Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2010, 13:34:59
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Vorbeam de dovezile materiale ce le gasim in jurul nostru si care te duc la concluzia ca Dumnezeu nu are cum sa existe.
Atunci tu mi-ai spus ca sunt doar aparente inselatoare create de diavol.
A creat diavolul muntii? (doar un exemplu)
Ai înțeles aiurea, eu ți-am dat un citat care arăta că mândria e pricina înșelării și tu ai înțeles cu totul altceva. Ar fi comic, dar să faci astfel de confuzii înseamnă că ești greu rău la înțelegere.
Vechi 21.09.2010, 13:36:21
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

http://saccsiv.wordpress.com/2009/09...-limba-romana/
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 13:38:28
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit Dogma ortodoxa sec VIII d.Hr.: Univers sferic, dinamic si in expansiune univorma.

Citat:
Pana la Grigore Palama in seculul XIV ce sfant a mai vorbit de ele?
Dogma ortodoxa sec VIII d.Hr.: Univers sferic, dinamic si in extindere.
“toți care au spus că cerul este sferic susțin că el se depărtează în chip egal de la Pământ și în sus și în lături și în jos” , iar „cerul este totalitatea zidirilor văzute și nevăzute... și spunem că la facerea universului am primit și facerea cerului, despre care filosofii păgâni, însușindu-și învățătura lui Moise, spun că este o sferă” (Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica, Cartea a II-a, cap 6.)

Scriptura afirma fără echivoc ca planeta Pământ este sferică, vorbind despre „rotundul pământului” (Pildele lui Solomon 8,31). Astfel, Proorocul Isaia ne spune despre Dumnezeu că “El stă în scaun deasupra cercului pământului” (Isaia 40,22).
Universul si tot ceea ce există sunt în Dumnezeu după cum spune și Sf. Pavel că „de la El și prin El și întru El sunt toate”(Romani 11,36.) câte există „căci în El trăim și ne mișcăm și suntem”. (Faptele Apostolilor 17,28.)

Dumnezeu ”a zidit lumea din nimic” (Solomon 11,17) și trebuie să “înțelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din nimic cele ce se văd” (Evrei 11,3) și „cerurile de acum și Pământul sunt ținute prin același Cuvânt” (2 Petru 3,7) al lui Dumnezeu. El este Cel ce a „întemeiat cerurile … El a tras bolta cerului peste fața adâncului*” (Pildele lui Solomon 8,27). Dumnezeu este creatorul a tot ceea ce există, întrucât “Cu Cuvântul Domnului cerurile s-au întărit si cu Duhul gurii Lui toată puterea lor” (Psalmul 32,6). Astfel, Dumnezeu „ține toate cu Cuvântul puterii Sale” (Evrei 1,3).

Creatorul spune “Eu am făcut Pământul și omul de pe el Eu l-am zidit. Eu cu mâinile am întins cerurile și ...dau porunca” (Isaia 45,12.) la tot ceea ce există în Univers, iar ecuațiile științei ne dezvăluie tocmai aceasta ordine “după măsura omenească, care este și a îngerului” (Apocalipsa 21,17.)
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 13:47:26
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Dogma ortodoxa sec VIII d.Hr.: Univers sferic, dinamic si in extindere.
“toți care au spus că cerul este sferic susțin că el se depărtează în chip egal de la Pământ și în sus și în lături și în jos” , iar „cerul este totalitatea zidirilor văzute și nevăzute... și spunem că la facerea universului am primit și facerea cerului, despre care filosofii păgâni, însușindu-și învățătura lui Moise, spun că este o sferă” (Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica, Cartea a II-a, cap 6.)

Scriptura afirma fără echivoc ca planeta Pământ este sferică, vorbind despre „rotundul pământului” (Pildele lui Solomon 8,31). Astfel, Proorocul Isaia ne spune despre Dumnezeu că “El stă în scaun deasupra cercului pământului” (Isaia 40,22).
Universul si tot ceea ce există sunt în Dumnezeu după cum spune și Sf. Pavel că „de la El și prin El și întru El sunt toate”(Romani 11,36.) câte există „căci în El trăim și ne mișcăm și suntem”. (Faptele Apostolilor 17,28.)

Dumnezeu ”a zidit lumea din nimic” (Solomon 11,17) și trebuie să “înțelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din nimic cele ce se văd” (Evrei 11,3) și „cerurile de acum și Pământul sunt ținute prin același Cuvânt” (2 Petru 3,7) al lui Dumnezeu. El este Cel ce a „întemeiat cerurile … El a tras bolta cerului peste fața adâncului*” (Pildele lui Solomon 8,27). Dumnezeu este creatorul a tot ceea ce există, întrucât “Cu Cuvântul Domnului cerurile s-au întărit si cu Duhul gurii Lui toată puterea lor” (Psalmul 32,6). Astfel, Dumnezeu „ține toate cu Cuvântul puterii Sale” (Evrei 1,3).

Creatorul spune “Eu am făcut Pământul și omul de pe el Eu l-am zidit. Eu cu mâinile am întins cerurile și ...dau porunca” (Isaia 45,12.) la tot ceea ce există în Univers, iar ecuațiile științei ne dezvăluie tocmai aceasta ordine “după măsura omenească, care este și a îngerului” (Apocalipsa 21,17.)
era vorba de energiile necreate ...
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 13:50:00
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Ai înțeles aiurea, eu ți-am dat un citat care arăta că mândria e pricina înșelării și tu ai înțeles cu totul altceva. Ar fi comic, dar să faci astfel de confuzii înseamnă că ești greu rău la înțelegere.
Singura ta logica este cea pe care ai si afirmat-o: "trebuie sa crezi in Dumnezeu, impotriva oricarei evidente" - citat din Traditie1.
Asta este logica ta ...
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 13:53:39
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
Singura ta logica este cea pe care ai si afirmat-o: "trebuie sa crezi in Dumnezeu, impotriva oricarei evidente" - citat din Traditie1.
Asta este logica ta ...
Din nou eviți să răspunzi și vii cu atacuri la persoană. Jalnic.
Vechi 21.09.2010, 14:02:20
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Daca eu iti spun ca esti prost, e atac la persoana. Daca iti dovedesc ca esti prost, atunci nu mai e atac la persoana, e caracterizare.
Dumitru ti-a dat un citat in care iti arata ca logica ta e defecta si asta nu e atac la persoana.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 14:03:29
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Atat la persoana?! Cu ce te-am atacat? Cu o afirmatie ce iti apartine?

La ce sa raspund?????????
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 14:03:56
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
era vorba de energiile necreate ...
v-am dat aceste exemple pentru ca sunt mai aproape de stiinta. Scrierile Sfantului Grigorie Palama sunt intr-un limbaj mai "religios" si nu stiu cat de "interesante" sunt pentru dumneavoastra, intrucat va considerati ateu.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 14:09:52
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
v-am dat aceste exemple pentru ca sunt mai aproape de stiinta. Scrierile Sfantului Grigorie Palama sunt intr-un limbaj mai "religios" si nu stiu cat de "interesante" sunt pentru dumneavoastra, intrucat va considerati ateu.
Gabriella a spus "Si apoi, cele mai recente descoperiri stiintifice spun ca la baza materiei este energia. Dar sfintii parinti vorbesc demult despre "energiile necreate" prin care "toate s-au facut"
I-am reamintit ca primul care scris despre aceste energii a fosr Grigore Palama ...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 28.07.2020 23:49:47
O facatorie maghiara C-tin Stiri, actualitati, anunturi 58 07.12.2013 20:08:07
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07