Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2010, 19:44:48
diana-lorena diana-lorena is offline
Member

Data înregistrării: 16.08.2010
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pisi Vezi mesajul
aici veti gasi intregul articol - http://www.libertatea.ro/stire/nu-du...ng-302191.html

Ce parere aveti despre ideile lui ?
Atei au fost si vor fi..dar si convertiri miraculoase s-au petrecut..asa ca sa nu deznadajduim,fratilor!...eu cred ca nu trebuie sa citim ideile lor ca sa nu ne fie o pricina de ispita...eu personal nu citesc porcarii ateiste,pt ca ,involuntar,ma tulbur...diavolul vine singur cu ispita,nu e nevoie sa mergem noi sa citim astfel de lucruri ca sa fim ispititi.

,,Si nu ne duce pe noi in ispita,ci ne izbaveste de cel viclean. Amin!''
Vechi 05.09.2010, 19:52:54
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de diana-lorena Vezi mesajul
eu personal nu citesc porcarii ateiste,pt ca ,involuntar,ma tulbur...diavolul vine singur cu ispita,nu e nevoie sa mergem noi sa citim astfel de lucruri ca sa fim ispititi.

O atitudine bună, bine că poți, nu am tăria asta. De-aș putea scăpa și eu de aceste ispite ale științei și nu m-aș lăsa purtat de dracu' să mă înfoi în pene printre teorii și visuri științifice fără nici o finalitate, mai ales că am certitudinea că sunt găunoase și nu te sprijină cu absolut nimic în desăvârșirea duhovnicească. Ba, dimpotrivă...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 21:52:20
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,i.calin

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
O atitudine bună, bine că poți, nu am tăria asta. De-aș putea scăpa și eu de aceste ispite ale științei și nu m-aș lăsa purtat de dracu' să mă înfoi în pene printre teorii și visuri științifice fără nici o finalitate, mai ales că am certitudinea că sunt găunoase și nu te sprijină cu absolut nimic în desăvârșirea duhovnicească. Ba, dimpotrivă...
stiinta adevarata nu are cum sa nege existenta creatorului.ceea ce noi numim stiinta sunt de fapt dezvaluiri pe care dumnezeu le face omului.in IOV,dumnezeu ne spune caamantul este rotund si ca este sprijinit pe nimic,ca aerul are greutate.cand a ajuns omul la aceste adevaruri?la timpul si momentul cand a ingaduit dumnezeu.
multe lucruri ne spune tatal ceresc,dar oamenii din cauza necredintei nu pot intelege talcul lor.
ceea ce citesti din stiinta pamanteasca,pune intotdeauna fata in fata cu "asa zice domnul" si-ti vei da seama ce este adevar sau neadevar.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 01:05:43
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de diana-lorena Vezi mesajul
Atei au fost si vor fi..dar si convertiri miraculoase s-au petrecut..asa ca sa nu deznadajduim,fratilor!...eu cred ca nu trebuie sa citim ideile lor ca sa nu ne fie o pricina de ispita...eu personal nu citesc porcarii ateiste,pt ca ,involuntar,ma tulbur...diavolul vine singur cu ispita,nu e nevoie sa mergem noi sa citim astfel de lucruri ca sa fim ispititi.

Nu inteleg fraza asta "nu ne duce pe noi in ispita"...Adica Dumnezeu, are un plan cu noi, sa ne incerce dupa puterile noastre si noi ii spunem "nu ne incerca, esti fraier, nu vezi ca nu putem?".Nu inteleg.Daca ispita face parte din planul divin, cu ce drept ii zic eu lui Dumnezeu "nu ma ispiti"?
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 08:05:14
Scotianul
Guest

Post Pentru Fallen

Ai o explicatie aici> http://www.ioanguradeaur.ro/354/talc...-tatal-nostru/
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 08:28:11
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Nu inteleg fraza asta "nu ne duce pe noi in ispita"...Adica Dumnezeu, are un plan cu noi, sa ne incerce dupa puterile noastre si noi ii spunem "nu ne incerca, esti fraier, nu vezi ca nu putem?".Nu inteleg.Daca ispita face parte din planul divin, cu ce drept ii zic eu lui Dumnezeu "nu ma ispiti"?
Dumnezeu nu ispiteste pe nimeni, caci EL nu are nevoie sa ne incerce ca sa ne cunoasca.
"...pentru că îi cunoștea pe toți.
25. Și pentru că nu avea nevoie să-I mărturisească cineva despre om, căci El însuși cunoștea ce era în om. " Ioan 2,24-25

satane ste cel care ispiteste, mai corect care cere voie lui Dumnezeu ca sa ispiteasca pe om. Omul nu poate iesi din ispitele diavolului fara ajutorul lui Hristos Iisus.
"Și a zis Domnul: Simone, Simone, iată satana v-a cerut să vă cearnă ca pe grâu;
32. Iar Eu M-am rugat pentru tine să nu piară credința ta." Luca 22,31-32

Si in cartea lui Iov vedem foartel clar ca satana este cel care cere voie lui Dumnezeu sa isiteasca pe om si nu poate face nimic mai mult decat ii este ingaduit de Dumnezeu.
"Atunci Domnul a zis către Satan: "De unde vii?" Iar Satan a răspuns Domnului și a zis: "Am dat târcoale pe pământ și m-am plimbat în sus și în jos".
8. Și Domnul a zis către Satan: "Te-ai uitat la robul Meu Iov, că nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană și drept și temător de Dumnezeu și care să se ferească de ce este rău?"
9. Dar Satan a răspuns Domnului și a zis: "Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
10. N-ai făcut Tu gard în jurul lui și în jurul casei lui și în jurul a tot ce este al lui, în toate părțile și ai binecuvântat lucrul mâinilor lui și turmele lui au umplut pământul?
11. Dar ia întinde mâna Ta și atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în față!"
Atunci Domnul a zis către Satan: "Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta". Și Satan a pierit din fața lui Dumnezeu. " Iov 1,7-112

"Și Domnul a zis către Satan: "De unde vii?" Iar Satan a răspuns Domnului și a zis: "Am dat târcoale pe pământ și m-am plimbat în sus și în jos".
3. Și Domnul a zis către Satan: "Ai luat tu seama la robul Meu Iov? Că nu este nici unul ca el pe pământ, fără prihană și drept și temător de Dumnezeu și care să se ferească de ce este rău. El se ține cu putere în statornicia lui și tu M-ai întărâtat pe nedrept împotriva lui ca să-l prăpădesc".
4. Dar Satan a răspuns Domnului și a zis: "Cojoc pentru cojoc! Că tot ce are omul dă pentru viața lui.
5. Dar ia întinde-ți mâna și atinge-Te de osul și de carnea lui! Să vedem dacă nu Te va blestema în față!"
6. Și Domnul a zis către Satan: "Îl dau în puterea ta! Numai nu te atinge de viața lui".
7. Atunci Satan a plecat dinaintea Domnului și a lovit pe Iov cu lepră, din tălpile picioarelor până în creștetul capului.
" Iov2,2-7

NU EXISTA PREDESTINARE! NU DUMNEZEU IMPUNE OMULUI PRIN DESTIN SA FACA ANUMITE FAPTE (BUNE SAU RELE) CI OMUL PRIN RATIUNE ESTE LIBER SA DECIDA CE FAPTE FACE. IN URMA FAPTELOR SAVARSITE (IN MOD LIBER EVIDENT) DUMNEZEU IL JUDECA SI IL RASPLATESTE (CORESPUNZATOR CU VIATA VESNICA IN RAI SAU MOARTE IN IAD). DACA OMUL NU AR FI LIBER SA DECIDA NU AR PUTEA FI JUDECAT!!!

Last edited by Eugen7; 06.09.2010 at 08:35:12.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 08:43:00
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
si daca spun:DUMNEZEU ESTE STIINTA PURA,gresesc?
dpmdv nu cred ca stiinta poate sa infirme existenta lui dumnezeu
Dumnezeu este creatorul stiintei si deci mai presus de stiinta (pura). stiinta nu este fiinta (entitate cu vointa proprie, iubire etc.)

Bineinteles ca stiinta nu poate sa infirme existenta lui Dumnezeu. este ceea ce am afirmat si sustinut succint cu argumente in postarile mele anterioare.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 08:48:22
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ce te face sa crezi ca nu am cautat?
Din moment ce Dumnezeu ofera certitudinea ca orice om il gaseste daca il cauta din toata inima (adica minte treaza unita cu iubire sincera si corecta)... iar dumneavoastra in prezent va declarati ateu, exista doar o variante logica: (pana in prezent) nu ati cautat din toata inima.

“... și Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima voastră”
Ieremia 29,13.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 09:22:31
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
stiinta adevarata nu are cum sa nege existenta creatorului.
Existenta unui creator la modul general nu se poate nega. Existenta unui creator precum zeul biblic este insa alta poveste. Un zeu cu pretentii cum este cel biblic este pur si simplu aberant sa existe. Este la fel de aberant sa inspire o astfel de carte in care sunt multe aberatii dpdv stiintific desi tu pretinzi ca:
Citat:
ceea ce noi numim stiinta sunt de fapt dezvaluiri pe care dumnezeu le face omului.
Ciudat cum religia a distrus stiinta si inca mai incearca s-o distruga. Oamenii stiau ca Pamantul e rotund mult inainte sa fie scris in Biblie si descoperisera asta prin deductii logice. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca acei astronomi nu erau crestini. N-ar fi rau sa afli de ce au ars unii oameni in perioada inchizitiei daca tot ai impresia ca Biblia e un adevar stiintific. Biblia contine multe tampenii si asta arata ca zeul biblic nu exista.
Citat:
in IOV,dumnezeu ne spune caamantul este rotund si ca este sprijinit pe nimic,ca aerul are greutate.cand a ajuns omul la aceste adevaruri?la timpul si momentul cand a ingaduit dumnezeu.
Si in acelasi timp s-a distrat arzandu-i pe rug nu?? Iti bati joc de cei care au suferit cand le-a fost ingaduit sa faca unele descoperiri.
In alta parte a Bibliei Pamantul are colturi si se sprijinea parca pe niste coloane (scuze dar nu stiu citatul exact).
Citat:
multe lucruri ne spune tatal ceresc,dar oamenii din cauza necredintei nu pot intelege talcul lor.
ceea ce citesti din stiinta pamanteasca,pune intotdeauna fata in fata cu "asa zice domnul" si-ti vei da seama ce este adevar sau neadevar.
Daca te uiti doar la niste citate si le interpretezi pana iti iese la calcul ca Biblia contine stiinta te minti singura. Biblia contine cam tot atatea adevaruri cate cunostea si omul din neanderthal. Faptul ca Biblia contine si multe contradictii arata inca o data ca nu este tocmai stiintifica si daca este inspirata de un zeu, atunci vorbim de un zeu amnezic. Ca sa nu mai vorbim de moralitatea cvasiinexistenta a zeului crestin, un alt aspect care il sterge de pe lista fiintelor superioare.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 09:32:28
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Dumnezeu este creatorul stiintei si deci mai presus de stiinta (pura). stiinta nu este fiinta (entitate cu vointa proprie, iubire etc.)
Cum impaci afirmatia de mai sus cu faptul ca religia crestina a distrus civilizatii foarte avansate dpdv stiintific si a ajuns sa conteste acele teorii tocmai pentru ca erau pagane desi existau dovezi in favoarea acestora? Evul mediu nu este tocmai un exemplu care sa-ti sustina afirmatia. Cand religia a fost la putere stiinta a fost arsa pe rug.
La fel au patit si alte religii. Musulmanii erau extrem de avansati in stiinta pana un preot a decretat ca matematica vine de la diavol. Dupa aceasta sustinere a stiintei din partea religiei musulmanii au cam disparut din stiinta (exceptii or mai fi dar nu se compara cu realizarile antice).
Citat:
Bineinteles ca stiinta nu poate sa infirme existenta lui Dumnezeu. este ceea ce am afirmat si sustinut succint cu argumente in postarile mele anterioare.
Stiinta poate in schimb sa infirme existenta unui zeu absurd cum este cel biblic.
Daca Zeul respectiv zice ca a creat totul si are pretentia de fiinta suprema, putea sa nu comita atatea greseli elementare in creatia sa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 122 30.06.2010 19:07:30
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 1 23.06.2010 15:35:14