![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Iubirea si slujirea aproapelui, ca pe tine insuti, la orice ora cand e nevoie, e "tabietul" la care trebuie sa ravnim....
|
|
|
||||
|
||||
|
Tabietul luat ca virtute ! Da , bine ar fi Constantin , sa avem cu totii , tabietul amintit de tine.
|
|||
|
|||
|
Hmm, poate. Fumez de 10 ani, de pe vremea cand eram in Romania, aveam duhovnic si ma spovedeam si impartaseam regulat. Acu na, nu vreau sa dau vina pe preot, Doamne iarta-ma, dar eu i-am spus lui ca fumez si ca , si ca...dar mi-a dat voie la impartasit. Si-atunci creca mi-am creat impresia ca daca preotul 'ma iarta' de fiecare data, de ce m-as lasa? Bine, nici coapta la minte nu eram, copil de 16-17 ani, pe vremea aceea. Poate din acelasi motiv ma lasa sa ma impartasesc...ca eram copil. Habar n-am.
|
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
|
Eu recunosc ca mi-am ridicat tabieturile la rang de cult! Dimineata ma trezesc cu 2 ore mai devreme sa mi le cultiv. Daca stau bine sa ma gandesc m-au ajutat chiar-mi-au impus o anume disciplina care se rasfrange in mai toate activitatile!
|
|
|
||||
|
||||
|
Cu doua ore mai devreme , pentru niste tabieturi , inseamna ca sunt chiar de folos si merita osteneala !
|
|||
|
|||
|
Sa ascult un anumit CD in masina in drum spre munca si sa citesc cate ceva dimineata,la cafea,inainte sa ma apuc sa lucrez.Sa beau o ceasca de ceai verde cu miere inainte de culcare.Si sa maninc,pe cat posibil, pește si salata zilnic.Cam asta mi-a iesit la o analiza sumara.Cred ca mai sunt si altele.
|
|
|
||||
|
||||
|
Tabieturile apar o data cu varsta,de aceea am impresia ca sunt o dovada a maturarii persoanei,chiar a imbatranirii-cele mai multe tabieturi le are un batran,pe cand la un tanar aproape lipsesc.
Eu beau cafea de foarte multi ani,insa niciodata nu ma scol din timp pt a o prepara;ma trezesc doar pt a ma pregati la serviciu,apoi beau cafeaua mai tarziu dupa ce am ajuns la job. Am observat ca unele persoane din familia mea sunt atat de legate de tabieturi incat nu le puteam scoate din casa: oprelisti date de programe de tv preferate,showuri,filme,obiceiul de a te relaxa dupa serviciu in fotoliu-toate acestea te fac un sclav,pe cand interactiunea cu viata de afara,cu oamenii iti dau un sentiment opus,de libertate. Pe altcineva nu o puteam scoate afara din casa in week end deoarece era dependenta de curatenie,ordenie,sterilizat(chiar daca locuia singura),cred ca tine si de anumite "fixisme"cu care o persoana se impovoreaza de-a lungul vietii...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|