![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
pentru tine a fi ortodox inseamna sa fii inapoiat si idiot? evident, nu astept un raspuns, ma opresc aici. asa, ca fapt divers, sa stii ca o sa tot fii incercat de ala rau', dar de orbit n-o sa orbesti, fii fara grija... hehehehehe |
|
||||
|
||||
![]()
În timp ce soluția ortodoxă e desfrânarea?
|
|||
|
|||
![]()
explica ce intelegi prin desfranare, mai intai. dar nu prezenta definitia din dex, nu e suficient. ia sa vedem la ce te gandesti dta...
|
|
||||
|
||||
![]()
Asta înseamnă îndemn la desfrânare:
Ca și cel pe care l-ai dat pe alt topic. Biserica recomandă stăruitor, însă, înfrânarea (în opoziție cu desfrânarea). Adică să-ți ții caii în frâu, nu să le dai drumul cum vor ei. Adică postul; de toate felurile. Domolirea mișcărilor trupului, nu zbuciumarea lui; răcorirea, nu încingerea; împuținarea lui nu doar ca volum, ci mai ales a senzorialității. Ca să faci loc unei simțiri mai subțiri și mai înalte. Și mai recomandă și căsătoria. Nu recomandă curvia.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 25.12.2016 at 20:43:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps.banuiesc ca pentru tine doi tineri care fac sex in afara casatoriei curvesc... e ok, atat timp cat nu-i anatemizezi. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu e pentru mine. Așa spune Biserica din care zici că faci parte. În nume de ortodox ai dat sfaturile de mai sus.
Normală e căsătoria. Tot normală e și abstinența. O sexualitate dezordonată, căria i se refuză finalitatea (adică procreerea) nu e normală. Iar dacă nu i se refuză, atunci e nevoie de familie; în care soții sunt unici unul pentru celălalt și sunt soți până la moarte. Asta e normalitate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar nu vorbesc ca ortodox, nu vorbesc in numele credintei sau in numele bisericii ortodoxe, vorbesc doar in numele unui om/cetatean, om care crede cu tarie intr-o societate laica, democratica. ma gandesc ca nu este locul meu aici, e posibil sa nu aveti nevoie si de un punct de vedere laic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stii ca normalitatea devine un lucru tot mai rar.Adica tu esti orb, tu nu vezi in ce lume traim ? Ce descrie Emanuel face parte din lupta duhovniceasca pe care toti o ducem.El este la inceput, de abia a gustat putin din marul virtutii. Urmeaza next level: cum sa te concetrezi la slujba cand o cuvioasa tanara defileaza prin fata ta cu batic dar cu blugi stransi pe fund, si culmea este ca are si ce arata domnisoara. Mai Sinbad ia spune-mi si mie cum este sa fii casatorit sa zicem si in timpul postului Sfintelor Patimi iti vezi nevasta ca defileaza goala prin casa, pe motiv ca este mai libertina din fire.Ia sa vezi tu acolo lupta cu ispita. Deci, deci amice, casatoria nu insemana neaparat rezolvarea desfranarii ci din contra reprezinta o ispita uriasa dar si cadere pt cei care nu sunt obisnuiti cu postul mai ales de la poftele sexuale) si cu rabdarea si lupta impotriva firii. Altfel , nu mai ai cununie dupa legea lui Dumnezeu ci defranare in toata firea dar cu acte la notariat . ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai Seraphime, da' tu parca facusesi ceva teologie, nu? Cum poti scoate astfel de enormitati? Te convertisi la ceva sectarism gnosticic? Pai in cazul asta nici nu e de mirare ca nu reusesti sa-ti pui viata pe un fagas normal..
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 27.12.2016 at 12:36:29. |
|