Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2016, 11:00:10
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Eu sunt intru totul de acord cu ideea ca doi oameni care sunt legati de sentimente autentice puternice si vor sa fie impreuna toata viata, este normal sa ramana impreuna , indiferent de greutatile intalnite in viata (inclusiv cele de ordin material) si ca numai impreuna trebuie sa depaseasca orice greutati si neintelegeri s-ar ivi.

Insa spuneam de faptul ca, atunci când se pune problema casatoriei, traiului sub accelasi acoperis, formarii unei familii, a aveea copii, evident ca trebuie sa existe si o sursa stabila de venit- deci amândoi sa aibă un serviciu stabil, full-time.
Nu ma refer la lucruri extravagante si lux (masini, vile, toalete scumpe, bijuterii, etc), ci la lucrurile necesare pentru un trai decent.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2016, 11:17:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

"e normal", "trebuie" ....
Vechi 28.01.2016, 12:08:41
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Eu sunt intru totul de acord cu ideea ca doi oameni care sunt legati de sentimente autentice puternice si vor sa fie impreuna toata viata, este normal sa ramana impreuna , indiferent de greutatile intalnite in viata (inclusiv cele de ordin material) si ca numai impreuna trebuie sa depaseasca orice greutati si neintelegeri s-ar ivi.

Insa spuneam de faptul ca, atunci când se pune problema casatoriei, traiului sub accelasi acoperis, formarii unei familii, a aveea copii, evident ca trebuie sa existe si o sursa stabila de venit- deci amândoi sa aibă un serviciu stabil, full-time.
Nu ma refer la lucruri extravagante si lux (masini, vile, toalete scumpe, bijuterii, etc), ci la lucrurile necesare pentru un trai decent.
Lasa frate, ca are Domnul grija de toate!
Tu n-auzi ce zice? "Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu..."....
Iarasi iti spun ca mai an: lasa viata sa curga, nu mai pune boii inaintea carului!
Reply With Quote
Vechi 28.01.2016, 12:28:37
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Acum intradevar, cel mai important este ajutorul Lui Dumnezeu!

Insa ce te faci când vine factura la gaz metan sau la lumina iarna si trebuie sa cauti cu lanterna (nu cu lumanarea) bani sa o platesti ?
Sau când apar si copii, si numai unul din soti se duce la munca, si la copii trebuie atatea (începând de la pampersi la haine, vacinuri, doctori, iar apoi taxe la cresa, gradinita, camin, etc) ?

Sau cum v-at simti dumneavoastra ca barbat daca s-ar intampla sa nu va gasiti un timp mai indelungat serviciu si ar munci numai sotia ?

Bun, eu inteleg sa fim romantici, sa spunem ca iubirea adevarata invinge orice greutati (si asa si este), insa traiul in comun, o familie si apoi copii presupune si niste aspecte practice la care trebuie sa ne gândim.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2016, 12:36:19
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Fratilor, am gasit unul mai nebun ca mine. Faceam si eu aproape ca el acum vreo 10-15 ani dar am obosit, m-am lasat la vatra...
L-am descoperit acu vreo doua zile. Va rog mult sa cititi printre randurile extravagantei lui mesajul extraordinar pe care il ofera lumii de azi. Unii cred ca e de gluma, ca e un fel de actor de comedie, usurel asa si cam nebunel... Nici vorba! E mesajul unui om care se impotriveste cliseelor si tuturor cailor prin care moartea se strecoara in sufletul nostru. Conformism, rutina, obedienta etc. Miturile lumii de azi, tirania trupului, roadele prostiei etc. Acestea sunt temele vizate de el.
Urmariti-l va rog! Cu adevarat nu-i (doar) de ras:

https://www.youtube.com/watch?v=vM5dAxVsugw
https://www.youtube.com/watch?v=LotLZaDPbXQ
https://www.youtube.com/watch?v=TRJoTkPc6ig
Reply With Quote
Vechi 28.01.2016, 12:06:59
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de RedRose Vezi mesajul
Ce pot sa zic decat ca ai ilustra cu succes "carpe diem-ul" latin!
Ma tem ca nu tocmai asta am vrut sa spun, Trandafirule...:)
Nu, nici pomeneala de asta. Iarta-ma, incercam sa transmit alt mesaj...
Reply With Quote
Răspunde