Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2016, 15:37:51
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Bine Alin, esti impotriva 100%. Te-am trecut la sondaj.

P.S: Imediat ajungi la 17.000 de postari pe acest forum. Nu stiu asta sa transform in pahare/zi. 17.000/365*x ani de activitate.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2016, 16:08:31
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul

Chiar si in compania unor prieteni, daca ai acest reper, poti sa te descurci. Pur si simplu invoci un motiv, o gastrita, de exemplu, si bei cu inghitituri mici un singur pahar.
Practic, tu il sfatuiesti sa savarseasca pacatul minciunii. Foarte frumos.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 30.03.2016, 16:16:17
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Implicit

Cea mai clasica minciuna: iau antibiotice. :))))
Reply With Quote
Vechi 30.03.2016, 16:16:19
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Acum oricine mai serveste un pahar de vin la o ocazie (nunta, petrecere, aniversare, etc), sau daca de exemplul te intalnesti vara cu un prieten in oras mai servesti o bere la o terasa.

Insa important este ca sa nu se depaseasca masura, iar consumul de alcool sa nu devina viciu si sa nu se transforme intr-o obisnuinta.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2016, 16:18:23
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Are bunicul meu o vorba:

Citat:
În prealabil postat de Bunicu'
Orice om are dreptul la un pahar de vin, iar dupa ce bea acel pahar de vin, el devine alt om! Deci, are si el dreptul la un pahar de vin, si iar devine alt om! Chestia este ca urmatorul pahar de vin sa nu te faca din om in ne-om."
Reply With Quote
Vechi 30.03.2016, 16:27:33
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Desigur. Exista si minciuni binecuvântate. De ce sa-si puna omul sufletul pe tava? Daca printr-o minciuna ne salvam sufletul, atunci aceasta e mai buna decat adevarul. In rest, minciuna este un pacat. Indiferent din ce motiv mintim, trebuie sa mărturisim la spovedanie.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2016, 16:28:26
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Chiar si in compania unor prieteni, daca ai acest reper, poti sa te descurci. Pur si simplu invoci un motiv, o gastrita, de exemplu, si bei cu inghitituri mici un singur pahar.
Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Păi a tăinui postul ținut nu înseamnă a minți ci a nu te lăuda cu postul tău la alcool. ''Nu țineți postul vostru înaintea oamenilor'' ca să vă vadă ei smolirea fețelor și să vă audă rugăciunile lungi la răspîntii de drumuri și să vă creadă victime vrednice.....

A minți cu răutate înseamnă să-ți pîrăști frații sau părinții spre a lor pierzare chiar spunînd adevărul sau mințind și înflorind din interes pismaș ca să iasă rău, după pofta ta de răzbunare și prostie naivă.

Ai voie să 'minți' cît vrei pentru a păstra taina sfîntă și pentru a nu da pe fratele tău la chinuri prin mărturia ta.

Nimeni nu poate obliga pe cineva să spună adevărul.
Adevărul ne elibereză din capcana minciunii, mîndriei, de tot răul și de toată păcătuirea.

Evitați orice băutură ce conține alcool tare... și orice drog!
Vin sau bere putem bea liniștiți după puterea fiecăruia...... dar nu în post decît de sărbători și la dezlegări.

Last edited by Trimisul; 30.03.2016 at 16:34:56.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2016, 11:13:15
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Cum vedeti aceasta licoare?

1. Sunteti 100% impotriva consumului de alcool?

2. Sunteti pentru consumul moderat?

3. Orice e in exces nu e crestinesc - dar unde considerati ca e linia intre moderat si exces?

4. V-ati luptat cu aceasta patima personal? Sau aveti experiente neplacut cu alte persoane? Ce concluzii ati tras...

5. Ce spune Sfanta Scriptura despre consumul de alcool? Aici completez cu niste episoade biblice care mi le amintesc si care mi-au atras atentia.
- Apostolul Pavel zice ca nici betivii si nici desfranantii nu vor intra in Imparatia Cerurilor.
- Prima minune a Mantuitorului a fost savarsita la o nunta, transformarea in vin a apei. Nasul s-a plans de ce a dat vinul bun dupa ce s-au ametit nuntasii.
- In Vechiul testament sunt mai multe episoade in care sunt descrise personaje cu inima infierbantata de la vin.

Eu personal, trec printr-o perioada in care incerc sa reduc cantitatile acestei placeri. Prea multe beri si nopti nedormite. Sunt anumite rugaciuni pentru aceasta patima? Vreau sa ma echilibrez, sincer imi place mult sa sa beau o bere cu prietenii, la momentul si locul potrivit. Dar a intervenit excesul...

Doamne ajuta!
1. nu, nu sunt 100% pro consumului de alcool. Asta ar insemna sa fiu ok si cu ideea de alcolism.
2. Da, consum moderat e ok.
3. Cred ca limita difera de la om la om. Medicii spun ca un pahar de vin sau o bere ( de 0,33 sau 0,5, nu de 2 litri) poate face chiar bine. Insacand ajungi la betii, deja clar se incalca limita, fie a te imbeti de la 2 beri sau 1 pahar de vin. Daca vezi ca dupa un pahar de vin te imbeti, clar ti-ai depasit limita; asta inseamna ca data viitoare bei doar jumatate de pahar (dupa logica mea), daca nu vrei sa o dai in alcoolism.
4. Pot sa spun ca m-am imbatat de 3 ori (deh, teribilismul varstei, aveam 17, respectiv 18 ani). Insa am vazut acasa om alcoolic si nu e deloc placut sa asisti la crize de betie, scandaluri, urlete, cuvinte jignitoare si altele doar pt ca betivului i se pare ca ...ceva, doar pt ca el are chef de cearta de la alcool. Nu e delo placut.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.

Last edited by Corinusha; 14.10.2016 at 11:15:20.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2016, 11:30:47
Senior Member

Implicit

Evident- asa este!
Reply With Quote
Vechi 14.10.2016, 11:34:33
Senior Member

Implicit

Intradevar, cu totii suntem oameni, si a servi o bere cu prietenii sau un pahar de vin la o petrecere/nunta, etc, cred ca suntem de acord cu totii ca nu este un lucru rau.

Insa a te imbata, a-ti pierde controlul, a provoca scandal, etc, este un lucru rau.

Cred ca fiecare om stie sau ar trebui sa stie care este limita lui, si când trebuie sa se opreasca in aceasta privinta.

Despre dramele si tragediile provocate de consumul exagerat de alcool nu cred ca are rost sa discutam- sunt destul de cunoscute.
Reply With Quote
Răspunde