Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.10.2008, 19:15:42
Sanyi Sanyi is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2008
Implicit painea si vinul

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Si apoi, cei, carora Iisus le da prima Impartasanie sunt Sf. Apostoli, care au fost cu El si care sfintiti fiind, numai picioarele au trebuit sa li se mai spele. Oare noi ne putem compara in curatie si sfintenie cu Apostolii?!? Nicidecum.
Tocmai de aceea vad necesitatea Sf. Liturghii: pentru ca puterile ceresti sa vina sa sfinteasca ceea ce omul singur nu poate sfinti.
Mihai, intrebarea mea este urmatoarea: Hristos la cina cea de taina a luat painea si a frant-o si le-a dato ucenicilor spunand astfel "Luati, mancati, acesta este Trupul Meu."
Domnul Iisus era inca in viata cand s-a petrecut aceste lucruri, daca El era viu, cum putea imparti trupul si sa-i dea sangele ca sa se bea?

Despre Apostoli pot spune doar atat. Nu erau cu nimica mai buni ca si noi credinciosii Domnului. Petru pe care este zidita Biserica spunea la un momendat "nu-l cunosc pe omul acesta." In privinta ta, ce ar insemna de la un crestin sa afirme aceste cuvinte despre Iisus "nu-L cunosc" se mai poate el numi credincios care asteapta mantuirea prin Iisus?

Cu multumiri.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 06:05:19
easter easter is offline
Banned

Data înregistrării: 26.03.2009
Implicit

Referitor la cina domnului cind o luam credem ca mincam singele domnului si bem singele lui dar eu cred ca cel mai mult conteaza felul cum ne apropiem de cina .ti-ai cercetat viata ?cum te apropii de trupul si singele domnului?cum este viata ta?crezi ca daca preotul o sfinteste tu poti sa te apropii de aceasta cina cum vrei?cine nu se cerceteaza.......isi maninca si bea oasinda.....
Cum poti sa ii faci sectani pe cei de la penticostali,baptisi etc.sti tu care este relatia lor cu dumnezeu?ai studiat tu doctrina lor?pentru mine cel mai mult conteaza relatia mea zilnica cu dumnezeu,eu stiu ca el este tatal meu si eu sunt copilul lui.nu icoanel ,nici preotul nu ne poate mintui ci numai dumnezeu.

Am si eu o intrebare la voi?de ce se boteaza la voi copii mici cind in biblie arata clar ca si isis sa notezat la virsta de aproximativ 32 de ani?ioan botezatorul pe cine boteza in riul iordan? Copiii-nicidecum ci pe oamenii care isi marturiseau pacatele.ce este de fap botezul-marturisirea cu gura a unui cuget curat zice ap.petru.arata-mi un loc in biblie unde arata un botez de copii mici.studiaza biblia,roagate si cere lui dumnezeu sa iti lumineze mintea sa gasesti calea spre cer
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 06:16:06
easter easter is offline
Banned

Implicit Botezul

Ce spune isus ucenicilor cind ii trimite in lume-mergeti in toata lumea si predicati evanghelia la orice faptura,cine crede si se va boteza va fi mintuit iar cine nu va fi osindit.
Gindeste-te bine la acest verset din biblie.
De ce voi va botezati cind sunteti copii mici.o traditie .nu asa spune biblia.poate un copil mic sa creada?nasul nu poate sa marturiseasca pentru tine nicaieri in biblie nu gasesti ce fceti voi.
Cine crede si se va boteza va fi mintuit iar cine nu av fi osindit.
Ce faceti cu acest verset
stai si mediteaza si cheama-l pe isus cel ce a murit pe cruce sa vina si sa iti lumineze el mintea sa intelegi biblia
fara acest botez esti pierdut.vei fi osindit.nimeni nu poate marturisi pentru tine.ioan botezatorul a botezat oameni maturi si nu copii.citeste noul testamen.cind pavel si sila erau in temnita .........cind ei au botezat pe temnicier si toata casa lui.
Ma rog ca dumnezeu sa lumineze orice inima care vine sincer la el.domnul sa va binecuvinteze
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 06:42:29
easter easter is offline
Banned

Implicit Pentru anca miha si iustin

Am citit multe comentarii si vreau sa va spun sincer ca ma rog pentru voi ca dumnezeu sa va lumineze si sa va aduca la pocainta
vei ride stiu ,poi pocaitii.da pocaitii.ce scrie in biblie pocaiti-va si credeti in evanghelie.
Ce inseamna pocainta-sa-ti para rau de tot ce ai facut rau,sa te schimbi,sa te nasti din nou.
Daca nu se naste cineva din apa si din duh cu nici un chip nu va intra in imparatia cerurilor.
Deci daca nu te pocaiesti cu nici un chip nu poti intra in cer.
Apoi inca ceva ze zice in biblie
lata este poarat si larga este cala cre duce la pierzare si multi sunt cei ce merg pe ea
dar-ingusta este poarta strimta este calea si putini sunt cei ce merg pe ea
te intreb tu pe ce cale mergi?pe calea lata unde poti face ce vrei.poti sa bei sa fumezi,sa mergi la disco,sa faci ce vrei tu si la urma mai mergi si te impartasesti cu trupul si singele domnului sau mergi pe calea cea ingusta unde incerci si te lupti zi de zi sa biruiesti ispita.nu vreau sa imi raspunzi mie ci tie personal,vezi pe ce cale mergi si vezi unde este capatul ei
despre noi penticostali si ma bucur ca port acest nume-penticostal inseamna botezat cu duhul sfint-se zice ca suntem ingusti ca nu ne distram sau destrabalam cum se face in lume ca traim o vita retrasa.da ma bucur ca dumnezeu mi-a descoprit calea aceasta ingusta si vreau sa merg pe ea pina voi ajunge la capatul ei-in cer.
Ce scrie in biblie nu poti fi si cu lumea si cu dumnezeu
noi am iesit din lume si nu vrem sa fim ca lume-lumea si pofta lumii vor trece dar a alege sa traiesti pentru dumnezeu si a avea o viata curata departe de murdariile acestei lumi-aceasta imi doresc pentru mine si fam mea.
Am o intrebare ce muzica iti place-ai cintat vreodata vreo cintare lui dumnezeu,ai simtit ca el este stapinul tau si ca inima ta ii apartine lui,cum il cinstesti pe el bind,chefuind,fumind,injurind------.si pe urma mergi ca te iarta popa la spovedania.te inseli
daca nu se naste cineva din apa si dun duh cu nici un chip nu va vedea imparatia lui dumnezeu.apoi ce zice dumnezeu despre casatorie;
casatoria sa fie tinuta in toata cinstea si patul sa fie neintinat
o sa-mi zici acum ,in societatea asta.
Da aceasta inseamna calea ingusta
pastreazate curat altfel vei ajunge in iad si nimeni nu te va scoatae de acolo.citi de la voi implinesc aceasta porunca.nici nu se mai pune problema la voi.te-ai gindit vreodata ca este pacat sau la voi nu prea sunt pacate.multe cupluri traiesc impreuna ani de zile au si copi ,si pe urma merg la biserica si popa ii cununa-ce zici de asta
in biblie scrie --nici curvarii nici preacurvari ----- nu vor intra in imparatia cerurilor.
Deci luati seama cum va apropiati de trupul si singele domnului isus ca sa nu fiti osinditi
si fara o viata sfinta si curata si fara pocainta nu il vom putea vedea pe dumnezeu-in cer .domnul sa va lumineze
salutari celor ce au postat aici de la adventisti
ma bucur ca nu va fost rusine sa il prezentati pe isus pe acest forum
domnul cu voi
pace la toti
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 09:12:06
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de easter Vezi mesajul
Ce spune isus ucenicilor cind ii trimite in lume-mergeti in toata lumea si predicati evanghelia la orice faptura,cine crede si se va boteza va fi mintuit iar cine nu va fi osindit.
Gindeste-te bine la acest verset din biblie.
De ce voi va botezati cind sunteti copii mici.o traditie .nu asa spune biblia.poate un copil mic sa creada?nasul nu poate sa marturiseasca pentru tine nicaieri in biblie nu gasesti ce fceti voi.
Cine crede si se va boteza va fi mintuit iar cine nu av fi osindit.
Ce faceti cu acest verset
stai si mediteaza si cheama-l pe isus cel ce a murit pe cruce sa vina si sa iti lumineze el mintea sa intelegi biblia
fara acest botez esti pierdut.vei fi osindit.nimeni nu poate marturisi pentru tine.ioan botezatorul a botezat oameni maturi si nu copii.citeste noul testamen.cind pavel si sila erau in temnita .........cind ei au botezat pe temnicier si toata casa lui.
Ma rog ca dumnezeu sa lumineze orice inima care vine sincer la el.domnul sa va binecuvinteze
Daca ai fi citit atent ai fi vazut ca apostolii au rebotezat pe cei aveau botezul lui ioan
Vechi 16.12.2009, 21:36:39
bianca_maftei bianca_maftei is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.12.2009
Implicit

sincer nu prea inteleg rostul dezbaterii acestui subiect...Credeam ca dintre toate religiile, ortodoxia este singura care promoveaza toleranta fata de alte religii.Dar spre surprinderea mea nu e asa...Nu am studii in teologie dar cred ca ceea ce promoveaza aceasta religie este in primul rand iubirea pentru apropele, nu criticarea lui.Chiar conteaza cum se spovedeste, cum se impartaseste, daca poarta sau nu batic pe cap? Va veti simti mai impacati sufleteste, veti dormi mai bine noaptea daca veti critica aceste lucruri?
Credinta adevarata, dupa parerea mea inseamna iubire...
Reply With Quote
Vechi 16.12.2009, 22:30:48
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de bianca_maftei Vezi mesajul
sincer nu prea inteleg rostul dezbaterii acestui subiect...Credeam ca dintre toate religiile, ortodoxia este singura care promoveaza toleranta fata de alte religii.Dar spre surprinderea mea nu e asa...Nu am studii in teologie dar cred ca ceea ce promoveaza aceasta religie este in primul rand iubirea pentru apropele, nu criticarea lui.Chiar conteaza cum se spovedeste, cum se impartaseste, daca poarta sau nu batic pe cap? Va veti simti mai impacati sufleteste, veti dormi mai bine noaptea daca veti critica aceste lucruri?
Credinta adevarata, dupa parerea mea inseamna iubire...
Bianca, ortodoxia promoveaza dragostea de aproapele, dar in niciun caz nu promoveaza toleranta fata de alte religii, nici macar toleranta de ortodocsii care sunt ortodocsi doar cu numele. E o mare diferenta intre cele doua.

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 17.11.2010, 10:32:31
s1c2h3m4i5d6t7 s1c2h3m4i5d6t7 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit pr.ARSENIE BOCA-DESPRE SECTARI

http://www.youtube.com/watch?v=34mFlyZ0CDs
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50