![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Ai înțeles aiurea, eu ți-am dat un citat care arăta că mândria e pricina înșelării și tu ai înțeles cu totul altceva. Ar fi comic, dar să faci astfel de confuzii înseamnă că ești greu rău la înțelegere.
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
“toți care au spus că cerul este sferic susțin că el se depărtează în chip egal de la Pământ și în sus și în lături și în jos” , iar „cerul este totalitatea zidirilor văzute și nevăzute... și spunem că la facerea universului am primit și facerea cerului, despre care filosofii păgâni, însușindu-și învățătura lui Moise, spun că este o sferă” (Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica, Cartea a II-a, cap 6.) Scriptura afirma fără echivoc ca planeta Pământ este sferică, vorbind despre „rotundul pământului” (Pildele lui Solomon 8,31). Astfel, Proorocul Isaia ne spune despre Dumnezeu că “El stă în scaun deasupra cercului pământului” (Isaia 40,22). Universul si tot ceea ce există sunt în Dumnezeu după cum spune și Sf. Pavel că „de la El și prin El și întru El sunt toate”(Romani 11,36.) câte există „căci în El trăim și ne mișcăm și suntem”. (Faptele Apostolilor 17,28.) Dumnezeu ”a zidit lumea din nimic” (Solomon 11,17) și trebuie să “înțelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din nimic cele ce se văd” (Evrei 11,3) și „cerurile de acum și Pământul sunt ținute prin același Cuvânt” (2 Petru 3,7) al lui Dumnezeu. El este Cel ce a „întemeiat cerurile … El a tras bolta cerului peste fața adâncului*” (Pildele lui Solomon 8,27). Dumnezeu este creatorul a tot ceea ce există, întrucât “Cu Cuvântul Domnului cerurile s-au întărit si cu Duhul gurii Lui toată puterea lor” (Psalmul 32,6). Astfel, Dumnezeu „ține toate cu Cuvântul puterii Sale” (Evrei 1,3). Creatorul spune “Eu am făcut Pământul și omul de pe el Eu l-am zidit. Eu cu mâinile am întins cerurile și ...dau porunca” (Isaia 45,12.) la tot ceea ce există în Univers, iar ecuațiile științei ne dezvăluie tocmai aceasta ordine “după măsura omenească, care este și a îngerului” (Apocalipsa 21,17.) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asta este logica ta ... |
|
|||
|
|||
![]()
Din nou eviți să răspunzi și vii cu atacuri la persoană. Jalnic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumitru ti-a dat un citat in care iti arata ca logica ta e defecta si asta nu e atac la persoana. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La ce sa raspund????????? |
|
||||
|
||||
![]()
v-am dat aceste exemple pentru ca sunt mai aproape de stiinta. Scrierile Sfantului Grigorie Palama sunt intr-un limbaj mai "religios" si nu stiu cat de "interesante" sunt pentru dumneavoastra, intrucat va considerati ateu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
I-am reamintit ca primul care scris despre aceste energii a fosr Grigore Palama ... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! | flying | Teologie si Stiinta | 1589 | 28.07.2020 23:49:47 |
O facatorie maghiara | C-tin | Stiri, actualitati, anunturi | 58 | 07.12.2013 20:08:07 |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
|