invatatura ma mai gandesc ca a gresit (mai sunt unii preoti filocatolici). In rest preotul in primul rand trebuie sa asigure Sfintele Taine, sa tina slujbele, nu trebuie priviti ca sfinti. La nevoia de socializare se poate sa ai si prieteni din alte culte, nu toti suntem prieteni doar cu cei din biserica unde mergem. |
|
||||
|
||||
![]()
Sophia, ai trecut de raspantie? Cum mai esti?
|
||||
|
||||
![]()
Dar tu , ai trecut ? Cum mai esti ?
|
||||
|
||||
![]()
Vezi tu , glykis , la "raspantie " suntem tot timpul in asta viata , iar cel care se crede cel mai sigur pe el , acela e in deriva totala ! Nu se cade sa punem astfel de intrebari in public , cuiva , caci denota superficialitate in trairi si da o nota pur formala "framantarii " noastre !
Suntem tot timpul la "raspantie" , glykis ! Te rog mult sa meditezi in liniste la ce ti-am spus aici . Noapte buna !
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 05.09.2012 at 21:16:23. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni de care avem mare nevoie in timpurile de acum | Danette | Rugaciuni | 56 | 15.05.2013 02:17:23 |
avem mare nevoie de ajutor!! | alinageo | Umanitare | 5 | 29.02.2012 17:13:18 |
Va rog, avem nevoie de rugaciunile voastre! | Anna Vasilica | Pocainta | 2 | 24.11.2010 21:24:37 |
De ce avem nevoie grabnică acum? | venypad | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 04.03.2009 00:10:11 |
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 17.02.2008 08:36:51 |
|