![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Bine Alin, esti impotriva 100%. Te-am trecut la sondaj.
P.S: Imediat ajungi la 17.000 de postari pe acest forum. Nu stiu asta sa transform in pahare/zi. 17.000/365*x ani de activitate. |
|
|
||||
|
||||
|
Practic, tu il sfatuiesti sa savarseasca pacatul minciunii. Foarte frumos.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|
|||
|
|||
|
Cea mai clasica minciuna: iau antibiotice. :))))
|
|
|
|||
|
|||
|
Acum oricine mai serveste un pahar de vin la o ocazie (nunta, petrecere, aniversare, etc), sau daca de exemplul te intalnesti vara cu un prieten in oras mai servesti o bere la o terasa.
Insa important este ca sa nu se depaseasca masura, iar consumul de alcool sa nu devina viciu si sa nu se transforme intr-o obisnuinta. |
|
|
|||
|
|||
|
Are bunicul meu o vorba:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Desigur. Exista si minciuni binecuvântate. De ce sa-si puna omul sufletul pe tava? Daca printr-o minciuna ne salvam sufletul, atunci aceasta e mai buna decat adevarul. In rest, minciuna este un pacat. Indiferent din ce motiv mintim, trebuie sa mărturisim la spovedanie.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
A minți cu răutate înseamnă să-ți pîrăști frații sau părinții spre a lor pierzare chiar spunînd adevărul sau mințind și înflorind din interes pismaș ca să iasă rău, după pofta ta de răzbunare și prostie naivă. Ai voie să 'minți' cît vrei pentru a păstra taina sfîntă și pentru a nu da pe fratele tău la chinuri prin mărturia ta. Nimeni nu poate obliga pe cineva să spună adevărul. Adevărul ne elibereză din capcana minciunii, mîndriei, de tot răul și de toată păcătuirea. Evitați orice băutură ce conține alcool tare... și orice drog! Vin sau bere putem bea liniștiți după puterea fiecăruia...... dar nu în post decît de sărbători și la dezlegări. Last edited by Trimisul; 30.03.2016 at 16:34:56. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
2. Da, consum moderat e ok. 3. Cred ca limita difera de la om la om. Medicii spun ca un pahar de vin sau o bere ( de 0,33 sau 0,5, nu de 2 litri) poate face chiar bine. Insacand ajungi la betii, deja clar se incalca limita, fie a te imbeti de la 2 beri sau 1 pahar de vin. Daca vezi ca dupa un pahar de vin te imbeti, clar ti-ai depasit limita; asta inseamna ca data viitoare bei doar jumatate de pahar (dupa logica mea), daca nu vrei sa o dai in alcoolism. 4. Pot sa spun ca m-am imbatat de 3 ori (deh, teribilismul varstei, aveam 17, respectiv 18 ani). Insa am vazut acasa om alcoolic si nu e deloc placut sa asisti la crize de betie, scandaluri, urlete, cuvinte jignitoare si altele doar pt ca betivului i se pare ca ...ceva, doar pt ca el are chef de cearta de la alcool. Nu e delo placut.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. Last edited by Corinusha; 14.10.2016 at 11:15:20. |
|
|
|||
|
|||
|
Evident- asa este!
|
|
|
|||
|
|||
|
Intradevar, cu totii suntem oameni, si a servi o bere cu prietenii sau un pahar de vin la o petrecere/nunta, etc, cred ca suntem de acord cu totii ca nu este un lucru rau.
Insa a te imbata, a-ti pierde controlul, a provoca scandal, etc, este un lucru rau. Cred ca fiecare om stie sau ar trebui sa stie care este limita lui, si când trebuie sa se opreasca in aceasta privinta. Despre dramele si tragediile provocate de consumul exagerat de alcool nu cred ca are rost sa discutam- sunt destul de cunoscute. |
|
|