![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Observa cu atentie ca el foloseste aceleasi metode nationalist-sovine, folosite de nazisti de comunisti, hortisti si care da, nu au legatura cu realitate, dar tinta este alta decit logica si bunul simt al realitatii..la fel ca in fascism scopul acestei propagande este de a zapaci masele si de a le indoctrina spre scopurile mizerabile de care este plina istoria.( fascismul, bolsevismul, maoismul, kimersenismul) |
|
|||
|
|||
![]()
Esti un pic speculant Marius, :))))
Uite-te cu cine sunt populate "acele" state care au pierdut si in care tu ti-ai gasit fericirea si implinirea... si cu cine suntem noi populati si ai sa intelegi ca nu are nici o importanta de ce parte te-ai fi aflat. |
|
||||
|
||||
![]()
"bmd,
Pentru că ați spus că istoricii români sunt părtinitori voi reproduce mărturiile unor străini. Lloyd George, primul ministru al Marii Britanii, adresându-se guvernului român la 21 august 1917 spunea: „...doresc să exprim din partea guvernului britanic profunda noastră admirație pentru curajul eroic și avântul ce l-a dovedit poporul român în timpul unui an de încercări aproape fără seamăn... Reconstituirea armatei române și rezistența îndârjită - rezistență atât de prețioasă pentru cauza comună - pe care această armată o opune dușmanului în acest moment, în condiții de o greutate excepțională, prezintă un exemplu măreț de tărie, pe care libertatea o inspiră unui popor liber.” Generalul german Kurt von Morgen spunea: „Rezistența dușmanului [la Mărășești în 6/19 august 1917], în special a românilor, a fost neobișnuit de dârză și s-a manifestat prin 61 de contraatacuri (pe frontul corpului I de armată german) în decursul celor 14 zile. Ele au condus la lupte la baionetă. Acestea ne-au pricinuit pierderi considerabile.” Istoricul german M. Schwartze spunea în lucrarea Der Grosse Krieg, 1914-1919: „Printr-o rezistență îndârjită opusă unei ofensive bine pregătite și prin numeroase contraatacuri energice, până la lupta corp la corp (...) diviziile române (...) au știut să apere patria lor de o completă cucerire. Luptele de la Focșani și Tg. Ocna (Oituz), sau bătălia de la Mărășești cum îi zic românii, au devenit mândria armatei române în războiul mondial.” Pentru a aprecia obiectiv retragerea noastră din Muntenia și Dobrogea din prima parte a războiului și tratatul de la Buftea din 24 aprilie/7 mai 1918 trebuie să se aibă în vedere că luptam pe trei fronturi cu două imperii și un regat, inamicul dispunând de o superioritate de forțe și material covârșitoare. După părerea mea victoriile noastre de la Mărăști, Mărășești și Oituz, din vara lui 1917, au fost decisive pentru câștigarea războiului de către Antantă. În timpul ultimului război mondial Germania a refuzat sistematic să încheie un tratat de alianță cu noi deși am făcut nenumărate demersuri în acest sens. Pe 23 august 1944 am avut mâinile libere. România n-a trădat pe nimeni. Primiți, vă rog, expresia întregii mele considerațiuni." - Mihail Gh. Bujor (Ghebu) |
|
||||
|
||||
![]()
"ROMÂN ȘI PATRIOT
Să fii român și patriot înseamnă după unii să fii în cel mai rău caz fascist sau comunist și în cel mai bun caz tâmpit congenital rupt de realități, una neexcluzând-o pe cealaltă. Minți „luminate” de la noi cred că România ar fi pe ducă și că n-ar avea decât ce merită. Țară depășită, necivilizată și flecară unde poporul are tupeul să spună Nu când „elitele” spun Da. Mie însă mi-e dragă bătrâna mea țară. Fiică a unei istorii, care nu e nici pe departe plină de eșecuri și umilințe, cum se susține uneori, țara noastră va deveni cu certitudine așa cum o dorim cu toții: prosperă, civilizată, puternică. „În aste mâini mai curge un sânge de roman...” Avem multe de primit de la omenire, dar avem și multe de oferit. Ce? Descoperiri științifice, invenții, opere de artă, sarmale, mici, autoironia, hazul de necaz și o mie de alte lucruri pe care nici măcar nu le bănuim." - Mhail Gh. Bujor (Ghebu) |
|
|||
|
|||
![]()
strabunicu a murit in aceste lupte de care pomenesti tu.
Si mie imi place sa cred ca a fost impuscat in piept. Si mie mi-ar place ca Romania sa fi fost o tara de eroi si mai ales sa fi ramas una. Din pacate realitatea vazuta de mine arata altceva...restul este istorie! |
|
||||
|
||||
![]()
CITATE
"Tatăl și mama noastră, copiii noștri, rudele noastre, prietenii noștri ne sunt scumpi; toată dragostea către ei se contopește și se cuprinde in dragostea de patrie." - Cicero "Față de patrie nu ți-e îngăduit să ai convingeri, ci numai devotament." - N. Iorga "Un singur tril de privighetoare ascultat în Patrie face cât toată muzica italiană." - Grigore Vieru "E oare atât de utopist sau reacționar să-ți declari atașamentul față de valorile patriei?" - Bernadette Chirac "Cei mai buni soldați, în timpul celui de al doilea război mondial, au fost românii." - Waldemar Faber "Istoria s-a făcut în Apus, fără noi, dar datorită sângelui nostru." - Mircea Eliade Culese de Mareș Bogdan |
|
||||
|
||||
![]()
Mobilizatoare vorbe!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
PODOABA CEA MAI ALEASĂ ȘI MAI MÂNDRĂ-NTRE PODOABELE ȚĂRII
"(...) podoaba cea mai aleasă și mai mândră-ntre podoabele țării, este poporul românesc. În sufletu-i larg, nespus de duios, lămurit în focul atâtor suferinți, am găsit izvorul curat al frumoaselor lui cântece și înțelesul istoric al trăiniciei și stăruinții noastre pe acest pământ. În marea lui putere de muncă, de luptă și de răbdare, în mintea lui trează și-n inima lui caldă am găsit sprijinul speranțelor noastre și dezlegarea înaltei chemări a neamului nostru. Îl urmăresc cu gândul de-a lungul veacurilor, îl văd cu pieptul dezvălit în zloată și-n bătălii, muncind ca să plătească dările țării, luptând ca să-și apere pământul, căzând și ridicându-se iar, murind în șes și renăscând în munți, pururea tânăr, pururea mândru, cu toate nevoile ce-au dat să-l răpuie, și mă-ntreb: ce popor a avut pe lume o soartă mai aprigă și mai zbuciumată, ce neam de oameni a stat mai viteaz și mai întreg în fața atâtor dureri! Unde-ar fi ajuns el astăzi dac-ar fi fost lăsat în pace!… “O lacrimă-i tremură-n glas, și graiul lui e un suspin”, zice Michelet vorbind de poporul român." – Alexandru Vlahuță Cules de Mareș Bogdan |
|
||||
|
||||
![]()
DOUĂZECI DE ANI
de maior (r) Tomescu Vasile Noapte se lasă... Peste drum de cazarmă, în parcul cu tei și platani, Stau pe-o bancă un soldat și-o fată frumoasă. Amândoi au douăzeci de ani. Zarea-i senină, Lumina-i slabă pe alei, Pe cer e lună plină, În aer plutește parfum de tei. Cei doi își spun că se iubesc, Ținându-se tandru de mână, Și mii de vorbe dulci își șoptesc Sub clarul de lună. Cazarma e pustie. Regimentul a plecat de mult la război, E undeva la hotar luptând cu vitejie, N-a dat un pas înapoi. Noaptea se lasă... Peste drum de cazarmă, în parcul cu tei și platani, Stă singură pe-o bancă și plânge o fată frumoasă. N-are decât douăzeci de ani. Ceru-i mohorât, O ploaie rece se cerne pe-alei, Nori cenușii plutesc aproape de pământ, Sunt desfrunziți bătrânii tei. Iubitul ei a murit Fără un oftat, fără un suspin. Ajuta un camarad rănit Când l-a secerat un glonte hain. 25 mai 1944 |
|
||||
|
||||
![]()
PANSEURI
"Forța unei națiuni, puterea și bunăstarea sa stă în numărul copiilor ei. Interesele superioare ale patriei sunt limita oricărui drept individual de proprietate, de muncă și de salariu. Atât familia cât și națiunea sunt colectivități naturale și nu rezultatul unei simple convenții. Trebuie să lucrăm ca să ne facem societatea mai bună, nu să ne indignăm că e încă imperfectă și să învinovățim țara de toate relele cu care ne confruntăm. Fără țară, fără neam, fără familie, fără religie am fi simple marionete. Dezrădăcinații sunt cel mai ușor de manipulat și de folosit. Corupția e un instrument de control al unei țări." - Popescu Angela |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! | gadescum | Umanitare | 1 | 24.01.2009 19:48:25 |
|