![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
in alta ordine de idei totul e alegoric, o parabola.. omul a gresit prin mancarea "fructului oprit".. "fructul oprit" era pacatul impotriva caruia Dumnezeu a dat si porunci si instructiuni clare omului prin virtutea "pomului".. omul insa prin "sarpele" care este mandria a nesocotit aceste porunci si a calcat in pacat..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pomul cunostintei "binelui si raului" a fost facut de Dumnezeu, iar Dumnezeu nu poate face nimic rau, El face numai ceea ce este bun si bine. Deci pomul trebuie sa fie bun. Pomul era al cunostineti "binelui si raului". Daca Dumnezeu face numai ceea ce este bun, atunci cine a facut "raul"? Cine a creat "raul" ca apoi sa existe un pom al cunostintei lui? Daca eu fac de exemplu doar masini albe, si apoi zic ca fac si un pom al cunostintei masinilor albe si negre, pai pe cele negre cine le-a facut ca eu sa pot crea pomul? Last edited by Adriana3; 18.02.2011 at 23:33:30. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca primii oameni au fost facuti de Dumnezeu cu intentia de a creste,de a se inmulti si de a stapanii pamantul.Acesta era scopul lor si asta trebuiau ei sa faca.Ei nu au fost facuti desavarsiti din inceput, ci pentru desavarsire.. trebuiau sa se desavarseasca prin ei insusi.. in aceasta privinta au fost instruiti de Dumnezeu... ce sa faca , cum sa faca , ce este bine , ce nu este bine... Dumnezeu le-a pus in fata toate bunatatile si bogatiile.. totusi nu le-a dat tot de-a gata mura in gura... trebuiau sa faca si ei o munca pentru asta... o munca precum gradinaritul.. nu o munca grea, ci o munca usoara, placuta si frumoasa,precum o munca de intretinere... scopul omului a fost acela de a fi un liant intre cer si pamant si de a pastra armonia dintre cer si pamant.. cam in aceasta consta si gradinaritul acesta, in intretinerea a ceea ce Dumnezeu le-a lasat... intretinerea, cresterea,maturizarea si dobandirea desavarsirii.. Diavolul insa rau si invidios din fire si-a pus gand impotriva omului.. fiind cel mai viclean dintre fiarele pamantului cu viclesug a vrut sa-l insele pe om, sa-l atraga catre sine si sa-l faca sa piara.. fiarele acestea ale pamantului sunt ingerii cazuti.. acestia hoinareau sub cer.. si din invidie si rautate, diavolul cel mai siret dintre acesti ingeri s-a gandit sa faca rau oamenilor.. si asa a venit si i-a ispitit pe oameni.. nu stiu exact cu ce, dar cred ca a fost ceva de genul 'oare chiar e pacat asta' , 'oare chiar e rau' , 'oare chiar asa a zis Dumnezeu' ...
Facand o paralela intre Adam si Hristos, pot spune ca ispita diavolului in cazul lui Hristos e cumva similara cu cea a lui Adam.. Pe Hristos ca si pe Adam, diavolul l-a ispitit cu hrana... Asta a fost prima ispita.. A doua a fost cea cu privire la tagaduirea si distorsonarea Cuvantului lui Dumnezeu... In acest fel ii spune si lui Adam.. "Oare asa a zis Dumnezeu.. nu e chiar asa".. , iar a treia ispita a fost cea cu privire la stapanire... diavolul l-a dus pe Hristos si i-a aratat toate bogatiile lumii si i le-a promis lui daca i se inchina.. la fel cred ca l-a amagit si pe Adam.. cu stapanire, vorbindu-i si promitandu-i slava mare... 've-ti fi ca dumnezeu' ... probabil ca aceste cuvinte inseamna mult mai mult... adica ve-ti vi voi insiva Dumnezeu veti avea 'alea , alea , alea , alea si alea' toate minciuni si inselaciuni... le-a aratat o slava mincinoasa si falsa... de fapt toata ispitirea a fost o minciuna si o inselaciune.. pomul cunostiintei binelui si raului, inseamna de fapt cunostiinta pacatului... cunostiinta primilor oameni a raul din interior, adica experimentarea si insusi savarsirea pacatului... iar Dumnezeu i-a instruit inainte cu privire la asta... le-a pus in fata doua cai.. calea vietii si a mortii... primii oamenii daca ar fi urmat calea vietii ar fi consolidat odata pentru totdeauna binecuvantarea pentru intreaga rasa umana si legatura dintre Dumnezeu si om, cer si pamant... Cred ca atunci cerul si pamantul erau in conexiune si omul a fost cel responsabil pentru consolidarea acestei legaturi.. lumea pamanteasca a fost in legatura cu lumea spirituala, oamenii cu ingerii si cu Dumnezeu.. omul trebuia sa petleciuiasca aceasta legatura.. dar prin savarsirea a ceia ce Dumnezeu le-a spus sa nu faca, ei au pierdut aceasta legatura... Daca mancau din pomul vietii binecuvantarea era a lor, dupa cum am zis... se consolidau toate acestea pentru rasa umana.. prin pomul cunostiintei oamenii au cunoscut si savarsit pacatul si au pierdut comuniunea cu Dumnezeu.. |
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Cleopa pe youtube, zice ca serpii erau mari, aveau copite, nu erau papa-lapte cum sunt azi, deci cel mai probabil, ca serpii erau... dinozaurii?!
|
||||
|
||||
![]()
Am recitit primele pagini pana pe la paginile 3,4..
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cristoaseeee....m-ai facut iar sa zambesc, dar e ok , ca tocmai merg la culcare ! Chiar esti amuzant uneori, clujanule..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum insa Dumnezeu a putut sa creeze pomul cunoasterii binelui si raului ca si cum ar fi stiut dinainte ca omul va "orbi", ca va ajunge sa creada ca se poate ascunde de Dumnezeu, sa ajunga sa creada ca Dumnezeu poate lipsi, ca si cum ar fi stiut ca omul va crede ca ar putea exista ceva si in lipsa lui Dumnezeu desi fara de Dumnezeu nimic nu se poate face si exista? Tu ce parere ai? Sfintii au spus ca Dumnezeu stia dinainte ca omul o sa cada, ca Dumnezeu cunostea dinainte pacatul pe care il va face omul, si ca de aceea Iisus stia ca o sa vina pe pamant sa spele pacatele noastre chiar dinainte de caderea lui Adam si a Evei... Acum eu intreb: este asta predestinare? Predestinarea de a gresi?... Tu ce parere ai? :) |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu a creat raul virtual prin liberul arbitru... adica prin optiunea oamenilor si a ingerilor(?) de a se impotrivi lui Dumnezeu si de a nu asculta de el.
Asta cu predestinatia nu am sa raspund... Daca urmaresti posturile mele, ai sa observi ca eu am zis ca pomul cunostiintei binelui si raului nu e un pom real.Deci Dumnezeu nu l-a sadit.Dumnezeu a dat primului om instructiuni si precepte dupa care sa-si ghideze viata.. Din punctul meu de vedere asta e gradina care a fost data omului si pomul cunostiintei reprezinta ceea ce nu trebuiau ei sa faca... Dumnezeu le-a spus toate astea... Si iarasi daca ai fi citit posturile mele, ai fi vazut ca nu e predestinare... daca omul ar fi mancat din pomul vietii in loc de pomul cunostiintei atunci ar fi fost binecuvantat in veac.. In primul rand nu stiu exact la ce se refera sfintii cand zic ca 'Dumnezeu stia' sau care este definitia 'prestiintei'.. Personal cred ca Dumnezeu nu ingaduie sa fim ispititi peste masura. |
![]() |
Tags |
caderea lui a & e, pacatul originar |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Caderea Constantinopolului | cozia | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 03.01.2018 16:22:00 |
200 de ani de la Caderea Bastiliei - 14 iulie | LapetiteMoc | Stiri, actualitati, anunturi | 43 | 16.07.2009 02:22:27 |
Atotstiinta Lui Dumnezeu vs. Crearea si caderea omului | Florin-Ionut | Generalitati | 10 | 06.07.2009 16:25:52 |
LUPTA CU CADEREA IN IMAGINATIE | cozia | Teologie si Stiinta | 9 | 10.12.2007 12:07:37 |
|