Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2016, 12:46:48
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George_90 Vezi mesajul
Sincer mesajul de mai sus ma sperie...eu doar am avut nevoie de niste sfaturi nimic mai mult, parerea mea nu vreau sa se transforme in alte lucruri care, poate, nu sunt valabile in vazul meu, posibil sa fi fost doar un simplu vis si sa il fi interpretat eu gresit dar nu cred ca diavolul ma urmareste,
Mai Sarasaila urmareste pe oricine. Sfinti parinti spuneau ca mintea este podul dracilor.Marii duhovnici spun ca o ispita se poate naste in cateva secunde.
Si stai tu linistit.Ca sunt foarte multi care au avut astfel de vise. Dar daca
le ignori sau nu le dai motiv sa se cuibareasca in mintea ta, ele vin si pleaca
ca pasarile.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2016, 12:56:44
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Sincer mesajul de mai sus ma sperie...eu doar am avut nevoie de niste sfaturi nimic mai mult, parerea mea nu vreau sa se transforme in alte lucruri care, poate, nu sunt valabile in vazul meu, posibil sa fi fost doar un simplu vis si sa il fi interpretat eu gresit dar nu cred ca diavolul ma urmareste, nu am facut rau la nimeni nici cu fapte nici cu gandul mai mult imi dau painea de la gura pentru altii...sincer nu as crede asa ceva insa cred ca trebuie sa iau in calcul toate variantele. Oricum cred ca Dumnezeu se uita intotdeauna in sufletul omului ca pana la urma sufletul ajunge pe lumea cealalta iar pe trup il mananca viermii. Repet, intentia mea a fost doar de a primi niste sfaturi ca pana la urma este bine daca ne ajutam macar asa cu o vorba buna.
De ce sa te sperie ? Asa cum Dumnezeu ne insoteste peste tot asa si Sarsaila face. Tu nu stii ca vem doi ingeri: ingerul pazitor si ingerul lui Satan.
Amandoi ingerii sunt matorii vietii noastre. Cele bune sunt scrise de ingerul pazitor, cele rele sunt scrise de ingerul lui Satan in zapisul tau.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2016, 00:51:48
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2010
Implicit

Citat:
mereu ma rog la EL sa imi arate o cale...sa pot intelege viata. Unii spun ca viata este frumoasa, eu insa traiesc total opusul de vreo 10 ani si cand ma gandesc ma apuca plansul si iar ma rog la El sa ma sprijine moral sa pot trece peste marile greutati pe care le am zi de zi cu mine...uneori tind sa cred ca viata asta pe care o am nu este pentru mine. Poate ca totusi va veni o zi cand imi voi da seama ca nu este asa, insa pana atunci imi e teama sa nu fie prea tarziu.
George ne spui mult prea putine despre tine.
Ai spus ca l-ai visat pe Hristos si din vis reiese ca Domnul se apropie de tine si iti da iertare.

Acum eu te-as ruga sa ne povestesti putin despre tine, pentru ca Dumnezeu nu cade din cer, El se descopera in anumite momente ale vietii.
Poate ne vorbesti putin despre greutatile tale, suferintele tale, ce s-a intamplat in ultima perioada in viata ta.

Greutatile si suferintele vin pentru pacate dar si pentru departare de Biserica sa stii.

Singur trebuie sa-ti scrii pe hartie totul despre tine si sa-ti faci putin un bilant al vietii, si sa vezi exact ce a vrut Hristos sa-ti spuna.

Vezi ca Hristos nu se descopera degeaba, nu spune lucruri in plus, si trebuie sa fim atenti la ce spune - ATUNCI CAND ESTE HRISTOS.

Are si Copacel dreptatea lui, in Biserica trebuie sa fie de toti, si din cei care sunt mai tematori.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2016, 00:43:03
antoniap
Guest

Implicit

In opinia mea, daca acest vis a fost de la Dumnezeu, trebuie interpretat ca o chemare spre pocainta, aratand disponibilitatea lui Dumnezeu de a ne ierta, daca ne vom pocai cu sinceritate. Nu trebuie sa ne trufim in caz ca avem astfel de vise, ci sa cautam sa ne smerim, caci Dumnezeu este bland si smerit. Daca simtim trufie, inseamna ca a fost de la necuratul.

Daca simtim bucurie insotita cu dorinta de a face voia lui Dumnezeu cu orice risc, atunci este de la Dumnezeu. Da, Hristos ne poate da cate o lingurita de dulceata duhovniceasca pentru a ne atrage spre El. ,,Gustati si vedeti ca bun este Domnul!" El se poate arata incepatorilor pentru a-i atrage spre El. Exista multi oameni care au avut astfel de chemari si incurajari in vis. In majoritatea cazurilor, acestea au fost urmate de perioade de incercare a virtutilor. Citeste
http://sfantulioancelnou.trei.ro/car...smereniei1.htm
Lectia de baza din aceasta carte este ,,Tine mintea in iad si nu deznadajdui!"

Bucuria oferita de Duhul Sfant exista. Greu se castiga si usor se pierde. Cand ai momente de bucurie duhovniceasca, lauda pe Domnul in liniste si nu spune oricui... Un preot vazator cu duhul ti-ar spune exact ce fel de vis a fost.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2016, 00:45:47
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

bla bla, bla bla, triluli si trilula, bla bla, bla.
Crestinism, cica...
Doamne fereste!!
Reply With Quote
Răspunde