|
|
||||
|
||||
Citat:
Și ce vrei să spui prin duhovnic, regele Charles nu poate să se spovedească de vreme ce nu e ortodox.
|
|||
|
|||
Cind a aflat amaritul ca are cancer imediat l-a contactat pe Arhm. Efrem. Ai dreptate stirea nu indica ca ar fi duhovnicul sau ci poate doar un indrumator si prieten.
|
|
||||
|
||||
Păi l-a contactat că știe din auzite și are surse să-i confirme că Ortodoxia este adevărată, dar nu o înțelege el însuși deloc. E cufundat în ecumenisme, vrăjit de sufismul islamic, și orice apucă în confuzia lui duhovnicească. Nu ai cum să înțelegi Ortodoxia dacă nu te-ai împărtășit niciodată, nu te-ai botezat, englezii sunt într-o lungă derivă de 1000 de ani, nici ei nu pot să zică în ce cred darămite să-i înțeleagă pe alții. Religia britanicilor cea mai autentică este utilitarismul.
„Nu e rău televizorul ci e rău ascultătorul dacă rău îl folosește și rău vremea-și cheltuiește” - Părintele Cleopa Last edited by RappY; 22.02.2024 at 03:38:39. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
Eu ii urmaresc mereu discursurile cu foarte mare atentie. Nu l-am auzit niciodata sa faca o salata din religie. Nu a facut nici o aluzie la vre-un Mall Religios asa cum o fac altii. Sa nu uitam ca: El ne cunoaste viitorul nostru( si al lor!) al tuturor in detaliu pe urmatorii 50 de ani, poate pe o perioada si mai lunga, ca pe o insiruire de evenimente care vor urma si daca el,( Dumnezeu stie, au mai fost cazuri in istorie) in inima lui a avut o revelatie( tinuta tot in taina) si s-a convins ca ortodoxia este Calea catre Mantuirea reala nu cea imaginara a altora..., sunt sanse multe ca tot in mare taina tinuta sub 10 lacate si peceti, omul la Mt. Ahtos, sa fi trecut la ortodoxie, mai stii? Nu vom stii niciodata( dar eu am o presimtire), conversie care nu necesita trimbitare, ci poate sa fie tinuta doar intre Dumnezeu, el si Duhovnicul sau si nimeni altcineva. Am vazut intr-un interviu ca avea in camera sa citeva icoane clar ortodoxe foarte frumoase. De ce le-al tine daca nu pentru rugaciuni? Ca doar au arta, Slava Domnului, pe alese daca este sa puna pe pereti. Ce alt motiv ar mai avea sa apeleze la Parintele Efrem daca nu erau amandoi pe aceeasi pagina. Zic si eu...Cu ce l-ar putea ajuta Parintele daca ar fi in lumi paralele? Last edited by cozia; 22.02.2024 at 05:30:47. |
|
|||
|
|||
Citat:
Eu ii urmaresc mereu discursurile cu foarte mare atentie. Nu l-am auzit niciodata sa faca o salata din religie. Nu a facut nici o aluzie la vre-un Mall Religios asa cum o fac altii. Sa nu uitam ca: El ne cunoaste viitorul nostru( si al lor!) al tuturor in detaliu pe urmatorii 50 de ani, poate pe o perioada si mai lunga, ca pe o insiruire de evenimente care vor urma si daca el,( Dumnezeu stie, au mai fost cazuri in istorie) in inima lui a avut o revelatie( tinuta tot in taina) si s-a convins ca ortodoxia este Calea catre Mantuirea reala nu cea imaginara a altora..., sunt sanse multe ca tot in mare taina tinuta sub 10 lacate si peceti, omul la Mt. Ahtos, sa fi trecut la ortodoxie, mai stii? Nu vom stii niciodata( dar eu am o presimtire), conversie care nu necesita trimbitare, ci poate sa fie tinuta doar intre Dumnezeu, el si Duhovnicul sau si nimeni altcineva. Am vazut intr-un interviu ca avea in camera sa citeva icoane clar ortodoxe foarte frumoase. De ce le-al tine daca nu pentru rugaciuni? Ca doar au arta, Slava Domnului, pe alese daca este sa puna pe pereti. Ce alt motiv ar mai avea sa apeleze la Parintele Efrem daca nu erau amandoi pe aceeasi pagina. Zic si eu...Cu ce l-ar putea ajuta Parintele daca ar fi in lumi paralele? PS N-am reusit sa o sterg postarea anterioara. Last edited by cozia; 22.02.2024 at 05:44:18. |
|
|||
|
|||
Citat:
De unde știm că regele britanic nu umblă și prin alte religii la diferiți inițiați ?
|
|||
|
|||
Citat:
Nu-i chiar așa,regele Angliei este ortodox chiar la nivelul genetic, atât din partea tradiției ruse,cât și din partea tradiției grecești.Deci este mai ortodox decât RappY,nu caută ortodoxia așa doar la nivel speculativ. Cum? Simplu, tatăl său este Prințul Filip al Greciei și Danemarcei, născut în Corfu, Grecia.Prințul Andrei al Greciei și Danemarcei este bunicul său,la fel născut în Atena și aici vom intra și în ramura rusă, întrucât acest bunic al sau este fiul lui Olga Constantinovna a Rusiei. Acuma deși atât Filip cât și Andrei nu sunt greci, întrucât se trag din linia daneză via Prusia.Friedrich Wilhelm Leopold fiind fondatorul caselor regale britanice,daneze, norvegiene și grecești. Totuși acești danezi grecizați plus o regină a greciei rusă fac parte din linia ortodoxă a regelui Charles.Deci este și poate fi mai ortodox decât oricare,la fel cum poate fi și anglican prin suveranitate și protestant tot la fel din filiera luterana daneză...
|
||||
|
||||
Citat:
Și ți-am zis este perenialist, de-aia e interesat de religii, inclusiv de Islam. Iar Ortodoxia are cea mai mare credibilitate printre „tradiționaliști spirituali”, asta e evident pentru oricine. Tu n-ai o înțelegere elementară a cuvintelor, rămâi la nihilismele tale de adolescent emotiv blocat în pubertate.
|
|||
|
|||
Citat:
Banuiesc ca il pun sa citeasca, sa recite (in engleza), asa cum am facut-o mai toti pe aici si mai facem ocazional. |
|