![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am spus ca am scris tot ce era de scris pe topicul respectiv, nu are rost sa reincepem discutia si sa scriem aceleasi lucruri. Am spus ca e gresit, asa a aparut si monofizismul, ca reactie la nestorianism. Ceea ce ai scris tu inseamna de fapt monofizism (sau miafizism). Cum a simtit Iisus bataile? Si cum a murit? Hristos este Dumnezeu-Om, in aceeasi masura Dumnezeu si Om, tocmai asta explica firile nedesparite, neunite, etc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-cred ca ar trebui sa mai citesti,sa mai cugeti... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-monofizism inseamna o singura fire,ori nici eu nici p Anitulesei,...nu zice ca ar fii o singura fire, ci doua firi si o singura Persoana Dumnezeiasca Monofizismul (greacă Μονοφυσιτισμός) (greacă mono-physis), (română o singură fire) a fost o teză predicată de Eutihie (378-454), călugăr din Constantinopol, care a afirmat că Iisus Hristos nu are decât o singură fire („monophysis”), cea divină, întrucât trupul omenesc l-a luat in mod aparent. Eutihie refuza distincția între „hypostasis” („ipostas”, „persoana”) și „physis” („natura”, „fire”), spunând că dacă Iisus Hristos e o persoană, el nu poate avea două naturi. -deci noi zicem ca e o singura persoana (Ipostas) dar cu 2 firi,dumnezeiasca si umana -ce nu intelegi? -nu intelegi ca zicem altceva decat monofizismul? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nestorianismul învață că cele două esențe(firi) divină și umană sunt separate și sunt două persoane: omul Iisus Hristos și Logosul divin, care locuiește în om. De aceea, nestorienii resping terminologia "Dumnezeu a suferit" sau "Dumnezeu a fost răstignit", pentru că ei cred că omul Iisus Hristos a suferit. Mai mult, ei resping termenul Theotokos (Nascătoare de Dumnezeu) dat fecioarei Maria, utilizând în schimb termenul Christotokos (Născătoare de Hristos) sau Anthropotokos (Născătoare de om). Este considerat erezie. -fix cum ziceti voi ca sunt 2 persoane umana si divina, asa credea si Nestorie "Nestorianismul învață că cele două esențe(firi) divină și umană sunt separate și sunt două persoane" |
|
|||
|
|||
![]()
Eu daca as fi in locul tau m-as limita in primul rand sa nu mai jignesc
pe casnicii Lui Dumnezeu pt ca fara sa vreau as comita Hula la adresa Duhului Sfant, si apoi dupa ce n-as mai avea nimic cu Dumnezeu , si m-as impaca cu EL , apoi as studia ereziile. ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Duminica Ortodoxiei | costel | Diverse Sarbatori | 4 | 21.03.2013 09:59:32 |
Pastorala Sfântului Sinod al B O R la Duminica Ortodoxiei (2012) | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 03.03.2012 16:42:08 |
Duminica Ortodoxiei + | cristiboss56 | Diverse Sarbatori | 2 | 28.02.2009 22:36:50 |
DUMINICA ORTODOXIEI | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 21.03.2008 00:46:06 |
|